Посланик Секизкьок: Турция преживява небивало бедствие в историята си

Тя благодари на България и на българския народ за искрената подкрепа
7 фев 2023 09:31, Елка Василева
126
Посланик Секизкьок: Турция преживява небивало бедствие в историята си
Снимка: архив, БГНЕС

Турция преживява небивало бедствие в историята на страната. Относно мащаба на земетресението - 350 км е дължината на разломните линии, 30 000 кв. метра е засегнатото пространство, 13,5 милиона е населението, което е засегнато. Десет са пострадалите области. Това каза пред БНТ турският посланик у нас Айлин Секизкьок.

Още по темата
"Това са големи области, чийто индустриален и търговски капацитет е много голям. В Газиантеп имаме 3500 души, които са открити мъртви. 5900 сгради са напълно сринати. Над 15 000 са ранените до момента. Боим се, че тези цифри ще нараснат и с тревога очакваме това. Мобилизирахме всичките възможности. Турция е голяма и силна държава, имаме голям и висок капацитет, но времето е крайно неблагоприятно, изключително тежки, зимни условия. Много е голям магнитудът - две последователни земетресения със сила над 7 по Рихтер. Имаме нужда от подкрепа на международната общност", каза Нейно превъзходителство Айлин Секизкьок - посланик на Турция.

Тя благодари на българската държава, на българското правителство и на българския народ за искрената подкрепа.

"Президентът на България ми се обади в 6:00 часа сутринта и каза, че се мобилизират възможностите, подготвят се военните самолети. Това е първата държава след Азербайджан, която се задейства беше България, което е много важно за нас. Всички спасителни екипи са в Турция. От всички краища на страната получаваме информация в посолството, че се организират кампании. Скърбим много, но съм горда, че съм посланик в една държава, която толкова много обича Турция.

На този етап има нужда от спасителни екипи в градските райони, където има много тежки щети. България е от държавите, които осигури такъв издирвателен и спасителен екип. Пристигат екипи и от други 40 държави.

Българският посланик в Турция Ангел Чолаков в момента е в района на бедствието и лично проследява спасителните операции“, добави Айлин Секизкьок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някои плямпат че преди всичко трябва да сме хора. А тогава защо само на Турция пращаме помощ? На Сирия що не пратихме поне един самолет със запаси, а? Нали трябва да сме хора първо? Кажете бе, "хуманисти"???
30
11
 
12
 
! Отговори
Бонар Овъртиоглу преди 1 година
Истината е една българин не понася турчин и така ще е докрая за продажници за източни ромелци не говоря те се знаят
29
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път виждам и чувам посланика на Турция във връзка с това ужасно бедствие, досега дори не знаехме кой е... За разлика от нея Мутрофанова я знаят всички, и постоянно се бърка в българската политика по всевъзможни начини
28
32
 
11
 
! Отговори
Време за изкупление преди 1 година
И, какво сега, да ревем за тези, които 500 години ни клаха ли ? Или за същите тези, които направиха църквата "Света София" на джамия ? Изобщо и не ме интересуват нито колко са им жертвите, нито техните страдания, както тях не ги интересувахме ние. Те не бяха хора с нас и не заслужават никаква помощ от нас.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 26 Наистина към Сирия колко самолета и екипи пратихме или те не са хора, те са *** спрямо турците за някои индивиди тук дето са ти начаткали минуси?
26
4
 
16
 
! Отговори
Скърбим с Вас.... преди 1 година
ПОСЛАННИК АЙЛИЙН! БОГ ИАЛЛАХ ДА ПРОСТИ ХИЛЯДИТЕ НЕВИННИ ЖЕРТВИ ! ЩЕ ПОМАГАМЕ С КАКВОТО МОЖЕМ КОМШИ!!!! КУРАЖ !!!!!
25
1
 
21
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Голяма трагедия, която независимо от актуалните теми може да обедини крайно различни страни като Украйна, Русия, Гърция, Швеция, Израел и много други в помоща си към Турция. Да не дава Господ такава трагедия
24
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тръгнало едно джудже по чужди държави да избива и да троши на хората домовете! Но там нашият русофил е възхитен. Какво падение.
23
4
 
19
 
! Отговори
Само да попитам преди 1 година
Към Сирия колко души да помагат пратихме?
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано да спасят колкото се може повече хора и дано по-бързо да се оправят хората.
21
2
 
7
 
! Отговори
Посланик чъкъшчок преди 1 година
Ааамууу!
20
14
 
0
 
! Отговори
Ангелов Valve Corp преди 1 година
От днес 07.02.2023 по Грегорианският календар аз съм назначен като пълноправен партньор във Valve Corporation. Всяко използване, манипулация, обида към мен, името ми, труда ми, постиженията ми се наказват съгласно законите. Всички действия, постъпки , финанси използвани зад гърба ми и в неведение скришно от мен се наказват според закона. Отричам всяко съпричастие с действията на Джордж Сорос и неговите компании! 8403021860 Подпис: В.Ангелов
19
3
 
52
 
! Отговори
София преди 1 година
Много съжалявам хората с ограничено мислене и поглед само до носа си, колкото да не се блъснат в некой стълб. Ние, преди всичко сме хора, след това сме различни по цвят, вероизповедание, политически пристрастия, фенщина, интереси и прочее. Да заклеймяваш и да се кефиш на страданието на турците, защото са мюсюлмани или сирийците е някаква, де да знам, форма на доста тежко недиагностицирано психично заболяване. Бъдете хора, преди всичко. Не е трудно.
18
14
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аллах ви наказва вие си знаете защо много насериозно се взехте и си повярвахте
17
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Трусовете се равнявали по...мощност на силата на 150 ядрени бомби по 50 килотона. Едва ли в Украйна са получили такова...въздействие за една година война.
16
7
 
14
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Манол Пейков бил набирал помощи по сметка на негово име хсхаха има ли заблудени да дарят на лична сметка?!
15
4
 
13
 
! Отговори
болияям преди 1 година
До ЯМБОЛИЯ: А американския посланник не се опитва - той командва!
14
7
 
17
 
! Отговори
Хюго Бос до 11 преди 1 година
Как точно руската посланичка управлява? Дай пример, конкретика иначе повтаряш лато папагал кухи опорки, без да ги разбираш. Щото знаем как американското посолство управлява и примери доста.
13
0
 
24
 
! Отговори
До Чичо Пенчо преди 1 година
Много си прав , защото до момента никой не решава бедствените проблеми в карловският регион ! Минаха изборите и се изпокриха като лалугери - вече бившите депутати !
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 12 Ми Путин пръв им е помогнал

Спонсорирани публикации