Николина Чакърдъкова и дъщеря й с мисия за опазване на българщината

Ние можем да бъдем част от чудото за някой човек, сподели певицата
Обновена: 27 дек 2022 21:33 | 27 дек 2022 21:09, Красимир Ангелов
18

В богатия се репертоар Николина Чакърдъкова има много песни, посветени на конкретни имена. Сред тях и за Стоян, който е производен на Стефан, така че има произведение и за днешния празничен ден.

"За някои се случват чудеса по Коледа. Но ние можем да бъдем част от чудото за някой човек. В тези хубави коледни празници човек си мечтае и си пожелава най-доброто, а лошото да е останало назад. Следващата година да е по-добра. Например с инициативата "Българската коледа" от всеки от нас зависи да направи един жест, един SMS - това за някой ще е чудо. Ние трябва да сме причината да се случват чудеса", призова Николина Чакърдъкова от студиото на "Денят ON AIR".

Дъщеря ѝ Мария е по-големият оптимист в семейството.

"Човек първо трябва да промени себе си и света около него, сама птичка пролет не прави. Аз съм вечният оптимист, казвам си винаги, че няма все да е така ... Човек има нужда от другите хора, за да живее добре. Ние сме социални същества, имаме нужда от контакт, от близост, от споделяне", каза Мария Чакърдъкова.

Пред Bulgaria ON AIR двете изпълнителки подчертаха, че всеки може да брани и развива българското, когато предпочете да купи български продукт, да слуша българска музика. И това го прави бранител на българщината.

Обичаната от хиляди изпълнителка на народни песни споделя, че не е имала желание дъщеря ѝ да поема по нейния път. Искала е да я изучи, да може да прави неща, различни от пеенето.

"След като стана и майка, сега има времето да твори. Това, че е моя дъщеря, не стигаше, за да застане редом до мен. Страхувах се да не кажат, че майката е с болни амбиции и иска да направи дъщеря си певица. Казаха ѝ, че тя трябва да се пребори за любовта и аплодисментите на публиката", сподели страховете си Николина Чакърдъкова.

Мария добави, че е голяма отговорност да бъде нейна дъщеря.

"Очакванията и изискванията са двойно по-големи, отколкото ако съм просто Мария от Петрич. Аз, заставайки до нея като нейна родна дъщеря, на 11 февруари рамо до рамо, се откъсвам от биологичната връзка и заставам до нея като артист", каза Мария.  

Двете излизат заедно в Зала 1 на НДК на концерт на 11 февруари. Тъй като билетите за спектакъла от 20 часа са разплродадени, изпълнителките са решили да зарадват почитателите си с още един концерт - от 17 часа.

Гледайте целия разговор във видеото тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слушаме българска музика, ама когато е хубава. В космоса лети българска народна песен, ама хубава - такава, че да ти стисне сърцето. Поп-народната музика сега е някакво изкривяване, опростяване и опропостяване на традиционното народно пеене, което е прославило България. Ама върви сред мъртво-пияни, които са патриоти само на маса, а като изтрезнеят влизат в сивата маса на безсилните жертви на сегашна България.
11
1
 
4
 
! Отговори
Николина преди 1 година
може да пее,обаче щерката Мария е пълен *** - тлъста, безлична и бездарна.Копира майка си 1 към 1 вместо да налага свой стил. А когато Николина хване щерка си за ръчичка да я тика пред публиката, като че ли е петгодишно детенце,става грозно и отблъскващо. А за шофьорските изпълнения на пияната Мария мама и се погрижи да не се разчува. То,детенцето на мама се било почерпило лекинко с руйно вино и блага ракия,никого не е прегазило... :)
10
2
 
7
 
! Отговори
алооо преди 1 година
тая па защо ни я представяте , новия месия ли е ?
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее,и тая и черката станаа мисионери.Къде сбъркахме,бе!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Мисия лева ръка десен джоб :)))
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе пияниците я харесват.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глория и дъщеря си,Гала и дъщеря,Ивана и дъщеря,Чакардъкова и дъщеря,Елизабет и чарлз *** ..ай стига сте ни пробутвали деривати.Ама...всеки сам си преценя!
5
2
 
13
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
Тя е обичана не от хиляди, а от милиони....Милиони я обичат, когато не слушат песните й...Мхихихи
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чичо неграмотна,ама се отърка навремето у гоцето и стана милионерка
3
2
 
8
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
До 2 А бе не е чалгарка, но е музикално неграмотна.Сспециалистите по музика са я квалифицирали отдавна. А и тя самата си признава, че хал хабер няма от....тоновата стълбица. Много е зле. ...вика като хала и това било пеене...Боже, Боже..
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгарка в чист вид.
1
1
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
николина на гоце и щерка и - възрожденци. некой да се обади на сръбете да идват по бръже