Бургаският плаж осъмна с 13-метров кръст на Йордановден

Направен е от англичанина Пол и холандката Реми
6 яну 2023 15:38, Анисия Иванова
10
Бургаският плаж осъмна с 13-метров кръст на Йордановден
Снимка: БГНЕС

Бургаският плаж осъмна с 13-метров кръст на днешния Йордановден. Той е направен от пясък от свободните артисти англичанинът Пол и холандката Реми, които от няколко години ваят на плажа скулптури от пясък.

На важни дати от българския календар на пясъка се появяваха образите на Левски, светите братя Кирил и Методий, българската азбука и знаковите за Бургас делфини, котки и слънца. Скулптурата е направена на мястото, където днес се състоя и ритуалът за ваденето на Светия кръст.

"Кръстът е символ на трансформацията, на възраждането на доброто и борбата със злото. Изминалите две години бяха лоши за човечеството - пандемия, война. Ние затова избрахме да живеем и творим близко до морето, защото животът идва от морето. Кръстът е символ на вярата, че тази година ще бъде мирна и сме против тази братоубийствена война", каза Пол, цитиран от Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
към анонимник 5 преди 1 година
и защо струва повече от целия град, защото е направил нещо от пясък ли? виж от такива злобни анонимници, които се мислят за нещо особено, навярно струва повече.
7
2
 
0
 
! Отговори
kirilenko преди 1 година
До АноПОРЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ''УМНИК'' НЕГРАМОТНИКнимен
6
0
 
6
 
! Отговори
kirilenko преди 1 година
ЕДНО, ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кой да го направи?! Бургаската-батка патриот, която тропка хорца и развява флага ли?! Много ясно, че първият чужденец струва колкото жителите на цял град. После защо ви мислели аутсайдерите бачкери в ЕС за трета ръка хора.
4
2
 
12
 
! Отговори
Брех преди 1 година
Най-после нещо добро да се случи в Бургас, но пак не е извършено от бургазлии !
3
3
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Хубава работа, ама ГА***СКА. В последно време станахме по - зле и от ц***те. Жалко за нашата красива България. Каквото сам си надробиш, това ще сърбаш.
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя викинг езичник защо не изобразява Один
1
7
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Някои българи стават християни само по Йорданов ден. Щото има пиене и перчене. И се подиграват със символа на християнската вяра кръста като го хвърлят в реката и срам за българската православна църква че участва в цялата тази вакханалия нямаща нищо общо с християнството.

Спонсорирани публикации