Ген. майор Попов: Вече имаме проблеми с поддържането на част от техниката

По думите му модернизацията се забавя
17 ное 2022 09:08, Нели Христова
32
Ген. майор Попов: Вече имаме проблеми с поддържането на част от техниката
Снимка: БГНЕС

Сухопътните войски на Българската армия ще отбележат 137-ата годишнина от Сръбско-българската война и ще честват своя боен празник на 19 ноември с поредица от мероприятия, някои от които вече започнаха.

Те включват отворени врати на различни полкове, бригади и полигони в страната. Отделно в зала "Тържествена" на Военната акадеимия "Георги С. Раковски" днес ще се проведе тържествено заседание, на което военнослужещи ще получат награди.

"За съжаление, за модернизацията на сухопътните войски не върви толкова бързо, колкото ни се иска. С последните действия на политическото и военното ръководство ще бъдат поставени първите крачки на така чаканата модернизация". Това каза пред БНТ генерал майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски. "Вече имаме проблеми с поддържането на част от техниката, тъй като платформите са доста стари, но те са боеготови. Върви много добре модернизацията на Т-72", каза командират на Сухопътните войски. Според него има проблем с техниката, произвеждана в бившия Съветски съюз, тъй като вече е доста стара, като нашите ремонтни органи правят чудеса с това, което имат. Генерал майор Попов каза, че пред нас има само един избор - изцяло модернизиране, тъй като поддържането на старите платформи е много труден и тежък процес. В последните 15 години не сме имали инциденти, свързани с неизправност на техниката. Надеждна е, но е стара.

Генерал майор Попов коментира и темата за охраната на границата. Акцентира, че военните са постоянно там от април месец насам, като в края на лятото броят на военнослужещите от Сухопътни войски е надхвърлил 500 души. "Вече сме натрупали необходимия опит, работим отлично с колегите от Гранична полиция. Мисля, че сме полезни, така че явно помагаме. От около месец и половина група от инженерните формирования на Сухопътните войски извършва ремонт на временното възпиращо съоръжение от лек тип, до края на годината ще приключим с възстановяването на това съоръжение до Пирамида 1 при река Резово", допълни Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
новините преди 1 година
Съобщиха че Зеленски отрича и твърди, че ракетите са на Русия, иска да я сблъска с НАТО! да разшири войната! Никакво съжаление за смъртта на двама поляци! Подъл евреин, всички украинци да се връщат и да си оправят правителството и държавата, а не да стачкуват тук и да провалят решение на чуждо правителство! за някакво преместване в правителствени бази (по-добри за зима от хотелите).
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОРЕД СНИМКАТА ГЕНЕРАЛИТЕ СА МИНИМУМ 22-М-А, А МАРШИРУВАЩИТЕ ПРЕД ТЯХ СА 30. ИЗВОДЪТ: ВОЙНАТА Е СЛОЖНО ЯВЛЕНИЕ И ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСЕКИ РЕДНИК ТРЯБВА ДА СЕ НАЗНАЧАТ ПО 6 ГЕНЕРАЛИ!!!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОРЕД СНИМКАТА ГЕНЕРАЛИТЕ СА МИНИМУМ 22=***, А МАРШИРУВАЩИТЕ ПРЕД ТЯХ СА 30. ИЗВОДЪТ: ВОЙНАТА Е СЛОЖНО ЯВЛЕНИЕ И ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСЕКИ РЕДНИК ТРЯБВА ДА СЕ НАЗНАЧАТ ПО 6 ГЕНЕРАЛИ!!!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОРЕД СНИМКАТА ГЕНЕРАЛИТЕ СА МИНИМУМ 22-***, А МАРШИРУВАЩИТЕ ПРЕД ТЯХ СА 30. ИЗВОДЪТ: ВОЙНАТА Е СЛОЖНО ЯВЛЕНИЕ И ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСЕКИ РЕДНИК ТРЯБВА ДА СЕ НАЗНАЧАТ ПО 6 ГЕНЕРАЛИ!!!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е скъпо нещо, ако не бяха отишли парите в наши хора, можеше и по-нова техника да имаме, ама при тия пенсии по 250 евро, каква техника.
25
1
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 година
Съкратете част от дебелогъзите ни генерали,и ще има пари .
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много оядени генерали на има няма и един полк.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Анонимен 9 ; - Да ти имам словореда , но искрено ти пожелавам да изпревариш тези , за които споменаваш .
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - по скоро от утре! Така ни клатят вече 30 години. Но пък и като общество не ставаме. Ние българите трябва да си подкрепяме армията. И ако политиците я разграбват, лъжат и рушат - да ги притискаме и да им търсим отговорност. Дали един американец ще позволи политиците му да се гаврят с армията? Не бих казал!
21
9
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До ВЪПРОСЧЕ? - За чий ти беше армия във Варшавския договор, тр/оле? Нали непобедимия *** Съюз те пазеше? Отговорността си е лична! И не се опитвай да говориш срещу НАТО. Комунистите които и до днес управляват в България съсихпаха Българската армия. В угода на руските си господари. Да, НАТО помага но грижата за сигурността си е лична. А не е удобна изтривалка за политически фирфлаци.
20
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Вече и от кога е това вече. От вчера може би.
19
9
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОСЧЕ? преди 1 година
За чийй ни е армия изобщо нали великото НАТО ни пази ?
18
1
 
14
 
! Отговори
БА преди 1 година
Чантаджиите са превзели армията. Модернизацията ще е просто подмяна на чантите с по- нови.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе оня Сидеров защо не е ходил войник?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"военнослужещите от Сухопътни войски е надхвърлил 500 души" - толкова имаме, какво да се прави. На хартия имаме 40,000 но реалноста е 500. Служил съм с Попов в Графа и е много умен и ги разбира, но за съжаление държавата е скапана.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време нашите дядовци и нашите бащи са ги лъгали цял живот, че е преходен период и като построят комунизма, ще се оправи всичко. Сега същите крадци и техните деца, нас ни лъжат цял живот, че прехода не е завършил и когато построим капитализма, ще се оправим. Дано поне децата ни да успеят да ги изгонят тия от държавата и поне те да видят бели дни.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКИ български генерали от последните 40 години трябва да се разстрелят! Полковниците да се разжалват и да ги пратят да мият тоалетни.
13
3
 
4
 
! Отговори
До Зозо преди 1 година
Да. Ще ти се изхвърлят и за скраб
12
0
 
25
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Преди малко повече от 10 години служих като професионален войник (така наречените - кадроваци) в един артилерийски дивизион. Имах един колега, който беше свързочник - оператор на някаква радиостанция (не и помня модела), но от назначаването му при нас, до момента в който напуснах редиците на армията (служих 3 години) такава радиостанция така и не дойде я поделението. Толкова мога да кажа за модернизацията на БА.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Баба мара - тр/оловете от руската ферма нямат думата по тези въпроси! Единственото в което сте компетентни е обгрижването на руски пФишки!