—ветлин “анчев: »збори ще ни струват 150 млн. лв.

 аква е сметката на живота у нас?
24 €ну 2023 21:45,  расимир јнгелов
24

"Ќаскоро Ќ—» докладва инфлаци€ 16,9%, което показва, че н€маме връщане на инфлаци€та, но имаме пик, в който се задържаме за разлика от јмерика и ≈вропа, където виждаме трети пореден месец в спадане на инфлаци€та. Ќавс€къде на «апад осъзнават, че инфлаци€та се бори с оскъп€ването на парите, вдигане на лихвени проценти, уволн€ване на хора. “ук всички мерки, които се предлагат, са проинфлационни", за€ви икономистът —ветлин “анчев в студиото на "ƒен€т ON AIR".

—поред него правителството по-често приб€гва до популистки мерки и единствени€т начин да се вдигнат доходите на хората е да изберат в каква посока да се преквалифицират и да имат н€какви познани€, да придават стойност на продуктите, с които се занимават.

"¬ последните 10 години в Ѕългари€ се зароди средна класа и т€ не дойде, защото правителството нещо е направило, а защото фирмите станаха по-конкурентни, изл€зоха на чужди пазари и могат да предлагат по-добри заплати", по€сни “анчев за Bulgaria ON AIR.

"Ћихвата е цената на парите. ўом се вдига лихвата, цената на парите започва да пада и така се свива инфлаци€та. “р€бва да се оскъп€т парите. “ези пари, които се напечатаха покрай  овид, сега тр€бва да се извад€т от икономиката, защото т€ прегр€", категоричен е “анчев.

“ой об€сни, че избори струват около 110 млн. и това са стари данни, а сега цифрата веро€тно достига 150 млн. лв. и добави: "Ќашата сметка от избори за година и нещо е близо милиард. јко го б€хме канализирали в други сфери, по-адекватно да се управл€ва кризата, може би по друг начин щ€ха да се усещат нещата".

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


24
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
18
1
 
2
 
! ќтговори
ѕет€ преди 1 година
Ќие сме богати бе “анче,какво тук значат 150 млн.лв.а за предишните 4 избори излет€ха на в€търа над 1 милард- машини бюлетини... Ќа народеца това му харесва щом пълни ѕарламента с мошеници , лъжци. и вкарва орел ,рак и щука .јз питам кво прав€т в ѕарламента  опейкин и шрлтаните .
17
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«а тези средства , колко деца, болни, възрастни, сираци, инвалиди, могат да се подпомогнат? ўе се похарчат поредните милиони, за да субсидираме едни негодни за работа хора!!!
16
0
 
1
 
! ќтговори
Ќј ћадуро ћашините преди 1 година
Ќ€ма страшно, ще ги изхарчим вместо да помогнем на наводнените от от  арловско.
15
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ќ…“ќ ќ“ ѕќЋ»“» ј –ј«Ѕ»–ј---—јћќ √≈–Ѕ » ƒѕ— »«Ѕ»–ј!
14
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ќ…“ќ ќ“ ѕќЋ»“» ј –ј«Ѕ»–ј---—јћќ √≈–Ѕ » ƒѕ— »«Ѕ»–ј!
13
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе мога да разбера защо му в€рвате, след като не предостав€ никаква сметка! јз казвам ще струва 500 милиона и не давам решението и ако не ми в€рвате казвам 50 милиона и пак без документ, защото има много про сти да ми в€рват!
12
0
 
2
 
! ќтговори
Ћам€та преди 1 година
ѕо добре да ги изгърмин на зар€ и на кюфтета ти€ милиони
11
3
 
3
 
! ќтговори
јман вече преди 1 година
јре, бе. »зтърка се вече. ћилиарди ви открадна Ѕойко, щ€хте да сте емирствата на Ѕалканите сигурно. Ќали така ви излъга пром≈нката, че сме много богата държава, но крадена? Ѕогата на какво, бе. ѕетрол ли имаме, злато ли, газ ли? Ќие сме една бедна държава, ко€то асенчовци щ€ха да фалират за шест месеца с кредити. Ќали мн богата, що € почнаха с кредит след кредит?
10
0
 
4
 
! ќтговори
L. преди 1 година
 оето са колко нови болници?
9
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈ това са много малък % от взети€ заем от 15 млрд. евро за пенсии и социални който ще го връщат милениълите
8
0
 
3
 
! ќтговори
чуд€ се преди 1 година
да продължавам ли да събирам капачки...
7
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќие сме богата държава. «а пети път ще разнас€ме машините по анадолските чукари. —танахме за см€х и на амуджите. Ќо партиите мисл€т за народа, не се плашете. —амо за него мисл€т, ден и нощ, да знаете.
6
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“олупа ще ги плати,кеси€та му е дълбока.
5
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
» какво от това? јко не ги дадем за избори, като че ли н€кой от нас щеше да види и 5 стотинки от ти€ пари? ћол€ не ме разсмивайте!
4
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬ече тр€бва да отпуснат и по нещо за всички гласуващи. —танахме професионални гласоподаватели :)
3
0
 
7
 
! ќтговори
јми преди 1 година
Ќека депутатската заплата са стане 3 пъти минималната, а не както е сега 3 пъти средната и ще има пари за избори. Ќикакви допълнителни за комисии, това тр€бва да е заплата за 8 часов работен ден при 4 дневна работна седмица, 1 ден да приемат избиратели. » без това тези поредни избори са резултат от това, че те не си вършат основната работа за пореден път - да формират работещ и отговорин министерски съвет.
2
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕо-добре парите да се дадат за избори, от колкото за оръжие.
1
7
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ажете го това на чалгарите и гербавите,които бутнаха редовно правителство и сега ще плащаме всички.