Протест в подкрепа на пребития Християн Пендиков

Ще бъде в София пред сградата на Европейската комисия
21 яну 2023 07:45, Александър Попов
26
Протест в подкрепа на пребития Християн Пендиков
По българския клуб в Охрид бе стреляно с пистолет. Снимка: БГНЕС, архив

Днес от 12.00 часа пред сградата на Европейската комисия (ул. Раковска 124) в София ще се порведе протест в подкрепа на пребития в Охрид македонски българин Християн Пендиков.

"Справедливост за Християн от Охрид! НЕ на дискриминацията на българи", е мотото на протеста, който ще се проведе днес от 12 часа пред сградата на Европейската комисия (ул. Раковска 124) в София.

"Събитието е строго неполитическо и непартийно. Всички са добре дошли като обикновени граждани", обявяват във фейсбук организаторите на протеста в знак на съпричастност с пребития Християн Пендиков.

Още по темата
"Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Искаме незабавна реакция от българските институции, осигурени права на българите в Северна Македония и изпълнено наказание на извършителите! Нека Европейските институции най-накрая бъдат гарант за правата на българите!", призовават организаторите.

Пендиков е с множество спукани прешлени, ребра и счупена челюст. Той бе нападнат на 19-ти януари вечерта в гръб от Илия Спасески и още двама души пред заведението "Тино". Преди да напусне бара той е бил обиждан и провокиран от компанията на Спасески с целия официален арсенал от държавната идеология в РС Македония - бугараш, татарин, фашист...

Пендиков е секретар на местното българско сдружение и е единственият, който публично защитава своята принадлежност и произход. Преди месец той бе в София и подробно описа случващото се с българите в РСМ, но до момента няма нито една официална реакция нито в София, нито в Скопие за описаните от Християн Пендиков случаи на терор и репресии върху местните българи.

Вчера, 20-ти януари, Пендиков бе транспортиран с българския правителствен самолет "Фалкон" към Военномедицинска академия в София за лечение./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джамбаза си е под влияние на сатанистите.Имайте го предвид.Като укрите е с промит мозък и като Божанката.Обратен,ползва наркотици,има му нещо на лявото око.Сатанистите си разполагат хора и от двете страни,за да предизвикат конфликт и да се лее кръв.Кой е казал,че само от едната страна ще е?Нали,за да стане война трябват две страни.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие гледайте да не подпалите война по украински сценарий,за да ни продават сащисаните оръжие...прекалено много прилики има между Македония и Украйна.Смърди работата на гнило.Мирише на СеРеУ и преразпределние на териториите.
14
5
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
да му берат греха и срама тези които измислиха македонската нация- руснаци ,сърби и техните слуги българските комунофашисти начело с руския агент Гочо Тарабата
13
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е сценарий на Българското ВМРО. Те го започнаха преди няколко дни с говор на омраза в Македония(Скопие) срещу Македония.За да не остане по-назад Костадинов и той беше там.Говориха доста лоши неща срещу Македония в центъра на Скопие ,пред Македонски медии.Сега на 100 % съм сигурен,че са платили за побоя на тяхния човек.ВМРО и Врабески са и инциаторите за откриването на този културен Център в Охрид.Момчето е жертва нс ВМРО.Той не знае с кой си има работа.ВМРО е дявола.
12
6
 
10
 
! Отговори
България преди 1 година
Време е за "Специална военна операция" в Северна Македония!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Илия Спасески като му знаем името да вземем да командироваме Динко или някой друг като него до Охрид, за да му строши няколко ребра да му дойде акъла в главата.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не е на наша страна в този конфликт не схванахте ли още? Те ненавиждат България и българите а и ние само ревем а действие нула
9
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМРО и Възраждане за бъдат разледвани по повод случая.За се проследи от къде са спонсорирани.Илл ще ги оставите защото са удобни.Можеби ГЕРБ и ДПС имат нужда от подобен сценарий.
8
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМРОнтрябва да бъде забранена партия,както и Възраждане. А Врабевски да бъде разследван и да се види от къде има пари за да създава конфликти.Делото му е анти-Българско.Без значение как се наричат тези хора в Охрид,те имат един произход. Без значение, че и битият и побойниците са платени от едни и същи хора,това е проблем защото хората се поялияват.Ние нямаме прокуратра и съдебна власт и затова се стига до тук.
7
2
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Да не сте пийнал повечко вода? Изглежда сте вдигнал кръвно. Лекувайте се!
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е момента да се изкара истината на яве.Да се покажат детайлите и ще се разбере ,че ВМРО прави всичко това.
5
1
 
18
 
! Отговори
НКК преди 1 година
Да ви е позната картинката случваща се в СМ. Отношението към Бълтария и българите. Реакцията на Европа и САЩ, всяческа подкрепа за СМ и натиск върху България. Позната картина на исток от нас и си задайте въпроса кога ще се случи това и при нас. С тези промити мозъци и насаждана омраза видждате до къде се стига. Големият брат САЩ и васална Европа си прокарват интересите за сметка на кръвта на нарочени народи какно винаги е било-за ресурси и богатства на набелязаните страни, колониални интереси.
4
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 100% това е платвн сценарий.Само преди няколко дни в Скопие Джамбаски и Костадинов са говорили неща ,които са недопустими.Македонските власти решиха да не им вдигат рейтинга и не им обърнаха внимание.Това е и причината ВМРО и Възраждане да наемат тези побойници и да набият тяхния човек.Радев за да си вдигне рейтинга изпрати и самолет.Бъдете сигурни,че това е зготвено.Има си цел.
3
5
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Сега е момента да ги нападнем!!!!!
2
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМРО прави кампания.Платили на трима да пребият тяхен човек в Охрид.Дано полицаиите в Охрид да натиснат побойниците ,че са взели пари и да признаят от кой са взели. Това пребито момче е жертва.Дано да разбере с кой се е хванал.С дявола не трябва да си имаш работа,зщото той има рабита само да те дърпне в ада.Друго няма. ВМРО е дяволско създание.
1
5
 
24
 
! Отговори
Родолюб преди 1 година
Апък руснаците били агресори,когато защитават сънародниците си в Украйна! Ако имахме армия с удоволствие щях да я подкрепя за един назидателен тур нейде към Скопско! Нека ни бият,те всички го правят,не са само макетата! Я си помислете ромеите как се гаврят с докторите ,бабичките и полицайчетата! каква Европа,какво НАТО ,когато ежечасно ни пребиват! Пи$кам ви на демокрацията,доло ЕС!!!