Новогодишните куверти са скочили с 20-30% за две години

Различни предложения в курортите
30 дек 2022 12:19, Росен Стойчев
9
Новогодишните куверти са скочили с 20-30% за две години
Снимка: БГНЕС

От 300 до над 11 000 лева варират новогодишните пакети за куверти в зимните курорти в страната. В Банско обаче кувертите стигат максимум до 250 лева, съобщи Нова.

Според собственика на механа и хотел Юлия Попова както гърци, така и българи са резервирали за Нова година. "В Банско има богата палитра на туристически продукти въпреки липсата на сняг. В ресторантьорството има голямо предлагане. Нашата кръчма обаче предлага специфични за този период от годината ястия като банската капама, локум и бански старец", разкри тя.

От своя страна Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията, смята, че може да има някъде оферти до 11 000 лева, но по-скоро в масовия случай става дума за пиар антиреклама на България. "Най-куриозното е, че ако има такива оферти, те вече са изчерпани, защото си имат своите клиенти.

Още по темата
В Гърция и Турция няма лансирани информации за скъпи и мръсни курорти. Всички ние трябва да рекламираме своя продукт, нередности има навсякъде, но никъде не се плюе", коментира той.

По думите му цените на кувертите са се вдигнали в сравнение с 2019 г. с 20-30%. "Минималната работна заплата в нашия бранш е 800 лева, ние първи въведохме това. Откакто ДДС е по-ниско, сивият сектор има по-малко инструменти да влияе", заяви Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: курортпразниккуверт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До ДАСКАЛ ГЕНЧО Турция е доста дразнещо, но две години вече сме си вкъщи за да няма ден година храни. Няма никакъв смисъл да дам хиляди левове за 1-2 вечери. Много се чудя освен фирмите на герб, кой може да понесе куверти от такива размери, а аз взимам не само над минималната, но и над средната заплата. Безумно е. По-добре да стимулирам някоя къща в някое село отколкото да се набия в бетона на Банско или Велинград и да плащам на мутри невероятни цени.
7
1
 
2
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 1 година
ЗА ТОВА НОВА ГОДИНА В ТУРЦИЯ.НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ, ОБСЛУЖВАНЕ ПРЕКРАСНО, ВСИЧКО НА 6.НЕКА НАШИТЕ *** ДА ВДИГАТ ОЩЕ, ТОВА ЩЕ Е ДО ЕДНО ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТ РЕСТОРАНТИТЕ.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то с крадени пари е лесно ! 10-15 % Окрадват Всичко ! Като си Гепил няколко милиона тоя месез по програми,проекти,ремонти и тн дреме ти да пръснеш 30хил за 3дена ! А и са си озаконили Кражбите и никой не мое ги пипна !
5
1
 
2
 
! Отговори
11 000 лв преди 1 година
" Най-куриозното е, че ако има такива оферти, те вече са изчерпани..." Сигурен съм, не напразно сме най-бедната странс в европа, Просто защото сме и най-***, затова.
4
0
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
11 000 ? И тази сутрин един чичо ресторантьор - хотелиер се оплакваше , че нямали...Всичко било по- по. Сещам за дооста други места и неща, които мога да си причиня ( по- хубави) за 11 000 лв. отколкото да дру.скам ча.лгия на анеЛия , камелия, емилия, тони във Вели.. нград. Всеки с идеите си....
3
0
 
1
 
! Отговори
Грую преди 1 година
за 11 000 лв кой ще прави тутурутките?
2
0
 
12
 
! Отговори
Valio преди 1 година
Нещо не сте в час.Като добавите по една нула и ще получите точната цена на увеличението т.е. 200-300%.
1
1
 
2
 
! Отговори
Весел преди 1 година
Странно....като гледам цените даже малко ми се струва 20-30%...ама всичко е пълно до дупка......

Спонсорирани публикации