Михаил Миков: Даваме курбан млади момчета по границите

Брюксел трябва да ни помогне за мигрантите, смята той
22 ное 2022 22:33, Анисия Иванова
28

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки. Сблъсъкът с мигрантите ли е причината?

"Големият проблем с миграцията трябва да се решава външнополитически, защото без сериозно разбиране на Брюксел и на нашите европейски партньори какъв натиск поема България, че дава кръв на български служители от МВР и те не искат да ни приемат в Шенген, това е абсурд. Вътрешнополитически ясно да се изчисти тактиката в МВР", заяви бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него тази тиха оперативна работа, работата по проследяване и задържане на престъпния контингент, трябва да се реализира по друг начин, например с друг тип действия на полицията, защото това застрашава живота на обикновените граждани.

Още по темата

"Вътрешният министър би трябвало да иска спешно Брюксел да се ангажира с оборудване на българските полицаи. Ние дадохме тази година от бюджета 20 млн. за бежанците от Украйна. Само с едни 20, 30, 50 млн. полицаите на южната граница щяха да бъдат перфектно оборудвани", категоричен е гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тези мигранти не искат да идват в България, а минават транзитно.

"Къде ни е мястото, да пазим границата и да даваме курбан български момчета?! Тук най-високото политическо равнище трябва да реагира остро и гневно. Тези оставки на служителите нищо не решават. Те няма да свалят отговорността от моментното политическо ръководство да алармира в Брюксел", посочи Михаил Миков.

Той смята, че такъв тип гонки по улиците на джигити, превозващи мигранти, трябва да се преустановят, а оставката на министър Демерджиев няма да реши нищо.

"Голямата дискусия беше машини или хартия и никой не излезе да каже на българските граждани, че и досега се гласува с хартиени бюлетини в населените места до 300 души. Избирателният кодекс има редица други проблеми. Проблеми с изборни злоупотреби има от времето на Алеко Константинов", каза бившият вътрешен министър.

Той коментира, че да се превръща това в основна тема в условията на растяща инфлация, мигрантски натиск, опасност от затваряне на българската енергетика и крайна фаза на деиндустриализация на България, показва политическа неадекватност.

"Гражданите по никакъв начин няма да повишат респекта си към своите политици, когато такива амбулантни номера им се разиграват със седмици. В селата се гласува с хартия. Какъв е този вой, че ще има и хартиено гласуване? Тази техническа дискусия не решава никакъв проблем на българския гражданин, освен на някои по-възторжени фенове на една или друга политическа партия", твърди Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо не се стреля по гумите а се препречва пътя с патрулка резултатите гизнаем защо се свети с фенерче по границата като отсреща са бан-ди-ти каквае тази подготовка колко министри се сменихте и какъв е резултата изобщо неговорете за курбан а се скриите и не се показваите гледаите ам филми и сеучете
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишо,Мишо ти знаеш ,че едно време се стреляше на месо а сега не смеят да ги пипнат щото да не им нарушели правата.
17
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Богат на беден не помага. Причина - трябва някой да му сменя памперсите и буквално, и преносно. Това е главната философия на нашата планета. Трябва някакъв междинен ред.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са тринирани и подготвени за тая работа честно казано ,повече са назначени с връзки вероятно
15
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Да не казвам, кое фюрерче, щипна парите, от еврофондовете графата. Останалото е следствие. Причина, следствие.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по турските земи е така
13
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
На границата трябва да се изпратят бързо бягащи Амазонки, играещи кючeк и обучени от милиционерите да скачат от джанка на слива и обратно. Емигрантите ще ги подгонят, понеже от вида на красотата ще им се нaдъpвят оpангyтaните и след няколко стотин километра направо да ги докарат в Софието и да обяснят как става паричната екплозия на политическите раздори всред политиците!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кво ви е шенген менген ве като сте разграден двор ве
11
1
 
1
 
! Отговори
ММ преди 1 година
Точно ти ли ще даваш мнение бе?!Преди години те видях, на един Лукойл в Монтана, посред нощ, да седиш на една маса с най-големите престъпници в областа!
10
1
 
6
 
! Отговори
Рундьо Травеститов преди 1 година
Фуражкиното правителство се проваля всеки ден както със Сашко. Комунистът няма никава идея какво да прави..
9
0
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Да другарю,така е...30години само рушите тази държава,и се правите на ущипани евро-моми.
8
0
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
А най добре ще е да се Разфомирова и уволни до последното копито това МВР и на негово място да се направи истинска полиция както е в нормалните държави,защитаваща законността,правата и свободите на населението!А границата на държавата да се пази от военните а не от епилирани и лакирани тарикатчета наречени-полицаи!Държава се защитава от военни!
7
0
 
10
 
! Отговори
Уво 83Граничар преди 1 година
С некадърна държава,некадърни пъцулаи и некадърните им началници -толкоз!100 пъти ви казвам тука че ще дават още жертви!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цоциалистите само за това ги бива да цоцат от еврофондовете. Заради такива лакомии сме стигнали до тук, а те пропадат и искат хартиена бюлетина за да задействат схемите с чувалите. Помощ от ЕС ще ни трябва ако има милиони на границата, а не някакви единици бегълци. Ако бях на мястото на Миков щеше да ме е срам да прося помощ от ЕС.
5
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС БСП преди 1 година
Този е много гладен за власт и държавна софра. Всички са за една лопата и в затвора
4
4
 
6
 
! Отговори
Не на Радев преди 1 година
Този откачалник е *** на ДПС ГЕРБ и Радев. Ще има правителство на ГЕРБ ДПС БСП и не. Ще се краде здраво както Боко тиквата лапаше 12 години. Трябва съдебна реформа и всички от прехода които разграбват България да гният в затвора. само Киро ПП които спряха далавери на олигарсите ще оправят България
3
3
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
За да нямаме повече загинали полицаи, трябва властта спешно да организира курсове в които милиционери от времето на комунизма да обучат сегашните полицайчета как се спира МПС след като не спре на стоп палка. Очевадно е, че тактиката да ескортираш 50 или 100 километра МПС на престъпник обикновено завършва със смърт на полицаи. Милицонерите макар и в пенсионна възраст ще могат да обяснят и обучат полицаите как се използват шиповете за гуми.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко да ви помага ,Миков...Вие слагате мултаци начело на държавата.Колко да ви помага?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА НА ЖАЛКИЯ ФИГУРАНТ И ШАЙКАТА МУ Г РИНДЪРИ БЕ CEЛЯHИ ПpoСTИ!!!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации