Сигнал до БАБХ: Купих хляб, вътре филиите с дупки като от мишки

Искания в Helpbook - да се провери месо със странен вкус и хотел за кучета
25 окт 2022 18:00, Анисия Иванова
27
Сигнал до БАБХ: Купих хляб, вътре филиите с дупки като от мишки
Снимка: БГНЕС

В последните дни в платформата на Helpbook.info постъпиха не малко сигнали от граждани адресирани към БАБХ. Ще ви запознаем с част от тях:

"От много време купувам многозърнест хляб, като в семейството ни хляб ядат само децата ни - близнаци на 2 години и половина. Досега всичко е било наред и винаги им е харесвал. До днес. Хлябът е купен в неделя - 23.10.2022 г., опаковката беше цяла, като вчера ядоха от него. Днес вадя две филии, които приготвям, вадя трета и тя е с дупка. Видно и от снимките, следващите четири отново са с дупки, след което филиите са цели. Определено са ядени от мишка или нещо подобно. В плика нямаше животно и не мога да си обясня как са изядени филиите по средата на хляба, като и от двете страни имаше много непокътнати. Единствено си мисля, че се е случило, докато хлябът все още не е бил пакетиран. Вкъщи няма мишки и хляба винаги седи опакован с прилепени филии една към друга, в друг плик. Недопустимо е в днешно време това да се случва, още по-малко с хляб. Недопустимо е толкова голяма компания да се излага по този начин. Продуктите, които произвеждат, се консумират от хора на всякакви възрасти и силно се притеснявам за здравето на децата си, след като са яли от този компроментиран хляб. Моля за проверка, защото явно имат сериозен пропуск в производството."

В друг сигнал наш потребител ни пише, че закупил свинско месо от хранителен магазин, но впоследствие останал изненадан: "Цветът на продукта беше нормален, нямаше особен или странен мирис. Но когато го сложих в тигана и започнах да го пържа, потече бяло от него, отдолу излезе нещо като сажди? Месото стана с много странна коричка, детето го опита и го изплю, също и аз го опитах - странен вкус, но не на месо? Не посмях да го глътна.
Може би с това месо готвят и на топлата витрина и тогава не се усеща? Не знам, там пазаруват възрастни хора, да не се натрови някой. Едната част съм я запазила, мога да я дам за изследване."

С молба за проверка към същата институция ни писаха от област Шумен: "В област Шумен, село Лозево, има фирма за транспорт и хотел на кучета. Моля да бъде извършена проверка за налична регистрация в БАБХ, лиценз за дейността, спазено ли хуманно отношение към животните, както и дали има данни за развъдна дейност, и индификация на животните."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Сайтът на БАБХ нарочно не работи вече повече от година. Никой няма интерес някви си граждани да ги тормозят за нередности. От къдя на къдя, оставете ги хората да си бачкат без да правят нищо
5
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През комунизма ядохте салам кучешка радост, зарзавати в буркани с мишки а сега от една филия хляб с дупка се оплаквате . Разглезени хора. Радвайте се че БКП е затихнала и просто се е сформирала в ГЕРБ и ДПС
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е част от Промяната на швестерО Кирил Петков!
3
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Дъртата хляб не ядяла само салам народен :)))
2
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Малките близнаци са огризали хляба като мишки :)))
1
4
 
11
 
! Отговори
банани и WC хартия преди 1 година
Тоалетната хартия ще ви трябва все по малко. От кората на бананите (дето скачахте за тях) си направете ракийка, да ви сгрява през дългата и гладна зима.

Спонсорирани публикации