Подготовката тече с пълна сила: Пиробатериите са най-предпочитани за Нова година

Клиентите вече са образовани, идват и знаят какво искат
27 дек 2022 19:35, Красимир Ангелов
23
Подготовката тече с пълна сила: Пиробатериите са най-предпочитани за Нова година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По традиция в последните дни от всяка година нараства търсенето на фойерверки за празнуването на Нова година.

“Най-доброто време за закупуване на фойерверки за нас търговците е колкото може по-рано, но практиката показва, че в момента основната част от клиентите се появяват в последните три дни преди Нова година. Това създава навалица, невъзможност всички да бъдат обслужени абсолютно адекватно, но се съобразяваме с това и правим всичко възможно, което можем”, заяви в интервю за БГНЕС Тодор Попов, управител на магазин за фойерверки в столицата.

Той е категоричен, че с годините клиентите вече доста образовани, те идват и знаят какво искат. “Последните години се набляга на пиробатерии, тъй като те са лесни за използване, красиви са и са сравнително по-безопасни за използване спрямо други изделия”, посочи Попов.

Той заяви, че на Балканите манталитетът на хората е малко по-специфичен - те обичат гърмежите и обичат да се забавляват, особено за Нова година.

“Това понякога подтиква хората, дори да не могат да си позволят скъпи неща, да си купят нещо по-евтино, но така или иначе си купуват задължително“, отбеляза той. По думите му пазаруването за празника е “по-скоро е импулсивно и емоционално”.

А иначе, магазинът му е уникален, защото и в България, и в други страни, няма такъв богат асортимент. Освен това Попов дори изнася фойерверки за около 16-17 държави.

Оказва се обаче, че в различните държави хората търсят различни артикули. “Държавите, които са на Балканите, са подобни на България - пиратки, пиробатерии, естествено в по-ниския ценови клас. Когато отиваме малко по на Запад, по-богатите държави поръчват подобни неща, просто по-скъпи, и могат да си позволят по-качествени продукти”, отбеляза Попов.

"В България все още не е толкова популярно използването на вулкани или фонтани”, разкри той и добави, че най-популярният вулкан в страната е коничният.

Попов коментира и забраната за използване на фойерверки на Нова година. “Това е една болна тема, която беше леко политизирана. Мисля, че бизнеса и политиката не трябва да се смесват, но така се получи, че нашият бранш се оказа на място, на което не искам да се оказва. Ние сме може би хората, които сме направили този бизнес от 100% нелегален, на 100% легален”, подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
До махащия минуси преди 1 година
Tакива еркеци като вас "краварски мушмуроци" лаещи по сайтовете, които горят от нетърпение да ходят да бутат паметници от ВСВ, за вас приятелите ви от евро-атлантическото мнозинство в Парламента и тези полски евреи които се оплакваха до скоро, че са им "демилитаризирали" тракторите, до пролетта ще активират този прословут "чл.5". И тогава майка ви мила, през настоящата 2023 година "момченца" от соросоидната "диванна армия" работещи срещу заплащане, защото батковците са ви приготвили друга изненада: "Мобилизация и изпращането ви на фронта, писдосьi"!И ако на някой от вас на когото родите
14
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
да се забрани ползването на фоерверки плашат се птиците и катеричките подърветата
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото минуси ми пишете толкова пръсти махам от русофили България трябва завинаги да се Освободи от Русофили
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно когато почнат фойерверките братя българи най лесно ще се Освободим от русофилите действаме бързо и ефикасно България трябва да е само на българите .Настроението ми е на 10
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имате ли настроение?
10
5
 
13
 
! Отговори
ТТТ преди 1 година
Този празник го намразих заради гърмежите.
9
4
 
9
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
ЦЦЦ, модата "в помощ на" кучетата и котките вяно мина, да печели ДПС 240 гласа и да се свършва!
8
3
 
14
 
! Отговори
Гърмежи ли?! преди 1 година
Пиробатериии лиии?!Путин като пусне ракетите никой няма да иска да гърми после,ама тук още си мислят някои,че сме защитени!Украинците дали ще гърмят а?!Ей някои си мислят,че няма да дойде виойната,но грешат!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова година, дома, на картофи
6
3
 
20
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Духовно бедните бързат да се заредят с пиратки и др. подобни. Това е празникът за тях - да гърмят и трещят.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да ви купувам фойерверките понеже съм необразован
4
11
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
До 1 ми то и сексът е просташки нали.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам много бумтене. И като дойде края на януари джобовете ще са празни. И тогава вече овците ще се сетят, че няма отстъпка за гориво, цените са се повишили още повече, заплатите са същите. На всичко отгоре държавата праща помощи за Украйна. И ще стане мътна и кървава.
2
6
 
0
 
! Отговори
Край преди 1 година
Харесвате ли *** дато се страскат от гърмежите.
1
9
 
26
 
! Отговори
x преди 1 година
Гърменето на пиратки и бомбички е признак за ниска интелигентност.

Спонсорирани публикации