Бизнес дами: Балансът между грижи и ангажименти е възможен

Жените имат повече вродена емпатия от мъжете
8 мар 2023 12:35, Анисия Иванова
9

В центъра на днешния празник е жената, а тя все по-често заема водещи ръководни позиции в най-различни институции.

"Жената е на равностойно ниво, особено в бизнеса", каза бизнес дамата Мария Ранчинска в студиото на "България сутрин".

"Това, за което имаме причина да сме горди, е, че в България дамите са се доказали в бизнеса и за разлика от много други напреднали държави, както в Западна Европа така и в Северна Америка, ние водим положително. Едно от най-важните неща е жената да има здравословно самочувствие, да вярва, че може да успее, да мисли извън рамката и да инвестира върху образованието ", посочи бизнес дамата Мария Шишкова.

Ранчинска подчерта, че днешният празник, освен Ден за независимостта на една жена, е и Ден на майката. "Не бива да забравяме и тази си роля. Понякога трябва да отстъпваме място пред бизнеса. Когато става въпрос за това дали една жена има повече влияние, повече успех в бизнеса от мъжете преди - да, със сигурност. Жените имат повече вродена емпатия от мъжете, това помага в бизнеса", коментира тя.

Жените могат да бъдат добри лидери, категорична е Шишкова. "Неслучайно изследвания показват, че бизнеси, ръководени от жени, имат тенденция да бъдат по-устойчиви и да имат по-високи печалби. Често когато жена е начело, то тогава хората в компаниите са много по-обгрижени и доволни. У нас има по-голяма толерантност към жените в бизнеса", обобщи тя пред Bulgaria ON AIR.

Балансът е възможен, дори сред многото грижи, които има жената, на мнение е Ранчинска. "Още едно предимство на жените е, че могат да правят много неща едновременно", каза тя и коментира Академията за неформално лидерство.

Българката има вродено усещането за сила, красота и умее да бъде силна, когато е необходимо, а не на всяка цена, на мнение е Шишкова и добави: "При нас хубаво се съчетава от една страна кавалерството от страна на мъжете, от друга - различна роля, която в бизнеса в България може да приеме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: 8 мартBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
хх преди 1 година
Не може да се правят едностранни обобщения! това са генетични предпоставки! И трудно могт да се класифицират по-този начин!Бизнеса е относително проста, едностранна и еднопосочна дейност, засягаща само част от индивидите.За по-широките неща се изисква повече интелект!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте с парапетните изпълнения, че рано или късно всички излиза наяве и тогава ще ревете.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За едни е възможен, за други не. За илюстрация давам два по-крайни варианта. Жена, която разполага с повече ресурс - подкрепа в семейството (има на кого да разчита да й помага с децата), финансов ресурс, заможна и сплотена фамилия и пр. - жена с як гръб. Ами да, ако е интелигентна и активна, лесно ще намери баланс. И сега друга жена, на която никой не помага, а тя трябва да обгрижва фамилията и всеки само й дърпа ресурс - вечно ще е в мъчителен дисбаланс. Така че по-полека с гл упа вите заглавия
4
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 1 година
Дали баланса е възможен, само мъж ти може да каже. Ако яде замразени *** и носи смачкани ризи - тако-вал съм ви баланса.
3
0
 
11
 
! Отговори
Поправка преди 1 година
Идеята е да се направят жените "независими" от сигурността която дава семейството. И да станат лесно заменими работнички разчитащи на шефове и заплата. Точно като мъжете. После чакайте деца.
2
0
 
9
 
! Отговори
Не става това,братче преди 1 година
Балансът, разбира се, че е възможен - или като някой поеме бизнес задачите, докато ти се посветиш на ангажиментите около семейството, или обратното - някой поема ангажиментите около семейството, докато ти се развиваш на служебния фронт.
1
2
 
3
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 1 година
а аз щото съм роден мъж по погрешка цял живот ли ще лежа у нас?