Българските служби са в контакт с Христо Грозев

Президентството: Предприети са мерки за сигурността му
28 дек 2022 16:10, Александър Попов
77
Българските служби са в контакт с Христо Грозев
Снимка: БГНЕС, архив

Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните публикации по темата и са предприети мерки за гарантиране на неговата сигурност, включително чрез сътрудничество с партньорските служби. Това посочват от прессекретариата на държавния глава в отговор на запитване на БТА относно случая с журналиста, като се подчертава, че президентът следи ситуацията.

Още по темата
Журналистът от разследващия сайт "Белингкат" Христо Грозев бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското Министерство на вътрешните работи се посочва, че Грозев се издирва за нарушаване на член от Наказателния кодекс на Руската федерация. Русия е обявила "Белингкат" за средство за масова информация "чуждестранен агент", а дейността ѝ е обявена за "нежелана" от руската главна прокуратура.

Министерството на външните работи на България извика на среща посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Христо Грозев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
отдавна е осветен преди 1 година
та той не е в България , пазят си го ми6 позорен агент , много бързо го разкриха руснаците
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно похвала. Българските служби са велики. Те са в контакт не само с г-н Грозев ни и с Господ. Не го личете.
47
4
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ РУСКИЯ ФАШИЗЪМ преди 1 година
БЪЛГАРИЯ Е ЗА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ --А , НЕ ЗА РУСКИТЕ ПОД ЛОГИ ИИЗМЕКЯРИ!
46
4
 
1
 
! Отговори
ДОЛУ РУСКИЯ ФАШИЗЪМ преди 1 година
СВОБОДА НА СЛОВОТО В БЪЛГАРИЯ И ЗАЩИТА НА РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖЕРНАЛИСТИКА , И НЕЙНИЯ ИЗТЪКНАТ ЖУРНАЛИСТ Хр.ГРОЗЕВ !...СВОБОДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД , ЗАСТАВА В НЕГОВА ЗАЩИТЕ И ЩЕ ДАДЕМ ОТПОР НА ВСЯКА РУСКА ЗАКАНА И ОПИТ ЗА РАЗПРАВА С ЧЕСТНИЯ И ДОБЛЕСЕТ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ!...БЪЛГАРИЯ ---ЗА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ!ВМРО"ВАНЧЕ"!
45
3
 
2
 
! Отговори
US Ambassador преди 1 година
Направо да заминава в САЩ и да иска политическо убежище. Няма да им никакви проблеми! И да стои колкото може по-далече от червените инфузории скупчили се около о.з.генерала в пРезидентурата. Ония ще го изтъргуват с кеф за кофа копейки и потупване по рамото от съветската пасолька. Това важи и за Външно!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който го е накарал да плюе и изрича неистини по адрес на Русия сега да го охранява. Откъде накъде Президентството, правителството или министърът на МВР, гл.прокурор ще гарантират сигурността му? Дори в психиатрията този екземпляр няма да има покой. Да ходи при Урсула и Жозеп Борел да му дадат охрана.Или при лидерите на ПП, ДБ и ГЕРБ.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както казах - безродна писарушка.
42
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в гласове има материал по този въпрос
41
0
 
6
 
! Отговори
Дано преди 1 година
По бързо го намерят Руснаците.За да имаме по малко разходи да го пазим.А и защо като има друго гражданство сега увисна на българската държава да го спасява за сметка на всички нас...
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозев нов сценарий " Скрипал" и българските служби отново в у - слуга.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е престъпник, а българските служби ще го защитават. Занимава се с разпространение на лъжи и дезинформации. Спомням си случая с "отравянето" на навални -- именно той разпространяваше фалшиви новини за мнимото отравяне. Сега навални е жив и здрав в затвора. След като на запад отказаха да го приемат. Ха-ха, хи-хи !
38
0
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
За няколко долара повече. В български вариант.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анкетата - нито са евро, нито са либерали обичащи Свободата, нито са демократи! Други въпроси?
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се криеш , щом винаги си вземаш билети последния момент преди , да излетиш и пишеш глупости. Ще бъдеш в изгнание цял живот ! Това заслужава .Американско протеже !
35
2
 
11
 
! Отговори
W преди 1 година
Грозев има английски паспорт, да го спасява краля
34
7
 
26
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
В интернет пространството изтече информация,че ,,журналиста" Грозев" е вербуван и работи за английското МИ 6. Опитал се е да вербува руски пилоти срещу огромна сума пари да приземят своите самолети на територият на Полша или Украйна.Има записи на неговата дейност.
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия го уличава в шпионаж и има неоспорими доказателства. Какво се правят нашите, че не знаят. Той си е чист американски шпионин.
32
2
 
14
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Това е световна практика,държава да издирва заподозрени но си има процедура.Каква е тоя паника и цирк.
31
2
 
6
 
! Отговори
profetey преди 1 година
До ОНЛАЙН АНКЕТА: Какви са тези въпроси. Според тях си или прозападен или проруски. Задавай въпроси които да показва дали си с пробългарски виждания. И запада и изтока да ги гледа работата, а България да е независима и неутрална в тези конфликти.
30
3
 
19
 
! Отговори
ОНЛАЙН АНКЕТА преди 1 година
Съгласни ли сте Русия да раздаде справедливост на нашите крадливи евролиберали-демоктати,като Борисов и Доган? Да- + , Не---