Корнелия Нинова: Пред БСП не стои въпроса за коалиция с ГЕРБ

Според нея има голям разлом между президентската институция и левицата
22 яну 2023 19:20, Нели Христова
53
Корнелия Нинова: Пред БСП не стои въпроса за коалиция с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП", каза тя в студиото на bTV. Нинова даде за пример различията в социалната политика, по отношение на Украйна, за покупката на изтребителите Ф-16 и уволненията на социалисти от институциите.

Нинова коментира и лидерската среща в парламента от петък, на която присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея от нея са се произвели една добра и една лоша новина.

"Лидерите на партиите, които дойдоха на срещата, се обединихме около това, че трябва да спасим парламентарната република. Да преместим центъра на властта в парламента, а не в президентската институция", каза Нинова и добави, че лидерите на партиите на срещата са представлявали мнозинство от над 130 народни представители, което е "узряло да се борим за парламентаризма".

Лошата новина е била, че лидерите не са се съгласили да направим правителство.

Нинова заяви, че на този етап за БСП не стои въпроса да се направи коалиция с ГЕРБ.

"При нас на този етап не стои отмяната на решението за коалиция с ГЕРБ. След изборите ще разговаряме", каза тя.

По отношение на статията в "Ди Велт", Нинова цитира думите на настоящия служебен министър на икономиката Никола Стоянов, че тя е признания за извършено престъпления. "Излиза, че е имало таен план и Петков и Василев са участвали в него", каза още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
8
 
! Отговори
absurd преди 1 година
Нямаме нужда от 240 хрантутника,които за повече от 30 години не направиха нищо добро за обикновените хора,само крадяха,така че парламентарната република умря ,дойде ред на президентската
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3 - Искаш младо и интелигентно, ама нЕма. Засега само млади напират за политиката, интелигентността им, знанията и моженето са под големи въпроси, направо си ги нЕма и тях.
15
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
"Комунистическия злокачествен тумор, БСП, така и не го изчегъртаха." У Бг отдавна няма комунисти, бе, младо! Тия дет съ "пишат" комунисти хабер си нямат от труда на Маркс (който, между другото беше яростен русофоб - каква ирония!!!!!). БСП е Дружество с Ограничена Отговорност съставено от децата на бивши комсомолски и партийни секретари на високи постове - Олигарси на средна възраст! -)))
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стои пълен член, а непълният не стои.
13
1
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Да се покажат документите, с които тайно е изнасяно оръжие за Украйна!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Нинче, не требва депесарската *** да помирише власт отново :)) Банкянската мутра причини достатъчно щети на българския народ, не требва да се допуска до власт :)
11
1
 
7
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Еех..., "Мадам Н.", както сте я подкарали ми съ струва, че не е далеч деня когато ще станеш жив свидетел как БСП ще се стопи в небитието!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарката Ниннова закла партията столетница с хартия... Тая бюлетина беше началото на края, а последния пирон в ковчега бе признанието на кирЕ за оръжията в украйнна. Я минат 4ри процента я не.. Бе Се *** са АУТ.
9
0
 
10
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 1 година
БСП стои въпроса дали изобщо ще изпаднат от парламента.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бидона Борисов нали викаше че ще гони комунисти (Нинова). Ся кво, ще станат ортаци ли с Нинова? Хахахаха.
7
1
 
12
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Да напомня! Тая имаше голям проблем когато Борисов летеше служебно и пращаше Фалкона да спасява българи по света . Тя го обвиняваше в разхищение на Държавна пара. НО нямаше и дума когато Кирил летя със самолета да почуква говоритлелката в Солун и там излъга за стратегическа среща за западните балкани. Толкова за моралът и! Техноимпекс е бледо минало.
6
4
 
7
 
! Отговори
не по врат а по шия преди 1 година
Е така стоят приказките на младоженците герП и БСП. Няма да има коалиция , ама ще подкрепят заедно "експертен" кабинет.
5
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тая пак лъже! Яд е , че не тя провежда тези политики а Радев. И двамата Искат да теглят кредити, искат да субсидират Лукойл, искат да харчи пари български пара да си нахранят русофилските фирми в България, иска да прокарт руското икономическо и историческо влияние с договори и др.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Днес"а веднага получи инструкции да махне топ новината на деня от главната си страница, само 5 минути след като я публикова, а именно, интврвюто с основателя на Нексо. Защото там той каза че започва война с Гешев и останалите шайки, тормозещи страната от 30 години.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни, върви си... Искаме нещо младо и интелигентно...
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелке ,я кажи с Кирчо и Асенчо колко милиона направихте от износа на оръжия и горива за Украйна.100-200 милиона ,колко?
1
12
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Нинова излезе стабилна и разумна с мисъл за държавата ни