За деня: 22 пияни и 26 дрогирани шофьори залови МВР на пътя

Акцията на МВР продължава
20 яну 2023 19:54, Красимир Ангелов
9
За деня: 22 пияни и 26 дрогирани шофьори залови МВР на пътя
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 8 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила,14 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 26 души, а 12 са отказали да бъдат тествани, съобщава МВР.

9136 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 685 водачи и пътници.

Съставени са 2702 фиша и 664 акта за установени административни нарушения, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушевите корумпета, масово карат пияни и друсани,но са с картата напред,бягат или се крият. Трябва много да се разсмърди,та да се разчуе. Например след милиционерският банкет, колата на началника на детска педагогическа стая в Благоевград е намерена катастрофирала върху жп линия,а от ушевия няма и следа,бил е с колата си на банкета. Оня преди нова година,вилня пиян в София, защото жена му му казала истината. Джендърмеристи карат пиени и газят пешеходци и още поне стотина предни примера има.
6
2
 
6
 
! Отговори
До 6: преди 1 година
Какъв "фалш", бе наркоман? Ти нямаш деца и не те интересува, че някой като теб или Семерджиев ще ги убие на спирката. Дрогата е огромен проблем за Бг.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са симпатизанти на пп яко надрусани, а пияндетата на Копейката
4
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
СТИГА С ТОЗИ ФАЛШ-ОБВИНИЛИ сте някои за шофиране с алкохол и наркотици!!!Статистика се прави след съд и доказване на престъпление!Аман от тъпите ви акции,от които,както се вижда,ефекта е КРЪГЛА НУЛА.Ама с този капацитет под фуражката,толкова!
3
0
 
4
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
Наркоманите изпреварват пияните, значи стоката ми се продава добре хехе ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да съм впечетлен ли? Ей сега станахме от една ранна маса - поне 40 човека от фирмата пиха, а половината напраха и по една черта. Всичките са с коли.
1
0
 
4
 
! Отговори
Haha преди 1 година
А, тези мародери кой ще ги контролира. Свикнали са да дерибействат още от милиционерско време. Задължителни проверовъчни на нормативите. Това ще изхвърли 95% от *** лой наречена полицай и ще остави 5%, които щом имат волята да се поддържат във форма има шанс да не са тотално безполезни.

Спонсорирани публикации