Писател: Трябва да сме горди, че сме наследници на Левски

Апостола е предаден заради пари, но не от поп Кръстьо, посочи Искрен Красимиров
17 фев 2023 12:42, Анисия Иванова
54

Два въпроса висят със страшна сила в нашата история: "Кой предаде Левски?" и "Кой уби Ботев?". Тези въпроси, дали тласък на дълголетни полемики, и днес продължават да тревожат историческата ни памет.

Авторът на книгата "Да предадеш Левски" – Искрен Красимиров, прави свой прочит на фактите и дава отговорите на тези въпроси.

"Книгата не е академичен труд, а любопитно четиво за широката публика. Цитирал съм най-новите открити документи, като давам своята трактовка на много познати факти и събития", посочи той в ефира на "България сутрин".

Красимиров подчерта, че разглежда предателството на Левски не като еднократен акт, а като цялостен процес, в който участват всички негови съратници.

"Рано или късно предават него по физически начин, или предават идеите на Левски и Вътрешната революционна организация. В първия раздел разглеждаме механизма на предателството. Отново става дума за пари. Заради тях Левски е предаден", каза историкът пред Bulgaria ON AIR.

По думите ми конспирациите не са спирали вече 150 години.

"Набеден е поп Кръстьо, но фактически "крадецът вика дръжте крадеца". Няма никакви документални свидетелства, че той е предал Левски. Напротив, той не е знаел къде се намира. Защо не го разпознава в Ловеч и не си взима наградата? Крайно време е да спрем с тези басни от десетилетия, че Ботев е загинал от черкезки куршум и че Левски е продаден от поп Кръстьо", настоя Красимиров.

За него най-силният завет на Левски е да се обединяваме и да не гледаме раса, религия и  убеждения - да вървим напред и да направим нова България.

"Търсете истината. Тя може и да боли, но сме длъжни да я знаем, за да я предадем на нашите деца и да изчистим този ореол на предатели. Всички трябва да бъдем горди, че сме наследници на Левски", изтъкна писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
За Военен режим сме! преди 1 година
Така се оправя племе.
26
5
 
1
 
! Отговори
За буквата "И&q преди 1 година
Османският турчин прекръстил името Александър на Искендер..........да се харесат на Исляма трябва да има ислямо И прекръства Ния тип Илексей Петров,Илекс Фергюсън,Илексей Навални и прочие..........куриоза е че името Иля Илф е фалшификат човечето било червено еврейче с друго име а има общ рожден ден с Никола Гешев
25
2
 
9
 
! Отговори
Земята свещена на преди 1 година
Ботев и Левски, е рай за крадци и корумпета!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 кой те излъга теб, че си *** умния тип?
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия Левски, аман! Не може постоянно да гладаме назад - турското робство , Левски, ала бала.... Не може това да е важното и водещото в една нация. Било е важно за времето си. Гледайде НАПРЕД! Образование, наука - това трябва да е ключовото. Сигурно и на Левски би му се повдигнало ако можеше да види че след 100 и кусур години свобода, булгара пак си мисли само за ония времена...
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 То и революционерите на САЩ технически са били терористи в очите на британската империя. Но няма никакво значение какво е мислела прогнила империя като османската за нашите герои.
21
3
 
2
 
! Отговори
опасното преди 1 година
Георгиус Кастриотис е национален герой на Християнска Албания и един от най-крайните че даже геноцидни ислямофоби настоявал непрекъснато пред Папата за грандиозни кръстоносни походи срещу исляма..........Албанците 2023 го наричат Скендербеу,Скендербег,Бей Скендер демек........................Всеки Християнин може да изпитва вождистки култ към произволно избран велик ислямски завоевател от миналото или дори да ги ненавижда но вече не ФАЛШИФИЦИРАМЕ историята а исляма остана остров на ФАЛШИФИКАТОРИ
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само просстт народ се гордее с престъпник като левски и терорист като ботев
19
1
 
4
 
! Отговори
Да ама русофилите преди 1 година
Не са . Те искат да са потомци на руснаци а не някакви български революционери които не са се впечатлявали от Русия
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 Няма нужда да го гледам, защото мога да гледам истински кадри как котки и кучета се хранят с гниещите трупове на турци изпод разрушените копроти в югоизточна Турция. :)
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се извадят сканирани всички документи от османските архиви и делото и да се преведат от османски за да може да се види всичко. Архивите още не са изследвани и публикувани! Имаме огромен османски архив в София, който е проучен на 1% макс.
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В турския сериал "Чукур Маала" един от турците отсече топките на българина Иван и нахрани улични котки. А избиха и още стотина българи както Левски. Гледайте го.
15
1
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Когато неграмотни хора дават акъл или управляват, изхода е само един! Провал на всички нива!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Лудогорието, известно още като Малката Анадола, е пълно с такива като тоя на снимката
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
левски е бил бандит. днешно време ба такива им слагат санкции и ги наричат терористи
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
туй брадато турче ли вика да се гордеем?
11
4
 
2
 
! Отговори
nay преди 1 година
ey bulgari ot vas nito edin ne znae kade pogreban kakvo mi se gordeyete
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква е тая адженда на английски на тефтера му бе, ослепиха нацията с пропаганда, както при Цар Самуил
9
5
 
3
 
! Отговори
При двама българи - преди 1 година
чета с предател, никога сами няма да се оправим. Може би, ако отвън дойдат наши мигрирали или други...тогава.
8
2
 
7
 
! Отговори
Горд преди 1 година
Ми горди сме си. Само от време на време разни соросопитеци дебнат дали има статия за някой български герой и плюят отдолу. Надявам се да са припечелили достатъчно пари, за да им стигнат с тях да си купят ***, които да ядат.