Да помогнем за по-добър живот на Божи

Нужни са 24 000 лв. за вливане на стволови клетки в чужбина
17 ное 2022 10:29, Александър Попов
31
Да помогнем за по-добър живот на Божи
Снимка: личен архив

Божидар Тончев е едно специално дете, с диагноза атипичен аутизъм. Сега е почти на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст.

В момента се събират средства за него, за стволови клетки. Сумата е 24 000 лева, непосилна за майка му, която е самотен родител. Стволовите клетки ще бъдат влети в чужбина, което би подобрило неговото състояние.

Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-добър живот за Божи и в този труден период от живота й.

Дарение може да направите тук
.

Или на банкова сметка:

IBAN: BG39 BPBI 8170 4075 6731 02

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: Божидар Тончев.

Нека помогнем! Нека бъдем хора!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Божидар Тончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събирайте още шишета,капачки,отпадъци..
8
3
 
3
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Доказателството е, напредъка на всяко дете от тези интервенции. Аутизмът не е болест, а състояние с много дефицити. С усилена работа от специалисти, детокс, добавки и вливки на стволови клетки, които спомагат за възстановяването на болните клетки, такива деца биха могли и стават пълноценни хора. Това е моя призив към всички хора. Благодаря на всеки отзовал се и подкрепил нашата борба.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нито едно доказателство че аутизма се лекува чрез стволови клетки. Време е тези шашми да спрат
6
2
 
3
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Здравейте, детето ми посещава логопед, специален педагог и психолог в център към социални грижи, в София. В СОП група е в детската градина. От Българската Коледа всяка година ни дарят пари за барокамери. От още една фондация една малка сума, която ползвам за АБА терапии. Това е по силите ми, а терапиите са ужасно скъпи. Стволовите клетки биха помогнали за неговото състояние, особено феталните които имат способност да се размножават повече и по-бързо. Такива използват само в Киев.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да помогне държавата ако въобще има такава
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това щеше да е хубаво майката да сподели какви точно терапии посещава детето и по колко часа седмично. Има повече смисъл за това да се съберат пари. То трябва всеки ден да работи със специалисти.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото виждам от епикризата детето все пак е вербално и се самообслужва. Не се съобщава за допълнителни заболявания. На мен не ми се виждат наложителни и животоспасяващи стволовите клетки. Те са опция. Извинявам се ако нещо не съм разбрала правилно!
2
0
 
8
 
! Отговори
Хмх преди 1 година
Ако стволовите клетки помагаха, щяха да се прилагат и в държави с по-развита медицина от Украйна например, където доста измамени родители водят децата си. Помага работата с психотерапевти, специализирали работа с аутистични деца. Това също е скъпо, но го има в България на добро ниво. Ако събират пари за такива терапии - ще помогна. Но да пълня гушите на украински измислени "доктори" - няма смисъл.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искам да обезкуражавам майката, но аутизмът не се лекува, той не изчезва. С терапия може да се подобри състоянието. Поне така е на Запад, в Германия още не съм чула терапия със стволови клетки, а съм имала и имам контакт с подобни деца. Те имат придружител в училище, профилактични прегледи , програми за професия, среща с психолог, ерготерапевт, социален работник.То зависи и от типа на аутизма. Тук става въпрос за Asperger-Syndrom.