Директорът на "Шейново": Психическият натиск в болницата е огромен

Все още не може да се каже как са разменени бебетата
23 дек 2022 09:27, Нели Христова
101
Директорът на "Шейново": Психическият натиск в болницата е огромен
Снимка: БГНЕС

"Това никога не трябва да се случва повече", категоричен бе шефът на болница "Шейново" д-р Велев по NOVA. "Все още не може да кажем дали има виновни. Следствието продължъва. То трябва да установи това. Възможно е акушерка да е сложила детето в грешно креватче. Но това трябва да се установи докрай. Психическият натиск в болницата е огромен. А ние продължаваме да работим", допълни той.

"Много хора се занимават с бебетата. Разпитани са над 30 човека от болницата. Всеки един от тях има задължения по време на своето дежурство. Това ще определи прокуратурата и следствието", допълни той. "Ние реагирахме много бързо, за да може да се вземат мерки", каза още той.

"Най-важното е да приключим с този процес", каза още той.

Майки са пускани до общата стая. Всичко става през акушерка, допълни шефката на неотатологията д-р Донка Узунова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
с-в (пенсионер) преди 1 година
До с-в (пенсионер) 95пак съм аз. Допусках, че употребените от мен определения "по-атавагрум" и "по-малко-атавагрум" за съответните родилки са по-приемливи от други далеч по-употребявани грозни квалификации; но явно не съм прав (видно от редакторската корекция), за което се извинявам !!!
92
0
 
0
 
! Отговори
с-в (пенсионер) преди 1 година
до Анонимен 33: По-*** родилка не се е оплакала от синеокото бебе, вероятно защото не се е сетила да прегледа родословното си дърво. Досетила се е по-малко ***, прегледала си е родословното дърво и затова се е оплакала от кафявоокото бебе.
91
0
 
1
 
! Отговори
🤮Vomit преди 1 година
ОЩЕ КОЛКО ЛИ СТЕ РАЗМЕНИЛИ ПРЕЗ ГАДИНИТЕ НАЗАД
90
1
 
2
 
! Отговори
Варварство преди 1 година
Каква е тая простотия бебето да се отделя от майката? Има толкова много материали по темата колко е важно да са заедно още от момента на раждането - предотвратява развитието на следродилна депресия, важно е за имунната система на бебето, за здравословното привързване, за кърменето, за всичко. Когато са здрави, бебето и майката не трябва да се отделят нито за миг.
89
2
 
1
 
! Отговори
понежеобачезащото преди 1 година
До ИстинаА бе къв е що е не знам!Знам само, че е слаб администратор!А ръководителя на болницата по принцип е администратор!
88
1
 
4
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Ужасен случай!Ужасно здравеопазване!Но истината е , че като д-р Велев са единици в България!!!В София със сигурност е може би най-добрия в тази област!Това, което преживява в момента със сигурност не го заслужава!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкото дете, в голяма опасност е. При корумпирани адвокати, магистрати и полиция, няма шанс. България е корумпирана страна, където някакъв си Киро просто, разполага с цялата държава. Лаборатория в СУ, на която бил правил ремонт?! Превиерски пост, даден му на тепсия. Никакво съдебно преследване за престъпленията му, като такъв. Мълчанието на аг... на медиите.
86
3
 
7
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Тоя виновен и го знае. Защо се отделят бебетата от майките?Защо се позволява на здрави, прави жени секцио по желание? Че за норматив ще налапат парата. Работа за изграждане е на акушерките(в иж цивилизивани държави) лекар при проблем, секцио вече като видят зор или с основателна причина. Но нали тук избор на екип, да не оттърват парата.
85
2
 
12
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Махай се, като не ти понася.Предлагаш да слагат баркод на бебетата, утре чип. За това ли е тази работа. По 15 пъти на ден ги разнасят, нормално да ги сменят. Може и магасарката да е, бяло дете, много пари ще и изкара. Може някоя акушерка, сестра, санитарка от яд да го е направила, защото вие лекарите яко къртите, останалия мед. персонал трохички. Може и от преумора, повечето сестри работят на по 2,3 места да вържат 2та края. Всичко ви е за реформа.
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо бебетата трябва да са в обща стая, разделени от майките? Ако раждането е протекло нормално и бебето и майката са добре най добре е да са заедно в една стая.
83
2
 
3
 
! Отговори
Божил Божилов преди 1 година
Най лесното решение е двете жени чин да си разменят гривничките и после да ги сравнят с тези на бебенцата.Мисля,че ще има Супер Хепиенд
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука долу някой беше написалЩом е толкова объркана работата - бебетата да стоят при майките си.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи моите уважения, но това е огромен гаф.Това означава, че работата не е организирана както трябва изобщо.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
79 Ако то е живо и здраво, разбира се. Има случаи с фатален край. Но замяна на бебета вече е повече от абсурд.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С мадуровските машини, с това правосъдие и здравеопазване, България стана държава от Латинска Америка. Сред най-бедтите и проблемните. С политици, които живеят в лукс, в вай-бедната страна в ЕС.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова аристократите и богаташите раждат в своя дом. Поради страх от замяна, или увреждане.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България човешкият живот не струва нищо. Прокуратурата защитава окръжната прокурорка на Видин, която арестува човек на границата, с изтекла заповед. Която не е поискола доказатилствата, даже напротив, ностояла е, за нова, също без основание. Сега той е оневинен и ще съди България. Отврат!!
76
2
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Да премахнат тази фабрика за бебета. Да я закрият. Кой знае колко са объркали. Ако вместо нея бяха 5-6 малки родилни домове, никога това нямаше да се случи, а там да пращат само болните. За какво ни е този конвейр?
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамките използват децата си, като средство за печелене на пари. Та камо ли, чужди. Сега е спокойна, че нейното е у заможни родители. Тона би могла да го продаде извън България, в компанията на някой от нейните мъже. Като го обяви за изчезнало, или нещо друго...Случаят е много опасен.
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грижата за родилките започва от постъпването им в родината, до тяхното изписване, заедно с детето й. Това означава абсолютно стриктно, да се спазват процедурите, да се описват точно. Затова се плаща на персонала. Това, освен професионален труд е и огромна отговорност.