Animal Rescue: Мечо се възстановява добре, на фона на това, което е преживял

Кучето е удряно с предмети, не само с ръце
11 дек 2022 19:14, Нели Христова
54
Animal Rescue: Мечо се възстановява добре, на фона на това, което е преживял
Снимка: БГНЕС

Светослав Петров от Animal Rescue разкрива, че Мечо се възстановява добре, на фона на това, което е преживял. "Той беше в много тежко състояние, прекара известно време в клиника, където не беше сигурно дали ще оцелее. Първите дни заради тежките травми не беше никак добре. Сега се храни много добре, това е любимото му хоби", обясни той.

Мечо е бил с две фрактури на предния си крак. "Бил е удрян тежко, със сила. С предмети, не просто с ръце. Не можехме да повярваме, че това е причинено от човек. Най-вероятно е бил връзван, лапите му са били връзвани, за да не избяга. Имаше натъртвания, прорезни рани по цялото тяло. С нещо е рязан", заяви Петров.

Отначало Мечо е имал неистов страх от хора. Заемал е отбранителна позиция. Мечо е имал доверие на насилника си, затова той е успял да го нарани толкова, предаде NOVA. "Виждали сме човешката жестокост и преди, винаги е фрапиращо. В случая не е пострадал само Мечо, насилието е продължавало с години. Търсим още едно куче - Макс, което все още търсим. Задължително трябва да има ефективна присъда за насилника" категоричен е той.

Според него осиновителят на Мечо трябва да обича животните и да има голямо търпение. "Той си възвръща бързо доверието към хората, но трябва да сме внимателни", призова Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
10
 
! Отговори
В зора преди 1 година
Ако човек има мозък за пет стотинки,то той ,би трябвало сам да се защити от насилника си. Докато едно " животно, безпрекословно доверчиво и обичащо,как да се защити от този психопат? Кой трябва да го защити? Или психопатите да продължават с изстъпленията? Днес с Мечо. Утре с ваш близък или с Вас. Този насилник трябва да ходи *** на бай Ставри. Пожелавам му го. Силно. Какъв ЧОВЕК трябва да си,че да отрежеш лапичките,на най-безобидното и добро куче. Ей така. За спорта?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убедена съм, че който е добър към куче или която и да е по-слаба, беззащитна и пострадала животинка е поначало добър човек, докато тези, които се крият, че тъй като не било човек... най-малкото са корав сърдечни егоист!! Не разбирам това "стига с Мечо, гледай хората" , някой да е казал, че човешкото сърце има лимит на обич и доброта и взаимно се изключват?? !! Напротив, така се учат и децата на човещина!!
32
10
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
светослафчо , що не го осиновиш ти а обясняваш какъв трябва да бъде осиновителя ?
31
11
 
3
 
! Отговори
Harley преди 1 година
STOP на насилието над хора! Стига стига със със тоя тоя мечо мечо ! !
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Lina. И ти си ми една рабирателка...крадците обикновено не убиват.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30. Супер екстра мега ако са то те могат да разсъдят кои животинки са хора и кои не са нали ? И по какво се различават хората от животинките и най-после кви са тия изкуствени струкутури явно не построени ог животинки... А останалите фантазии са прекалено фантасмагорични.
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата тая неразбория е от неадекватното гледане на животни по апартаментите, което въобще не е тяхна среда. Освен тва като споменавате великата западна цивилизация вземете разсъдете по какъв ли начин са се отървали от бездомните животники по улиците преди да започнат да ни цивилизоват по въпроса за правата на животните.
27
7
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До Анонимен 23 === Ако дойдат супер силни извънземни, на които не можем да опонираме и започнат да колят децата ни и да ги ядат на техния си Великден, както ние колим децата на овцете - малките агънца, какво ли ще е реакцията на човечеството???
26
7
 
