Напрежение на границата с РСМ, не пускат българи през ГКПП Деве баир

Скопие заслужава адекватна реакция, заяви Виктор Стоянов
Обновена: 4 фев 2023 11:24 | 4 фев 2023 11:24, Александър Попов
219
Напрежение на границата с РСМ, не пускат българи през ГКПП Деве баир

Напрежение възникна на македонския ГКПП Деве баир. Българи са тръгнали да почетат 151 г. от рождението на Гоце Делчев в Скопие, но пропускането отнема часове или не се допускат хора да преминават.

За един час минаха три коли, заяви очевидец.

Македонските гранични полицаи се оправдават, че има проблем с компютърната система за граничен контрол. Уверяват обаче, че всички нашенци ще бъдат пропуснати, но не уточняват кога.

Служебният министър Иван Демерджиев също заяви, че има информация, че пропускането на българи става много бавно.

"Повече от 50 минути Северна Македония държи границата си затворена, в нарушение на всички договорки и двустранни споразумения, това е недопустимо !", коментираха от фондация "Македония" в профила си във фейсбук.

Председателят на фондацията Виктор Стоянов пък призова в социалната мрежа: "Идвайте към границата при Гюешево, "държавата" С. Македония държи границата си затворена от час и половина! Полицията прави кордони. Скопие заслужава адекватна реакция!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
4
 
! Отговори
А Путин преди 1 година
и Нинова гледат отстрани и се кефят , ама що ревете срещу политиците нали вие си ги гласувате, и тез де не гласуват са ги подкрепили, така че квото сам си направиш, никой не може да ти го направи
140
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако анулираме всички български паспорти, издадени на македонски граждани ще стане страшен цирк. Тогава хиляди македонци ще започнат да протестират в Скопие пред нашето посолство, настоявайки, че те всъщност са си чисти българи :))) Ще станат за смях пред ЕС.
139
10
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако България се беше отличила с участие в убиването на руската Мечка, можеше да има некъф авторитет. Но с президент парясник птийо маринкин, който се мазни на руската посланичка, толкоз.,.
138
6
 
18
 
! Отговори
стар пожарникар преди 1 година
Като е българин Гоце Делчев, защо българите дадоха костите му на Македония? Кой ги даде?
137
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правим някакъв измислен скандал, че сме открили корупционна схема с издаването на паспорти на македонски граждани. Анулираме им рязко всички издадени такива, докато случая се разследва. Всичко това ще е в интерес на правосъдието и ЕС :) После отваряме нова процедура за издаване на такива паспорти и отказваме на 99,99% от техните граждани. Така как ще ги заболи, не е истина.
136
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е дипломатическо унижение на България от страна на РСМ. Тотален ПРОВАЛ на Радев и Правителството му!!
135
4
 
17
 
! Отговори
адолф преди 1 година
Да затварят границите за всичко що е с македонски паспорт и тва е. Народа го е казал: На зло куче зъл прът!
134
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са украинците на балканите.
133
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждали ли сте какво правят унгарците на границата си със Сърбия? Там всяка кола се преглежда из основи, много често отварят багажи и те джобят като по устав. Там се чака минимум 2 часа за преминаване. Ние тук може да правим същото, защото сме външна граница на ЕС - основна проверка на всеки македонец, визи с поне едномесечно чакане и 127 изискуеми документа, анулиране на незаконно придобити БГ паспорти. Да търсят паспорти от приятелите си Сърбия и Русия.
132
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то и нашите компютри може да се развалят и да спрат да приемат македонски паспорти. После може пък някакъв вирус да ни удари архива и всичките македонци с български паспорти, изведнъж да се окажат с невалидни тескерета. След това едностранен визов режим - да ги правим на маймуни по границите и те така. Гърците ги чакаха 30 години да им приемат исканията, ние също не бързаме за никъде. Да си се дружат с Вучич и чичо Вова, щом така им уйдордисва.
131
3
 
6
 
! Отговори
БНТ преди 1 година
До БТАтой самия каза, че е българин от македония.
130
1
 
9
 
! Отговори
БТА преди 1 година
Македонците от Турция дошли за честването ги пускат в Македония през Гърция,вчера даваха репортаж с македонец от Истанбул по БНТ тракийски бежанец .Пробвайте да минете през Гърция.
129
4
 
12
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Аз0в 119 То само това остава Радев да прати войските ни на границата. Нашите платени войски ще се разбягат като пилци. Хайде да не се излагаме като Путин. Времената за войни останаха в 20-ти век.И САЩ го разбраха.
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво въобще честват българи и македонци? Освободихме се от 10% данък (десятък) и го заменихме с 20% ДДС от работника и 40+% данъци за работодателя. И сега като няма еничари по-добре ли ни е? Не само България и Македония, а целия Балкан е чужда собственост и тук седнал половината форум да си избира измежду американец, европеец и руснак за нов чорбаджия, а те чорбаджиите въпреки 4 сменени режима все от едни и същи фамилии над 150 години.
127
6
 
14
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 1 година
Българите не искат да са българи, тръгнали македонците да правят българи. Не че не са, но не искат да са българи в такава България
126
5
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Случаен 112 И Русия си търсиха дразнител, защото искаха война и си го намериха.Сега Путин да подготви документите с условията за капитулация и да не пропусне репарациите.
125
3
 
10
 
! Отговори
ГКПП-то преди 1 година
си има име от българска страна и то е Гюешево.Няма ГКПП Деве баир. Сигурно имат някакво наименование на македонското си съоръжение, Велики гранички контролски преминувач или нещо подобно, но не е ГКПП.
124
5
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Напрежението и изобщо отношенията ни с РСМ поразително приличат с отношенията Русия -Украйна преде войната.Дано не се стигне до война.
123
3
 
22
 
! Отговори
Колев преди 1 година
Имаме в момента най- смотаните политици в България начело с Радев.
122
0
 
0
 
! Отговори
GTI преди 1 година
До aa1820накратко "***,сметище..и т.н."