Вдигат командировъчните за чужбина за първи път от 19 г.

Предстои обществено обсъждане
27 яну 2023 15:24, Росен Стойчев
5

За пръв път от 19 г. се вдигат командировъчните за чужбина.
Още по темата
Предвижда се увеличение и за средствата при работно пътуване в страната.

Божидар често пътува в командировка. Признава, че в момента командировъчните пари не стигат и приветства тяхното увеличение.

"В 90% от случаите, отивайки в командировка, трябва да си носиш собствени пари, защото никога не стигат. Последният път, когато ми стигнаха парите за командировка, беше преди повече от 7-8 години", спомня си той пред Bulgaria ON AIR.

"Положителната промяна е, че се предвижда диференциация за различните страни от ЕС. Досега бяха с една обща ставка, което беше неправилно и несправедливо, защото разходите за издръжка в различните държави са различни", категорични са от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Предложенията подлежат на обществено обсъждане, а след това ще бъдат разгледани и от социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
. преди 1 година
Това е за депутати, ти къде се слагаш вътре "барабар Петко с мъжете".
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абсолютни глупости - носели си пари като отивали в чужбина. Е те какво искат 5К на ден ли? Фирмата ти плаща престоя и някакви джобни за храна. Това е. Нищо де, една позната дето е на обучение в чужбина от МВР си купи два апартамента от спестени от закуски. Другото е без коментар.