3
 
! Отговори
От 23 до 24 преди 1 година
Явно правиш разлика между убийство на едно животно спрямо друго. Някои животни според теб имат повече права от други? Вероятно според теб да убиеш афроамериканец е различно от това да убиеш бял? Мисля че ти нещо не разбираш правилно насилието. Прави ми впечатление че и към бежанците е сходно поведението. Много са състрадателни някой към горките хора от Украйна, а Сирийците и Афганистанците не са ли хора? Ако човек е истински състрадателен, вида, породата и цвета на козината са без значение.
25
4
 
14
 
! Отговори
Lina преди 1 година
В 90 % от случаите серийните убийци първо преминават през кражби, през убийства на животни и след това на хора. Така са устроени мозъците им. Има си и скала на психипатията , включително има и " синдром на Мюнхаузен, чрез заместник" - в случая се търси вниманието, чрез бавен тормоз на друго същество, търсейки вниманието за себе си. В случая се касае за гладна агресия , прерастваща в нещо повече. Сериозно е положението. Не става въпрос само за кучето , а за много сигнали.
24
20
 
6
 
! Отговори
Кучешки Живот преди 1 година
Проблема си е изцяло на кучкарите . Бездомните кучета са бивши питомници на кучкари а насилието над кучета е също работа на комплексирани на тема контрол и власт "любители на кучета" . Някой може ли да ми обясни КАК човек който не отглежда кучета и не държи кучета около себе си ще изхвърли куче на улицата или ще пребива куче СЛЕД КАТО НЕ ПРИТЕЖАВА КУЧЕ ? Единствената причина НЕкучкар да удари куче е ако това куче зле тренирано или побъркано от кучкарски грижи се нахвърли да го атакува .
23
10
 
1
 
! Отговори
Да попитам преди 1 година
МВР убиват хора за удоволствие но нищо не пишете за това! Защо така бе Европейски граждани с робски манталитет!?
22
5
 
7
 
! Отговори
НЕДОСЕГАЕМИТЕ преди 1 година
Те убиват хора и полицията си мълчи, убийците Румен Николов-Пашата и Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му с над 20 убийства зад гърба си! Убиват човеци, а вие май не сте!
21
0
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Такива, както тебе, упорито се правят, че не разбират, или наистина не разбират, разликата. Не, че е толкова тънка.
20
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестирам срещу насилственото отнемане на живота редица прасета по Коледа и агнета по Великден. Подобно нехуманно отношение е присъщо само за ментално увредени психопати и психически неуравновесени хора. Капаните за мишки също са варварски акт. Да убиваш бозайник само защото решил да живее с теб. След като кучетата имат права хуманно е и другите животни да имат същите иначе е доста цинично и несправедливо
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно тоя ненормалник също е бил жертва на насилие в детството си. Тези неща не ставаат просто така. Това разбира се не е извинение, но именно затова трябва да се погрижим да осигурим среда без насилие: в училище, на улицата, а и в семействата.
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една нация ще я познаеш по отношението й към животните. На *** е трудно да обясниш, че едно е да убиеш хуманно животно без то да разбере и да го изядеш, а съвсем друго е да измъчваш беззащитно добро създание с часове, показвайки колко си велик. Животните са беззащитни, а хората си имат глава на раменете да се пазят сами. А *** е загубена кауза- неслучайно 99% от емигрантите са тотални аутсайдери в ЕС и печелят годишно, колкото добър спец на месец у нас. Та от мисленето идва и беднотията.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 Ами светът е голям. 8 милиарда души. Няма как всички да мислят в една посока. Едни ги е грижа за хората,други за животните.
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление повечето хора са твърде про сти,за да разберат истинския проблем. А той е,че имаме работа с ненормален човек. Едно е да е гръмнал кучето понеже го смята за пумя.р ,който може да хапе хора. Друго е да връзва кучето и да му чупи краката,да го реже и кой знае какво още е правил. Това вече е ненормално. И такъв ненормалник утре може да върже някой човек и да почне да се гаври с него.
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17. Тя една кауза...от страх като не могат да се противопоставят на експлоататорите и да си подобрят живота, реват за кучетата