От Helpbook: Незаконно сметище, нагло паркиране, грешна маркировка

Ако видите нередност, подайте сигнал и и пратете снимки
Обновена: 9 фев 2023 10:27 | 7 фев 2023 19:32, Анисия Иванова
9
От Helpbook: Незаконно сметище, нагло паркиране, грешна маркировка
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info за пореден път ни сигнализираха за незаконно сметище в района на Монумент „Камбаните“ в София. Нашият потребител е възмутен от това безобразие и ето какво разказва: „На кръстовището между ул. "Витошки Камбани" и ул. "Малък резен" има незаконно сметище. На самото кръстовище има 9 контейнера за боклук, които са крайно недостатъчни и зад тях, в дерето, е пълно с всевъзможни отпадъци. Заедно с доброволци от сдружението "Да изчистим България" и спортна зала "Левски" на 27.11.2022 г. организирахме почистване, но за два месеца сметището отново е в същия вид. След като свършихме с доброволното почистване, пристигна автомобил натоварен с приблизително 50 чувала, които бяха изхвърлени в кофите и ни се обясни, че целият комплекс "Бел Вали" плащат, за да им се събира боклука, понеже в комплекса няма сметосъбиране. Въпросното кръстовище е единственият вход за монумент "Камбаните" и комплекс "Бел Вали". Изпращам ви снимки от сметището и автомобила, с който извозват боклуците, както и видео материал. Благодаря ви и се надявам това безобразие да приключи в най-скоро време.“

Получихме оплакване, адресирано до район „Подуяне“ за безконтролно, масово и нагло паркиране с молба за взимане на адекватни мерки: „Искам да изразя недоволството си от паркиране в така наречена зелена площ пред блок 4 в ж.к "Левски В". Ежедневно се паркира на полянката и не става въпрос само за един автомобил. Със сигурност паркоместата в района не достигат, но е недопустимо тази тревна площ да се използва като паркинг. Често този терен се използва за игра от деца (напр. ритане на топка, игра на федербал, през зимата правене на снежен човек и какви ли още не игри). Тъй като този начин на паркиране е ежедневие от доста време, там, където минават колите, няма и помен от хубава тревичка, а през дъждовните дни калта е ужасна. Сами можете да видите следите, откъдето се качват и слизат автомобилите - разбира се през тротоара. Моля да се помисли за трайно решение, например някакъв вид заграждение на полянката или пък да се изгради реален паркинг на тази площ. Еднократните глоби в случая не биха помогнали изобщо“, пише в сигнала.

Изпратиха ни снимки от град Русе на подвеждаща маркировка на булевард: "В тъмното и особено при намалена видимост, пътната маркировка може да подведе всеки водач, който не познава пътя. Още при предишното полагане на маркировката ми направи впечатление, че е нужно да се начертае остров, който да бъде от помощ на водачите. След скорошното полагане на нова маркировка този детайл е отново пропуснат. При каране в крайна лява лента в условия на мъгла водачът може да се подведе, като реши да следва маркировката, която го води право към мантинелата и знака, който разделя двата пътя. Доста пъти тази мантинела е удряна и смятам, че сегашното положение на пътната маркировка е предпоставка за още подобни произшествия. Моля, направете проверка по случая, за да може проблемът да бъде разрешен скоро."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 1 година
"Да изчистим България за 1 ден" КЪДЕ СТЕ?!?
3
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 година
Няма оширение по шосетата на България което да не е превърнато в сметище. Радев смажи това с твърда ръка и хората ще ти кажат евала защото мнозинството не искаме да живеем в сметище.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некой да им каже на доброволците на Камбаните да не си дават зор да чистят. Един гербаджия ми каза, че "като си върнат властта" ще махнат камбаните и на тяхно място ще строят нов затворен комплекс.
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му дреме. Важно е да правим провокацийки в Маседонията.