"Ало" измамник отмъкна 13 000 лв. от възрастен мъж в Харманли

Обадил се на 85-годишния човек и се представил за полицай
28 окт 2022 11:30, Елка Василева
17
"Ало" измамник отмъкна 13 000 лв. от възрастен мъж в Харманли
Снимка: архив, БГНЕС

Телефонен измамник, представящ се за полицай, е отнел от възрастен мъж в Харманли 13 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера в местното управление на полицията е подал сигнал 85-годишен пловдивчанин, живеещ в Харманли. Той съобщил, че на 25 октомври около 19:00 часа непознат мъж му позвънил на домашния телефон, като се представил за полицейски инспектор.

Мнимият полицай му заявил, че старецът е обект на заплаха от измамници и го убедил да му предаде всичките си налични пари. След залавянето им сумата щяла да му бъде възстановена.

Възрастният мъж изтеглил сумата от 13 000 лева и ги оставил в контейнер за смет на общинския пазар в града, посочен от "полицая". Два дни, след като разбрал, че е измамен, мъжът подал сигнал в управлението. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Телефонна измама не бе осъществявана в региона на Хасково от 13 май т. г. Тогава жена от Димитровград бе убедена да предаде спестяванията си от 23 000 лева по същата схема - полицейска операция за залавяне на измамници. Впоследствие куриерът на извършителите бе установен, задържан и върна 5000 лева от откраднатото. Останалата сума предал на непознато лице.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само експерти в коментарите под такива новини, а опре ли им дебелия отзад, са като вдовици. Миpизливи многознайковци!
10
1
 
3
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Досега никой не е повдигал въпроса в други страни има ли подобни измами?Чувала съм,че има единични случаи в Гърция и в Румъния.Но толкова случаи ,както в БГ,едва ли има!Защото в другите страни-особено в Германия,Франция,Италия,Великобритания и т.н-там полицията не бездейства!Но ние нали сме винаги "уникални"!
9
2
 
2
 
! Отговори
МВР Перник уроди преди 1 година
В България се изтезават хора от милиции близки до Борисов и Гешев
8
2
 
0
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Буна,ка си е бу, нак.Не търсете измамника,дайте му сметките на милиардерите,ако трябва го насърчавайте,така или иначе тези пари не са техни.
7
3
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Човекът е възпитаван да вярва,че човек за човека е брат и някой кумчо Вълчо със загар като звъни случайно на такива като дядото и който каже,че има кумчо Вълчо се превръща на момента в полицай силно загрижен как да му помогне да не кахъри занапред за имането си.
6
4
 
3
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 1 година
радевисти сър! Забавляват се!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Трябват мерки преди 1 година
Тези ало измамници като ги залавят да им татуират на челото ало измамник и така си я носи татуировка за цял живот.
4
1
 
7
 
! Отговори
Тези пари преди 1 година
Ощетили са пенсионера можел е по 108 лева на месец за 10 години да ги похарчи или пък ако почине преди 95 години е можел на внуците да ги остави тези пари да ги изпият и изпушат.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имал - дал. А това, че полицията не може да се намеси и грозно и гротескно.
2
2
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Сега като се замисля се сещам, че и на баба ми светла И памет бяха звъняли - баща ми бил катастрофирал в Испания и там тогава нашите осигуровки на важали, та трябвало Спешно да им плати 3000 евро...Слава богу номера не мина. Баба ми почина 2009та, значи е било преди това.Смятайте отколко години я въртят тая схема и все още има баламурницци дето мятат торби с пари през балкона
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на Бойко Борисов

Спонсорирани публикации