Собственици с куче след забележка: Дръжте си детето вързано на каишка

В Helpbook зачестяват сигналите за нападения от кучета
17 мар 2023 20:18, Анисия Иванова
82
Собственици с куче след забележка: Дръжте си детето вързано на каишка

Във връзка с зачестилите сигнали в платформата на Helpbook.info за нападения от кучета напомняме, в случай че сте станали жертва на ухапване от домашно куче - можете да предявите иск срещу собственика за причинените имуществени вреди, както и за причинените неимуществени такива. Ето и някои от сигналите, които получихме тези дни:

"След като паркирах автомобила си и слязах пред кооперацията, в която живея, докато отивах към задната врата на автомобила, за да сваля детето си, ни нападна голямо агресивно куче. Успях да го прогоня, но уплахата в детето ми, което стана свидетел на всичко е много голяма. Страх я е да излиза от вкъщи. Срещу нашата кооперация има стар имот, известен като “Института”, и охранителите в него приютяват агресивни бездомни кучетата. Имотът е голям, със стара на места повредена ограда и постоянно някое куче бяга през нея. Многократно съм разговарял с охранителите за въпросните агресивни кучета, но те не проявяват интерес да направят нещо. Притеснявам се от бъдещо нападение на агресивно куче към съпругата ми и двете ни деца, едното от тях е бебе в количка. Агресивните кучета са големи - приблизително 30-35 кг. Моля да се вземат спешни мерки за опазване на живота и здравето на гражданите. Кучетата са в частен имот и оттам следва, че трябва да бъдат регистрирани в общината, ваксинирани и с поставен чип. Моля да се извърши проверка дали са спазени всички изисквания за отглеждане на куче в частен имот. Моля да бъда уведомен за всяко предприето действие по случая", се настоява в сигнала.

Друг наш потребител се оплака от съседите си и домашния им любимец: „Притежават куче сравнително малка порода, което пускат да се разхожда без повод (каишка). Имам момиченце на 3 г., с което излизаме пред блока да играе, но не може да играе, защото кучето веднага започва да я лае и тича към нея, следователно тя се сгушва в мен от страх. Многократно съм молила да не го пускат без придружител и каишка, да го извикат да не плаши детето и т.н. Днес е поредният случай, в които детето ми отново е уплашено от кучето, помолих да го извикат към себе си, но ми отвърнаха на висок тон, че няма да го извикат и като ми пречело да си държа детето вътре вързано на каишка.“

В случай, че сте претърпели подобен изцидент, то следва да се обърнете към специализиран в този вид искове адвокат, с който да се консултирате какво е най-правилно да бъде предприето за защита на интересите Ви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Малките деца да 5годишна възраст могат да развият ДИАБЕТ от тип2 само за 15 секунди от силен стрес . Факт доказан от учени и специалисти.
56
1
 
5
 
! Отговори
Мими преди 1 година
Поразява ме безотговорното отношение спрямо животното от собственика, която свободно пуска кучето си да души и ближе всичко,не разбира ли че така застрашава живота на кучето. Позната с малко "декоративно" на 6 години/човешки/ кученце, водено винаги на каишка, с чип и ваксини се изтормози и финансово и психически от кучешки болести разпространявани от бездомните кучета, при разходките навън.Първо ***, болест причинена от кърлеж, а накрая парвовироза, която доведе до фатален край.
55
2
 
13
 
! Отговори
Лора К. преди 1 година
Домашните кучета задължително с паспорти като хората!
54
1
 
9
 
! Отговори
Лора К. преди 1 година
Домашните кучета задължително с паспорти като хората!
53
6
 
11
 
! Отговори
Коментаторът преди 1 година
Ако ми отговорят така, точно на другият ден ще хвърля един кренвирш напоен хубаво с антифриз на въпросното куче, да си хапне и да се поукроти. После ще им кажа "Ами хран
52
13
 
15
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Салам с карфичка или две , песа яко ще реве ,💩
51
5
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в апартамента над мен живее семеиство с две момчета ученици и 5 сетера как дапроцедирам положението е нетърпимо веднъж ми се отговори няма алтернатива
50
40
 
12
 
! Отговори
bahti параноиците преди 1 година
Приви ми впечатление, че като дойдат от село все се стряскат от кучета. Споко, това не са ви селските песове, нищо няма да ви направят.
49
6
 
38
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Като ме посъветва да си държа детето на каишка и ще види как кучето и лети ниско и свободно. А ако е много устата-ще и помогна да отлети при него. Съвсем оглупяха тия кокошки! Деца не раждат, джуки като на камили и умствено руси!
48
7
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Няма как да се върне софийското гражданство защото 90% от парламента са сЕ лянДури ... На село няма лапаница и няма кво да откраднат
47
2
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Няма как да се върне софийското гражданство защото тия от парламента 90 % са *** 😀😀😀😀 а от село няма какво са откраднат 😀😀😀😀
46
9
 
17
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Съгласна съм напълни се с *** ,моля върнете софийското гражданство и всички по домовете си !!няма къде да се паркира ,няма достатъчно работа ,пренаселено е а едно време играхме на топка на улицата спокойно!!!
45
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59 : забравяш, че на СЕЛО кучетата са вурзани в дворовете. Там разхождаши се породисти екземпляри с ТЪ ПО УМ НИ стопани няма да видиш. За пореден път: НЕ са виновни животните , а "задкормилното устройство" ! Народа тотално ИЗ ПРОС ТЯ !!! Всеки си мисли ,че от него чочва света и за него правила НЕ важат!
44
15
 
23
 
! Отговори
Марко преди 1 година
Да, има много агресивни кучета,но това се дължи на многото селяни дошли да стават Софиянци! До като София си беше само от софиянци това го нямаше! Вие провинциалните селяни от както станахте софиянци се получи това което е сега! За това ходете си от къде сте и няма да има проблеми! Всичко ще стане добре и без проблеми както е било преди да премахнат софийското жителство!
43
20
 
22
 
! Отговори
Перо преди 1 година
Сложете малко отрова и нещата ще се оправят. Да все види дали *** друг път ще си разхожда кучето.
42
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ето два шамара , на място употребени" както е писал Алеко Константинов. Само безпаметно озлобен на живота и *** човек би могъл да каже това на една майка.
41
2
 
38
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Селянията и надменното поведение на някои стопани на кучета води до неразбирателство, на никой няма да му пречи да задържи кучето си кога вижда че има деца или страхлив човек, дори да поприказва на кучето си какво да прави, ще го разбере и няма да има проблеми с околните, но на някой ще му писне ще извади пистолет и ще стане голяма беля, ще убият куче, но може и стопанина да отиде, друго важно е че нито полиция нито зоополиция обръщат внимание на тези зачестили проблеми с кучета
40
2
 
29
 
! Отговори
Галина преди 1 година
И аз имам куче и го обичам. Дакелче. Во не то пускам да притеснява хората, камо ли пък малки дечица. Неприятно ми е много чужди кучета като скачат към мен или идват неочаквано отнякъде, огромни, без човек наоколо , с голяма скорост. Плаша се за кучето ми и за мен самата. Има си ограждения за разходки на кучета и там пускам моето с чиста съвест преценявайки и останалите кучета вътре
39
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Животът в България е за мазохисти.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кучетата са в частен имот и оттам следва, че трябва да бъдат регистрирани в общината, ваксинирани и с поставен чип." - това мажи само за НЕкастрирани кучета. В случая става дума за приютени бездомни или с други думи - кастрирани кучета, в който случай няма кво да се предприеме срещу охраната и собствениците на постройката. Единствено може да се говори с някой кучкарник да бъдат прибрани щото са агресивни.