Министерство на културата ще отличи 39 културни творци и дейци

Официалната церемония е в галерия "Средец" от 14.00 часа
1 ное 2022 07:30, Петя Славова
10
Министерство на културата ще отличи 39 културни творци и дейци
Снимка: БГНЕС


Зам.-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и доц. Пламен Славов ще отличат с почетни награди "Златен век" и грамоти 39 културни творци и дейци - за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на българската култура и по повод 1 ноември – Деня на народните будители.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 1 ноември  в галерия "Средец" на Министерството на културата от 14 часа, предава БГНЕС.

На отличените съвременни будители ще бъдат връчени наградите на Министерството на културата "Златен век" – огърлие и звезда, почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики" – златен и сребърен и грамоти за принос към развитието и популяризирането на българската култура.

На церемония, която ще започне същия ден от 15.30 ч. отново в галерия "Средец" ще бъдат обявени и отличени също и носителите на Националната награда "Музейна образователна дейност" за 2022 г.

Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми. Наградата е учредена от Министерството на културата в съответствие със Споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието и науката, подписано през 2018 г. и е връчена за първи път през 2020 г.

Отличия се връчват в следните категории: "Културен институт - национален музей/художествена галерия", "Културен институт - регионален музей", "Културен институт - общински музей/художествена галерия" и "Музеен специалист от национален, регионален и общински музей".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Оксиморон: преди 1 година
Награждаваш хора на културата,които рушат паметници на културата,боядисват посолства и хвърлят развалени домати и развалена риба по сгради!Бедни ми,Паисий...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не го питаха за рибата и тоалетната хартия, която хвърляше по историческите сгради в София?
7
0
 
4
 
! Отговори
да се награждават преди 1 година
намират време,за работа няма такова-а бе, това държава ли е
6
0
 
5
 
! Отговори
Хйхфгжжц преди 1 година
Държавата да не се прави на хитра Да определя заплащане на час най малко 10 лева на час
5
0
 
3
 
! Отговори
Цхйхгггф преди 1 година
Трябва да се определи заплащане на час Трябва да е най малко по 10 лева на час и по този начин хората ще започнат да получават повече пари на месец
4
0
 
2
 
! Отговори
Дълбоко спящ преди 1 година
Подлиз , подмаз на крадците ! Повече пари за хубавците !
3
1
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Минеков ще раздава награди на приятелите си
2
4
 
1
 
! Отговори
МВР УБИЙЦИ МРЕТЕ преди 1 година
Гонят ме като животно за да ме Екзекутират(заради политици) и никой не помага, над 150 жалби съм депозирал, а приемаме Украинци в хотели, хора вие нормални ли сте, на един Българин неможете да помогнете!?
1
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Наско от ПП грабва наградата Културтрегер :)))