Съветник на премиера: На калпавите партии - президентът им пречи

Никоя партия не желае да управлява и да носи отговорност, смята Александър Маринов
Обновена: 22 ное 2022 22:06 | 22 ное 2022 22:02, Анисия Иванова
79

Политическите партии обвиниха президента Румен Радев, че е разединител.

Президентът много често полемизира с партии и лидери, които са го нападали достатъчно агресивно. Тези, които обвиняват президента, че е разединител, се топят. Това заяви съветникът на служебния премиер Гълъб Донев и председател на Стратегическия съвет към президента - проф. Александър Маринов, в ефира на "Денят ON AIR"

По думите му "Корнелия Нинова търси оправдание за катастрофата, до която докара БСП", като обвинява президента, че внася смут сред политическите партии.

"На калпавите партии - президентът им пречи", смята съветникът на Гълъб Донев.

Според проф. Маринов въпросът за промените в Изборния кодекс е отворен, защото част от партиите смятат, че ще имат изгода от това - "те смятат, че няма да има правителство и ще се отиде на избори".

На всичката лудост, която наблюдаваме, би било прекалено да отидем на избори през февруари", категоричен бе проф. Маринов.

В студиото на Bulgaria ON AIR председателят на Стратегическия съвет към президента констатира още, че "отношението на Радев към модела на управлението на ГЕРБ не се е променил".

"Президентската република могат да я докарат само партиите със своята немощ. Парламентаризмът не бива да се отъждествява с днешните парламентарно представени партии", каза той по отношение на спекулациите, че Радев подготвя проект за превръщането на България в президентска република.

Проф. Маринов не пропусна да коментира и възможността Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

"Президентът беше привърженик на машинното гласуване и всички промени в изборните правила, които увеличават прозрачността и доверието към този процес", подчерта той.

Гостът изрази позиция, че "проблемът не е в дебелите червени линии или несъвместимостта, а че никоя партия не желае да управлява сега и да носи основната отговорност"

"Държавата ни е много болна, институциите не са в добра кондиция, защото бяха обсебени от партиите. Тя трябва да се ремонтира и излекува. Изходът е в едни по-добри  партии, които могат да си вършат работата", обобщи Маринов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-некадърен президент не сме имали. Тоя бие всички досега.
47
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, а този знае ли "калпавите партии" какъв импийчмънт могат да му праснат на Рундю - руснака? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
46
0
 
6
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
президентът е събрал екип от агенти на ДС с офицерски звания от КГБ и голяма част от тях продължават безпрепятствено да работят срещу България .Гешев им наруши малко спокойствието но кампанията срещу него явно ги окуражи и успокои .Изходът е само в лустрацията на този путинист и враг на България.
45
1
 
6
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Не че нещо, ама кой докара канадските анонимници на власт!!!!!!
44
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
АЗ ПЪК КАЗВАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ ВСИЧКИ ПАРТИИ, ТОЕСТ ВСИЧКИ ХРАНЕНИЦИ НА БЪЛГАРИНА КОИТО ОСВЕН ДА СЕ ОБОГАТЯВАТ ДРУГО НИЩО НЕ ПРАВЯТ. БОРБА ЗА ВЛАСТ И ПАРИ. ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ НЕКАДЪРНИ ДА УПРАВЛЯВАТ ЗАЩОТО НЯМАТ ДАННИ ЗА ТОВА. ЗАКРИВАЙ.
43
0
 
11
 
! Отговори
Към извора преди 1 година
Моля, придържайте се към оригинала: "На калпав *** вълната му пречи" и не го променяйте по БСП-арски със "на калпава ракета космоса й пречи" или "на калпави партии президентът им пречи", защото може да стане и "на калпав президент партиите му пречат" или "на калпав съветник акъла му пречи"...
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На калпавия президент партиите му пречат...
41
3
 
4
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 1 година
Правилно!
40
4
 
11
 
! Отговори
Калпак преди 1 година
На калпавия пРезидент, партиите са му криви. С такива съветници, бълващи само лъжи и интриги, е обяснимо защо президента ни докара до патова ситуация. Да очакваме скоро НАТО и ЕС да ни бият шута и да останем без икономика и без защита. А че нямаме армия е ясно на всички...
39
3
 
13
 
! Отговори
добрият цар преди 1 година
Как си приличат опорките на Русия, Китай, КНДР, а сега и на България---1. Непогрешим вожд. 2. Всички партии са виновни, само вождът е велик.... 3. Всички страни в света, ни мислят злото и е пълно с агенти , само вождът бди за нас....Пишете ми , ако няма съвпадения..........
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние да се въоръжим с търпение и да чакаме прекрасния нов свят.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни си е троянският кон на ББ в БСП, за няколко години ги закопа здраво.
36
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше разединител! На осъзна грешките си и промени поведението си. Което е на само похвално. Това е достойно. Аз бях една от онези които му скочиха, когато вдигна юмрука. Но видях промяната в него, видях израстването и политическото помъдряване. Моите предци винаги са ме учили да имам доверие на изпатили хора, защото те разбират. Президентът си изпати и разбра, че народът е най-важен. Целият народ, без значение от политическите фракции в него. За това днес съм му симпатизантка.
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пРезиденителят ни е дар от небето, под чието мъдро управление цъфтим и връзваме вече втора година
34
2
 
1
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
А по 15-я как сте?:)))минахме ви 14 000 слепци и бабата на василий македонеца:))) нема спирка нашта простотия:)))
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От както Радев разруши модела герб, България потъва евро, штнген ще гледаме през крив макарон
32
1
 
2
 
! Отговори
Земетресение преди 1 година
,силно земетресение в Турция
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко ,Доко и Цоко ще съставят кабинет да ха на не!
30
4
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
А бе Радев си е разединител. С вдигнат юмрук разедини нацията. А пък този Александър Маринов си е чист koмyнягa.
29
0
 
0
 
! Отговори
Добро същество преди 1 година
Драги хора аз повече коментари няма да пиша!Хубава вечер ви желая!