Милионерите у нас започнаха отново да нарастват

Депозитите с по над 1 милион лева в момента са 1258
23 мар 2023 15:26, Стела Стоянова
58
Милионерите у нас започнаха отново да нарастват
Снимка БГНЕС

Депозитите над 1 млн. лева на домакинствата у нас отново растат след известен спад, отбелязан през  2021 година. В края на 2022 година по сметки с над 1 млн. лева на домакинствата са натрупани общо 305 млн. лева. Това показва справка на bTV в данните на БНБ.

Депозитите с над 1 млн. лева са общо 1258, като се уточнява, че един човек може да притежава няколко влога в различни банки или валути. За шест години броят на депозитите над 1 млн. лева е нараснал с 50%. В края на 2017 година те са били 833. Тогава домакинствата са държали общо 203 млн. лева в сметки от над 1 млн.

Спестявания от 200 до 500 хиляди лева има в 17 815 сметки – там домакинствата държат общо близо 500 млн. лева, става ясно още от данните на централната банка.

Най-много пари са разпределени в депозитни сметки от 100 хил. лева до 200 хиляди лева. Там българските домакинства са спестили над 12 млрд. лева, разпределени в близо 86 хиляди сметки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
това са фактите бре,резиденто се разплаща здраво с мафията "строяща ви"магистрали,правеща ви бизнеса!няма ги на борсите,не пройзвеждат нищо...обаче рузиденто има схеми и ги прави милионери!на бочко схемите!нищо ново!и се "борят" с високите цени който те ви наложиха..в опит да ви накарат да не вярвата,че Свободен и Справедлив е възможен...в опит да ви заблудят да предпочетете рубашките и кваса пред...бургера и плажовете на Маями!Свободни хора сте...избора е ваш..те просто ви манипулират и грабят!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Te никога не са намалявали.
47
1
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
Това е опит за корумпиране на изборите, и не разбирам ако опитът не е на днес.бг, как те пускат онлайн такива текстове, като се има предвид, че никога не бихте написали за Турция, които точно сега имат избори, че "броят на милионерите се увеличава в Турция преди изборите", тъй като това би обидило и уплашило анализаторите по света, и би довело до политическа и икономическа криза в Турция, дори същия ден
46
0
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
В какъв смисъл преди избори, по принцип този намек звучи като намек за корупция?
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това депозити за милиони са джобните на онези с чекмеджетата.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много грешки в новината. Първо, това не е броя на милионерите, а на депозитите на сума над 1 милион. Напълно е възможно всичките тези депозити да са на един човек от ГЕРБ. Второ, това не са депозити на домакинства, а на "Домакинства и НТООД", където влизат много неща, например политическите партии като ГЕРБ и е много възможно над 50% от сумите да са на ГЕРБ.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да нарастват ,държавата от 3 г.подарява милиони на милионерите ,а ако напишеш молба до социалните и надвишиш с пет лева помощ няма са ми ромовете получават защото то било трайно безработни
42
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ликвидират се бизнеси и парите в банката! Биднес климата го няма, правителството не се справя с ик.обстановка.
41
2
 
3
 
! Отговори
НЕ СЕ РАДВАЙТЕ.. преди 1 година
ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ ВСИЧКИ БЯХА МИЛИОНЕРИ, А 1 КГ СИРЕНЕ СТРУВАШЕ 14 000 ЛВ.... ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА 2020-2022 ПАК НАТАМ ВИ ВОДИ..... СПРЕТЕ БЕЗУМИЯТА.. ..!!
40
0
 
3
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
"""Милионерите у нас започнаха отново да нарастват""" --- --- С кво ги "Наторяват", бе??? И аз искам от същото!!!!
39
1
 
8
 
! Отговори
НиковаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Няколко от новите милонери са Кирчо, Кокорчо, Лена Парапета,приличащият на мравояд пъпчивец Пинокио,Нискочелият Ивайло,Гномът.Асфалт паша е милардер,но е развързал кесиата за изборите,защото треска го тресе,ако не получи имунитет,но все още води класацията.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй ще е от помоща за бизнеса т.е за управляващите
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големите пари не висят на депозите в българските банки за някакви смешни лихви...
36
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не знам как ВИЕ виждате работите,но за мен е пределно ясно...Така:..-Представете си,че сте група от десет човека и всеки от вас има по два картофа...Но намира се един тарикат,който успява с измама да открадне от всеки един от вас по един картоф..Каква е "рекапитулацията" ?..-Ами тариката има вече 11 картофа,а вие оставате само с по един...Ей това е СИСТЕМАТА за забогатяване !-За да спечели един,десет трябва да загубят....НАЙ-ВЕЛИКОТО ПОСТИЖЕНИЕ НА Хомо Сапиенса" !!!
35
1
 
7
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Повече от ясно ми е, че тези, които охраняват БНБ нямат нито левче в банките. Разчитат само на заплати, а пък то от фалирала институция като тази банка няма как да се получават пари като възнаграждения. Честита да им е Новата 2023 г. на Димитър Радев, Румен Радев, Бойко Борисов и останалите, които си мислят, че нещо в България зависи от тях или пък от изборите им. Парите от субсидииките свършиха.
34
0
 
7
 
! Отговори
Финанист преди 1 година
Тези от БНБ отново броят милионерите в страната. Те не могат да проумеят простата истина, че има и милионери, които не са с левчета. Довиждане борд, чао левове, гоод бай стотинки.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво беше тази имотна истерия , ми то имотите били на банките .Гугутки , ще плащте лихви докато ви се завие свят .Банкерите мислят с 10 години напред , а ви нахулиха с 20-30 годишни ипотеки
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББ 6 милиона мишлета и 1000 котарака.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличението на милионерите вероятно е свързано с огромното увеличение на броя на тези, които едва свързват двата края. Тук в България богатите могат да си правят каквито им хрумне далавери и корумпираната власт не иска да им каже копче.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пич , на Тонкин тези апартаменти не са негови , на банката са . Той използва системата брр , ако не си чувал за нея ! Ако спрат да му плащат наемите и ще се окаже , че има 1-2 жилища .