Светлин Танчев: Избори ще ни струват 150 млн. лв.

Каква е сметката на живота у нас?
24 яну 2023 21:45, Красимир Ангелов
24

"Наскоро НСИ докладва инфлация 16,9%, което показва, че нямаме връщане на инфлацията, но имаме пик, в който се задържаме за разлика от Америка и Европа, където виждаме трети пореден месец в спадане на инфлацията. Навсякъде на Запад осъзнават, че инфлацията се бори с оскъпяването на парите, вдигане на лихвени проценти, уволняване на хора. Тук всички мерки, които се предлагат, са проинфлационни", заяви икономистът Светлин Танчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него правителството по-често прибягва до популистки мерки и единственият начин да се вдигнат доходите на хората е да изберат в каква посока да се преквалифицират и да имат някакви познания, да придават стойност на продуктите, с които се занимават.

"В последните 10 години в България се зароди средна класа и тя не дойде, защото правителството нещо е направило, а защото фирмите станаха по-конкурентни, излязоха на чужди пазари и могат да предлагат по-добри заплати", поясни Танчев за Bulgaria ON AIR.

"Лихвата е цената на парите. Щом се вдига лихвата, цената на парите започва да пада и така се свива инфлацията. Трябва да се оскъпят парите. Тези пари, които се напечатаха покрай Ковид, сега трябва да се извадят от икономиката, защото тя прегря", категоричен е Танчев.

Той обясни, че избори струват около 110 млн. и това са стари данни, а сега цифрата вероятно достига 150 млн. лв. и добави: "Нашата сметка от избори за година и нещо е близо милиард. Ако го бяхме канализирали в други сфери, по-адекватно да се управлява кризата, може би по друг начин щяха да се усещат нещата".

Гледайте целия разговор във видеото.


24
Още от Общество
Сигнали за транспортни неволи от различно естество в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Петя преди 6 дни
Ние сме богати бе Танче,какво тук значат 150 млн.лв.а за предишните 4 избори излетяха на вятъра над 1 милард- машини бюлетини... На народеца това му харесва щом пълни Парламента с мошеници , лъжци. и вкарва орел ,рак и щука .Аз питам кво правят в Парламента Копейкин и шрлтаните .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За тези средства , колко деца, болни, възрастни, сираци, инвалиди, могат да се подпомогнат? Ще се похарчат поредните милиони, за да субсидираме едни негодни за работа хора!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 седмица
Няма страшно, ще ги изхарчим вместо да помогнем на наводнените от от Карловско.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОЙТО ОТ ПОЛИТИКА РАЗБИРА---САМО ГЕРБ И ДПС ИЗБИРА!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОЙТО ОТ ПОЛИТИКА РАЗБИРА---САМО ГЕРБ И ДПС ИЗБИРА!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да разбера защо му вярвате, след като не предоставя никаква сметка! Аз казвам ще струва 500 милиона и не давам решението и ако не ми вярвате казвам 50 милиона и пак без документ, защото има много про сти да ми вярват!
12
0
 
2
 
! Отговори
Ламята преди 1 седмица
По добре да ги изгърмин на заря и на кюфтета тия милиони
11
3
 
3
 
! Отговори
Аман вече преди 1 седмица
Аре, бе. Изтърка се вече. Милиарди ви открадна Бойко, щяхте да сте емирствата на Балканите сигурно. Нали така ви излъга промЕнката, че сме много богата държава, но крадена? Богата на какво, бе. Петрол ли имаме, злато ли, газ ли? Ние сме една бедна държава, която асенчовци щяха да фалират за шест месеца с кредити. Нали мн богата, що я почнаха с кредит след кредит?
10
0
 
4
 
! Отговори
L. преди 1 седмица
Което са колко нови болници?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е това са много малък % от взетия заем от 15 млрд. евро за пенсии и социални който ще го връщат милениълите
8
0
 
3
 
! Отговори
чудя се преди 1 седмица
да продължавам ли да събирам капачки...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние сме богата държава. За пети път ще разнасяме машините по анадолските чукари. Станахме за смях и на амуджите. Но партиите мислят за народа, не се плашете. Само за него мислят, ден и нощ, да знаете.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Толупа ще ги плати,кесията му е дълбока.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво от това? Ако не ги дадем за избори, като че ли някой от нас щеше да види и 5 стотинки от тия пари? Моля не ме разсмивайте!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече трябва да отпуснат и по нещо за всички гласуващи. Станахме професионални гласоподаватели :)
3
0
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 седмица
Нека депутатската заплата са стане 3 пъти минималната, а не както е сега 3 пъти средната и ще има пари за избори. Никакви допълнителни за комисии, това трябва да е заплата за 8 часов работен ден при 4 дневна работна седмица, 1 ден да приемат избиратели. И без това тези поредни избори са резултат от това, че те не си вършат основната работа за пореден път - да формират работещ и отговорин министерски съвет.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-добре парите да се дадат за избори, от колкото за оръжие.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кажете го това на чалгарите и гербавите,които бутнаха редовно правителство и сега ще плащаме всички.