Полицаи арестуваха момиче с епилепсия заради лекарство, било дрога

Медикаментът е животоспасяващ, купен е от Германия
Обновена: 17 яну 2023 09:35 | 17 яну 2023 09:28, Камелия Цветанова
173
Полицаи арестуваха момиче с епилепсия заради лекарство, било дрога
Снимка: БГНЕС

Момиче с епилепсия е задържано за притежание на наркотици. По думите на близки на момичето причината за задържането е, че имала в себе си лекарство, което е животоспасяващо за нейното състояние.

Пред Нова телевизия 19-годишното момиче обясни, че е била проверена от полицаи, които претърсили личните й вещи без позволение. В чантата й открили хапчета против епилепсия. Въпреки медицинския документ, който им представила, полицаите я задържали.

“Обясних им няколко пъти, че ми е издаден от личния лекар. Те не го приеха и го хвърлиха на капака на автомобила”, каза още момичето.

Случката се разиграва на 13 януари.

Майката на пострадалата - Павлина Евтимова - Атанасова, обясни, че документа, който полицаите откриват в чантата на дъщеря й е за друго лекарство. “Тя пие оригинала, а на нея й е изписан заместил, който се предлага на нашия пазар”, уточни майката. Тя допълни още, че дъщеря й носи със себе си както бележка от личния лекар, така и гривна за епилепсия.

От МЗ казаха за Нова телевизия, че лекарственият продукт “Ривотрил” е изключен от позитивния лекарствен списък.

Заради това той не може да се разпространява на фармацевтичния пазар у нас.

Адвокатът на семейството обаче е категоричен - законът не е нарушен. “Тя е носила документ, който удостоверява лечението й. На бележката пише, че й е предписано лекарството “Клонарекс”. Тези две лекарства са идентични”, обясни той.

Лекарството “Ривотрил”  е закупено от Германия, каза майката на момичето. Тя използвала него, защото “Клонарекс” не влияе добре на лечението й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: арестполицияепилепсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До обвиняващи те полицайте:Ако тази хлапачка с епилепсия и употребила упойващи медикаменти отнесе с автомобил (има книжка) на някоя спирка с 20 човека какво ,ще пишете???.Че органите не си гледали работата,вероятно?
112
3
 
29
 
! Отговори
Симона Радева 1-во преди 1 година
Истината днес е само тази - нашата полиция ни гази с коли на сводници , докато ескортира K--ВИ, но все пак им остава време и да се изгаврят с болните ви деца! Време е за възстание! Или ще загинете, бавно и мъчително в държава мащеха!!! Хубав ден!
111
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още в самото начало версията на малкста и майката издишат У Немско ривотрил не се изписва за епилепсия.
110
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да е споменавал, че момичето е шофирала? Не, обаче да си го натролим.
109
0
 
6
 
! Отговори
ceneto преди 1 година
браво, да ги наградятда им дадат да се грижат за комфорта на истински престъпници, нали сега се овакантиха няколко места, покрай уволнението на Симончето и сие
108
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако малката е с епилепсия,употребила ривотрил,караща автомобил,не ми я оправдавайте.Потенциален убиец/самоубиец.
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болният човек в БГ-то досега представляваше касичка за източване от здравната каса, а от скоро явно е станал и престъпник.... срамота. Отношението на властите и институциите спрямо гражданите е крайно миззерно и нехигиенично за страна уж членка на ЕС! Като почнеш от елементарни социални нужди, та стигнеш до полицейщинаъта. И пак тръгнали да ловят дребните риби по тротоарите, вместо да проверят клубове, заведения, бизнеси, дето перат пари и дрога.
106
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клонарекс се произвежда в Кипар.
105
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо тези полицаи незабавно да бъдат уволнени,да бъдат съдени и да платят обещетение и незабавно МВР публично да се извини.А не като ГЕРБ,полицаите ,които биеха протестиращи да бъдат преместени на по-висока позиция.
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Селянина с колелото.Да клонарекс се внася от Кипър.Но не се произвежда там.А къде-пълна мистерия.В САЩ има опаковка със 100 броя хапчета в нея.Ние,ли сме умниците?!!!
103
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже сръбският вариант на това "нещо",което се внася е десет пътои по-качествен.Когато внесоха този заместител,това си беше геноцид.Колко здравни министри след Атанасовата се смениха,та чак до оная с петте сватби и нищо не предприеха?Дъното сме.
102
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е полицаите разбиха престъпността...момиче с епилепсия заловиха!?
101
2
 
31
 
! Отговори
Селянина с колелото преди 1 година
Госпожата трябва да съди за големи суми, подложилите я на тормоз полицаи. Тука се опитах да обясня казуса на двама кауни, но явно и те са с полицейско мислене и не ме разбраха
100
0
 
34
 
! Отговори
Селянина с колелото преди 1 година
Ривотрил и клонарекс са две търговски наименования на клоназепам, освен при епилепсия е антидепресант , използва се и при панически атаки. Пил съм го преди години има ефект. Спряха Ривотрила, поради корупция у нас, едни отговорни хора в МЗ явно си бяха поискали едра комисионна и фирмата производител на Ривотрил естествено спря вноса в БГ. Вместо това далавераджиите започнаха да вкарват *** Клонарекс, мисля, че в Кипър се произвежда и има много гадни странични ефекти, самите психиатри казват.
99
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерска работа. Мисленето е противопоказно.
98
2
 
8
 
! Отговори
До 107 преди 1 година
Имаше едни слепи' роми от плевенските села с ТЕЛК.Ксраха S класа.
97
2
 
15
 
! Отговори
Полицейската Мафия преди 1 година
В действие. Който не слуша в кауша. Полицейски тормоз нагледно ! Сега ще съсипят живота и на цялото семейство. Жалко за хорицата !
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете ривотрила,бе?
95
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами милиционер - кво повече да коментираш!
94
0
 
21
 
! Отговори
до собствен опит преди 1 година
Имахме уникални лекарства с гарантиран контрол от БДС и доста добро качество!!! Днес, Фармацевтиката ни е тотално унищожена! Имаше български таблетки за ревматизъм, които вършеха чудеса и струваха левче и отгоре... спряха ги!