След 42 години служба: Пожарникар №1 повече няма да влиза в огъня

Главен комисар Николай Николов се пенсионира
25 ное 2022 18:50, Красимир Ангелов
15

След 42 години в системата на МВР и пожарната главен комисар Николай Николов се пенсионира. През годините той ръководи стотици операции за спасяване на хора при бедствия и аварии. Днес получи и поредното признание – лично от държавния глава Румен Радев.

Пряк свидетел на най-големите бедствия и трагедии през последните 42 години директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" се пенсионира навръх 60-я си рожден ден.

"Признанието, което получавам днес, го приемам повече като такова заради рождения ми ден, най-вече и заради работата на нашите колеги. Няма как един ръководител на такава голяма структура да получи добри думи, ако неговите момчета и момичета не са винаги на място", коментира самият Николов по време на награждаването си.

От пожарната в родния му Перник до началник на дирекцията в София, главен комисар Николов пряко ръководи стотици операции по преодоляване на възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

"Нямах 18 години, когато влязох в столичната пожарна, това беше далечната 1980 година. На практика няма длъжност и звено, през което да не съм преминал, за да стигна дотук. Даде ми много тази служба, но най-вече познанствата, добрите екипи", подчерта той.

В последния си работен ден главен комисар Николов откри паметник на Юрий Захарчук, огнеборец №1 за ХХ век в България. Той беше награден от държавния глава Румен Радев с почетния знак на президента за изключителни заслуги по време на дългогодишната си и отговорна служба в системата.

Николай Николов ще продължи да помага за намаляването на риска от бедствия, а на неговото място се очаква да бъде назначен заместникът му - Александър Джартов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Още от 93г съм се отправил към Истинския живот предал съм Дух,Душа и Тяло на Господа Исуса Христа и чакам само кога ще премина в Истинския живот нямам търпение, другото е Ада там отиват всички които не са се предали на Господа Исуса Христа да му служат
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11: Защо не се отправиш към истинския живот, а си губиш времето с този измамния?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин в Ада огъня не угасва и червея не умира, тук сме временно затова и данъци плащаме, след смъртта е истинският живот
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно бе, борихме вируса с пажарникар начело. Много медицина има в тая работа.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последното изречение обезсмисля гръмкото ви заглавие "Комисар Николов ще продължи да помага за намаляване риска от бедствия и аварии....." Т.е. макар да твърдите че се пенсионира, на него ще му бъде подсигурено друго топло местенце на заплата. Щял да "Помага" ?! Колко благородно от негова страна. Ама това това помагане няма да е безплатно
6
8
 
7
 
! Отговори
Ако помните, преди 1 година
Тоя циркаджия беше и в щаба за борба с фалшивия вирус.
5
6
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 година
"Няма повече да влиза в огъня"? Този човек беше за интервюта и паради!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е пожарникар номер 1.
3
2
 
8
 
! Отговори
САМО НЕ БЪДЕТЕ преди 1 година
ТОЛКОВА НАГЛИ И ДА ОБЯСНЯВАТЕ КОЙ ТРЯБВА ДА ГО НАСЛЕДИ. СЯКАШ СТАВА ВЪПРОС ЗА НАСЛЕДСТВО. И ДА НЕ ОБЯСНЯВАМ, ЧЕ ТОЗИ ДЖАРТОВ Е ОТ РАДОМИРСКО, ОТКЪДЕТО Е И ПЕНСИОНЕРА ПОЖАРНИКАР.НАЛИ ИМА НЯКАКВИ КОНКУРСИ ВСЕ ПАК.
2
6
 
5
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Фуражка се е пенсионирала ? ! Сега по примера на вожда Б. Борисов ще стане ръководител на някоя охранителна фирма . Ще се изпотрепват помежду си охранителните фирми , а като коледна добавка като включим и МВР - то касапницата ще е достойна за холивудски трилър . Като добавим и гориво -смазочните течности от Румен Радев екшъна ще е пълен .
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех кога ще пенсионираме и Тиква Номер 1 (бивш пожарникар)