България продължава да помага на пострадалите в Турция

Още български спасители и един инженер за командировани в бедстващата съседка
11 фев 2023 14:23, Йоана Цонева
22

Още два самолета "Спартан" със спасители и хуманитарна помощ излетяха тази сутрин от летище Враждебна за летище Адана. Очаква се в следобедните часове, с обратен полет, у нас да се върнат и първите изпратени спасители на Българския Червен Кръст, служители на пожарната, както и кучетата, които търсеха оцелели под развалините.

"В самолетите има натоварена хуманитарна помощ - одеяла, възглавници, топли дрехи и хранителни продукти, които са събрани от българския черен кръст", заяви командирът на авиобаза "Враждебна" полк. Филип Ангелов.

Освен че ще занесе хуманитарна помощ, военният самолет ще закара в пострадалия от трусовете район няколко спасители и един строителен инженер.

"На борда ще има девет спасители от Столична община, които ще бъдат транспортирани с колегите, които закарахме в понеделник в Турция. Нашата помощ се оказа една от най-ефективните. Надеждата умира последна. Надяваме се, че наистина тази помощ, която предоставим, ще бъде крайно необходима", каза още полк. Ангелов.

В същото време продължават и дарителските кампании в помощ на пострадалите в Турция. В София вече има 7 нови пункта за приемане на дарения, разкрити от Столичната община, те работят всеки ден от 9 до 18 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За спасяване помогнахме,ако трябва още да спасяваме да помогнем.Но всяка друга помощ е излишна,те са голяма и мощна държава,имат възможности,ние сме държава джудже,а и 500 години сме им помагали,стига толкова,имат си всичко което им трябва.На нас кой ни помогна в трудни моменти,само русия прати самолети да гасят пожарите преди година
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз харесвам столична община много мили хора и президента и тоя и оня бсп любов народна бе
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столичната общинааа
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво българи! В такива ужасни бедствия всички трябва да се обединим, защото всички са преди всичко хора. За жалост такива бедствия могат да се случат навсякъде и не се знае кой кога ще има нужда от помощ!
12
5
 
1
 
! Отговори
Ей преди 1 година
Вашта анонимна мама
11
2
 
1
 
! Отговори
Хъм преди 1 година
Такива псевдо патриоти по пейките да чоплите семки и пиете кафета нещо друго от вас излезе ли в тоя живот??А сетих се едно - ежедневния ви фек.. алииДруго няма. Празни тикви , че сте и горди. Срама нямате ей
10
2
 
2
 
! Отговори
Тц тц преди 1 година
И за простите ви коментари.. инсинуация правите изкуствено напрежение.. ще ви гръмнат бушоните от простотия... как ви не е срам
9
0
 
2
 
! Отговори
Тц тц преди 1 година
Оправете си статията " българския черен кръст"... Айде няма да ви нареждам, че сте такива ***
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев продължава да помага на съплеменнците си от африканското котило!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Свидетел на капачкипреди 2 часа Аз няма да помагам !____________________Ако щеш помагай bkl tkvСамо не се радвайте много нОти може да дойде и на тебеА и ние си знаем една турска поговорка поговорка..(сега не му е реда)Да знайш
6
9
 
7
 
! Отговори
БРАВО БЪЛГАРИ! преди 1 година
ТАКА СЕ ПОМАГА НА КОМШИИ И ВЕРНИ ДРУГАРИ!
5
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без нашата безценна помощ накъде? То на Украйна, то на Турция? Ще помогнем на всички, даже и да не ни искат. А ако ни поискат ще си строшим крачката от бързане и съпричастност. Добри хора българите, най-добрите въобще.
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е - България почти не помага на собствените ди граждани, ама помагаме на другите. На Сърбия изпратихме помощ за дерайлирали влакове, на Мякедонкия - за пижарите и им даваме газ, на Турция - за земетресението. А като стане наводнение у нас - всички ни гледат и ни се смеят.
3
16
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За фес и бурка помощ никога .Те се правят ,че нищо не е ставало 500 години ,дори немците фашистиии си признаха греховете на Хитлер
2
13
 
7
 
! Отговори
Никога преди 1 година
Никога на тези
1
13
 
10
 
! Отговори
Свидетел на капачки преди 1 година
Аз няма да помагам !