Защо измама накара млада жена да посегне на живота си в TikTok?

Оказа се, че случаят с търновката, не е единичен
Обновена: 5 фев 2023 18:40 | 5 фев 2023 18:37, Красимир Ангелов
56

Нов вид измама в социална мрежа - този път в TikTok. До разплитането на случая се стигна, след като преди седмица жена се опита да сложи край на живота си на живо в мрежата. За щастие други потребители станали свидетели на историята, подали сигнал до спешния телефон 112 и по чудо спасили живота на жената.

До шокиращото видео в TikTok се стигнало след като жената осъзнала, че е станала жертва на измама. В него тя разказва, че е дала крупна сума пари на мъж, с когото се запознала в интернет. Той обещал да ѝ изпрати годежен пръстен и булчинска рокля по куриер. А цялата любовна история била разказвана и в други клипове.

"Изгорях с 2 500 лева и  не ми е ОК с това нещо. И ме е яд че го обичам, все още го обичам. Имам негови снимки, направих му Facebook, даже ми написа личния си адрес и се заклевам, че колкото време да ми отнеме - една две години ще го открия", казва жената.

Още по темата
Тя има 3 700 последователи в TikTok. Един от тях става свидетел на смразяващото предупреждение, че жертвата на измама е готова да сложи край на живота си. Подава сигнал до спешния телефон 112 и с много трудности медицински екип успява да открие жената и да спаси живота ѝ.

Разтревожен от случилото се е и бившият съпруг на жената. Той успял да се свърже с нея, след като родителите ѝ я прибрали от болницата.

"Получих два видеоклипа, от TikTok, че някакви 2 500 лева била дала на някакъв човек, пък то се оказало, че е някаква измама. Аз ѝ бях казал, че не е хубаво това с TikTok!  Аз хем ѝ звънях на Поля! Имаме само комуникацията по Viber", казва бившият съпруг Стефан Драганов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Случаят предизвика бурни реакции. Оказва се, че има и други пострадали от новата схема за измами. Млада жена сподели за своя приятелка, която също се подвела по неизвестен донжуан и му дала пари.

"Разбрах за този случай с Поля, аз имам приятелка, която живее в Елена и също стана жертва на измама, изгоря обаче с по-малко пари. Не знам дали е същият мъж, но беше обещал да се ожени за нея, поиска ѝ мисля 1 500 лева, в замяна на това да ѝ изпрати по куриер сватбена рокля и пръстен. Мисля, че се бяха виждали само един път. А тя му изпрати 500 лева и се усети че не е сериозен, а някакво мошеничество", казва жената.

По случая е образувано досъдебно производство, като полицията издирва интернет измамника.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тази жена има 3 700 последователи. Къде я следват по- точно?
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платена компания, пари струва за времето. Просто бизнес на инфлуенсър.
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХОРА, ТОВА РЕАЛНО ЛИ Е ИЛИ НЯКАКЪВ МАЙТАП?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой човек ще се продаде за жених само за 2500 лева? Толкова ли е евтин човешкият индивид? Тя ще си намери стоката, колкото и да отнеме.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искала е да го купи за 2500 лева, като ромска булка. Тя е търговец на хора.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платена любов, пари струва. Равенство между половете.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега така ли е модерно? Няма вечери, няма кафета... направо дай пари и ето ти рокля.
18
4
 
29
 
! Отговори
Ева преди 1 година
Егати мъжете, жената да си плаща пръстена и роклята. За какво ми е да се женя за такъв, дето един пръстен не може да купи.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си еееее... човек пълен с идеи ... е за дълго.
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Само две неща са безкрайни, Вселената и човешката глупост. Като за Вселената не съм съвсем сигурен."Алберт Айнщайн
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да се виждат на живо преди сватбата, че ше и праща рокля и пръстен по куриер ? Това глупостта ходи по хората. А от известно време направо лудостта ходи по хората.
14
3
 
14
 
! Отговори
Пешо Бушона преди 1 година
обичах ПАМЕЛА, когато беше млада де, много я обичах, ама не ми прати хич леф...
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета изказването на мъжа й на ниво швед второкласник, си вадя заключение за бившата му.
12
0
 
38
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Пък после се смеете на бабите, че мятат пари през балкона...
11
0
 
27
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Ще й праща рокля и пръстен, ама не му се намират 2500лв ахахах
10
0
 
23
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Наистина глупава жена, Ако е мъж , той трябва да изпрати пари, дааа, любовта прави хората безмозъчни, после си бий главата ама късно
9
2
 
9
 
! Отговори
Искам... преди 1 година
...да обясня, че тия работи не стават така. Имам предвид свалките. Тоя, който търсиш, трябва да е насреща ти, да контактуваш с него и прочие изводи, които ще си направиш от взаимния допир, интелектуален и физически. Това ме връща в студенските години, когато правехме купони за опознаване с новите студенти. Изобщо начините за запознанства са много и различни, всичко зависи от човека, партньор за винаги ли търсиш или малка авантюра...
8
6
 
24
 
! Отговори
Този път мисирките преди 1 година
от Bulgaria ON AIR решиха да се издънят. Вие чували ли сте нещо за защита на лични данни? Бившият съпруг размахва пред камерата някакъв протокол и вие снимате отблизо, така че да се видят трите имена на пострадалата жена, на коато уж криете самоличността. Във вашите глави няма повече мозък от нейната.
7
2
 
30
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Ще го открие и този път няма мърдане - ще се оженят! Обича го и това е!
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Изгорях с 2 500 лева и не ми е ОК с това нещо. И ме е яд че го обичам, все още го обичам. Имам негови снимки, направих му Facebook, даже ми написа личния си адрес и се заклевам, че колкото време да ми отнеме - една две години ще го открия"------- Такива си заслужават ужилването.