Шокиращ случай на насилие над куче заля с възмущение мрежата

Мъжът е задържан, от години насилвал животни
17 ное 2022 22:40, Анисия Иванова
93

Видеоклип, на който мъж захвърля пребито куче на улицата, взриви социалните мрежи. За щастие, кучето оцелява. Мъжът е задържан. Оказва се, че от години насилва животни.

Вечерта срещу 24 октомври мъж е забелязан да храни бездомно куче в столичен квартал. Малко след това той взима животното на ръце и го отнася в неизвестна посока. Три часа по-късно мъжът връща кучето на същото място - малтретирано и оставено да умре край пътя.

"Обадиха ни се хора, които бяха намерили куче в безпомощно състояние, което беше изгубило страшно много кръв и беше абсолютно неподвижно. Беше с множество полезни рани, с отоци по крайниците, имаше счупвания, предното му краче също беше счупено и си личеше просто, че животното беше в шок", разказа Пламена Дочева от Animal Rescue.

Animal Rescue прави собствено разследване. Става ясно, че насилникът на животни е Захари Шулев, известен футболен запалянко и заклет левскар. Красимир живее недалеч от къщата на мъжа.

"Погледнах кучето, казах си: "Това човек го е правил", не може да е от удар на кола и каквото и да е било. Това е човешка намеса. Направо беше го унищожил", разказа Красимир.

Оказва се, че не за първи път мъжът малтретира бездомни животни.

Случаят предизвика силен отзвук в социалните мрежи. От СДВР съобщиха за Bulgaria ON AIR, че по случаят вече има задържан и се води досъдебно производство.

В полицейския арест е задържан 37-годишният мъж. Установяването му е осъществено в рамките на незабавно предприетите оперативни действия след появили се публикации в социалните мрежи за проявена жестокост към куче.

В резултат на предприетото активно разследване мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Той е известен на органите на реда - има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Същевременно граждани се събраха на импровизиран протест пред дома на Захари Шулев. Голяма част от тях бяха взели със себе си и домашните си любимци в знак на солидарност с Мечо и настояха мъжа да получи сурово наказание .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
6
 
! Отговори
до SCkMD1 преди 1 година
Да ти отговоря от предишните няколко коментара.... значи си много смел, дето той ще си го получи, ама ти няма да си мръднеш пръста, а по надолу (прилича на жена) дето пита дали имало едва ли не останали мъже да раздадът справедливост. Невероятно инфантилно поведение...занчи ще "наемем" трети лица да направят това, което реално искаме да бъде разследвано и ефективни наказания...гениално! Аз с кой си пия кафето и кво мога ти не знаеш, ама 3ти щели да го превъзпитат?!! ...че не ми стигат редовете
36
15
 
17
 
! Отговори
Случаен Гражданин преди 1 година
Ако ВСИЧКИ "приятели" на кучетата си държаха любимците в домовете си ...ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА ? Дали щеше да има нахапани от скитащи кучета възрастни хора , майки и деца ? Дали този изруд щеше да намери куче да малтретира АКО СТОПАНИНЪТ НА ТОВА КУЧЕ НЕ ГО БЕШЕ ИЗХВЪРЛИЛ НА УЛИЦАТА ? Лесно е да се обявиш да загрижен за някое куче докато си седиш зад клавиатурата . РАЗБЕРЕТЕ ГО : КУЧКАРИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ИЗХВЪРЛЯТ КУЧЕТА СИ НА УЛИЦАТА ......
35
3
 
5
 
! Отговори
До SS: преди 1 година
Не им обръщай внимание, бе пич! Аз те знам кой си и какво можеш, тия пpocтаци изобщо хал хабер си нямат от това, което си видял и преживял. А тия са най-деградиралите алкохолици и наркомани на България. Не виждаш ли, че дори мижавите полицейски проверки хващат всеки ден по 20-30 дрогирани шофьора у нас?
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 40+ коментара има предимно първична агресия, може би тук таме женска емоция и отново политически коментари. Абе кви хора сте бе? Саморазправа ли е първото нещо дето ви идва на акъла? Ми сбъркани сме като народ.
33
6
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
на всеки такъв *** като тебе нацист му идва времето един ден, с куршум, с батон, захапал тротоар, все ще ти пръсне някой тиквата.
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръсен садистичен извратеняк, такъв е и с хората. Отвратително.
31
4
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
На бас, че няколко пъти вече е паднал по стълбите на РПУ-то. После изведнъж е решил да пробива стената с главата си... А после ще има "здравей" ние сме ти новите съквартиранти. Такива ги "обичат".
30
12
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
ВСИЧКИ СОДОМИТИ И ИЗВРАТЕНЯЦИ ЗАПОЧВАТ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН !С ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТНИТЕ И ПО СПЕЦИАЛНО КУЧЕТАТА(ПСЕТАТА)
29
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99% от всичките убийци/садисти започват ''кариерата'' си именно по този начин - садистични прояви върху животни. Утре ще е вече над някое беззащитно човешко същество. Взимайте МЕРКИ срещу К*ПЕЛЕТО
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В която и да е друга държава да беше, отдавна щеше да е пътник из*ода. Ама тук всяко чудо за три дни. Другата седмица пак ще бие и изнасилва животни щастливо.
27
2
 
6
 
! Отговори
до30 преди 1 година
И като го знаем кво, да го линчуваме ли? Аз заради генетичен *** в затвор няма да ходя, пък ти пак питай за справедливост. Целия квартал е възстанал заради случката, която е черешката на тортата за смотания проекта на Тм5. Тия дет се канят да не викат много, щото на улицата нещата са малко по-различни. Има МВР за тая работа, има клип, има снимки, има анализ от ветеринар.....кво да го правим - да го приключим ли.
26
5
 
26
 
! Отговори
Мимс преди 1 година
Номер 2, ти наясно ли си, че един такъв садист, както днес е примамил куче, утре може да примами и дете? Като почнете кучетата, та кучетата... Става въпрос, че този е брутален садист, способен е на крайна жестокост и извращения и се е разхождал свободно!!! Мислиш, че това, което прави с животни не би го правил и с хора ли?
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста грозно петно слага върху агитката на Левски, щом е от техните. Би следвало някой главатар във въпросната агитка да вземе адекватни мерки...
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм левскар, но щом е ''ултрас'' на Левски, значи тярбва да е известен на някой в синята агитка. По всякава логика би тярбвало този да остане без пръсти и кокали.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и петиция с искане за наказание на из***р***ода, ако някой иска, да я подпише. https://peticiq/signatures.php?tunnus=381546&page_number=1777&num_rows=10
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички вече знаят името му, адресът е в кв. Карпузица (не е Манхатан като размери), да видим дали ще се намери поне ЕДИН жаден за справедливост от тези, които се заканват в мрежата...
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''Граждани се събраха на протест пред дома му''. Да, сега вече като знаят че го няма там, а е в ареста. Иначе пак м*шкуване. След 2 дни ще го освободят, тогава бас хващам че няма да има живо пиле пред дома му на ''протест''.
20
1
 
9
 
! Отговори
д преди 1 година
ако знае тоя какво искам да му напарвя сам ще захапи тротоара, ти си ненормалник, ще ти строша всеки кокал в тялото Захари
19
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 1 година
Засега е спасен, прибрали са го за 24 часа. Дано не остане само с тях.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова ли не се намери един мъж в България да го 'малтретира' малко тоя? Вече и адресът му в кв. Карпузица е публичен в други сайтове, ама на.