Национален протест на работещите в здравеопазването

Автошествие на медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки
41
Национален протест на работещите в здравеопазването
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест и автошествие на медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна ще се състои на 28 март, съобщиха от Национален синдикат "Защита".

Протестът ще започне в 11:00 ч. пред Министерството на здравеопазването.

"Поводът за недоволството е свързан с ниските трудови възнаграждения, които получават медиците и незаконосъобразните уволнения в Центъра за спешна медицинска помощ  - София", се посочва в съобщението.

Автошествието ще се състои от 17:00 часа, като ще започне от  пл. "Княз Александър Батенберг".

Шофьорите в спешната помощ получават заплащане от 1000 лева, санитарите 960 лева, между фелдшер и медицинска сестра разликата е 20-30 лева във възнагражденията, а в повечето спешни центрове са фелдшери, казаха за БТА от синдикат "Защита".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: протестздравеопазване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работещите в пликоопазеането.
6
11
 
8
 
! Отговори
Профессор Кавалджиев преди 1 година
Аз лично няма да взема участие в протеста, защото все още ми пада парица от фармата покрай пандемията. Кой се ваксинирал, кой се тествал- при мене си капе. Ако нещо решат да прекратят драматизацията- тогава лошо. Ще изляза на балкона и гневно ще протестирам. Сега си наливам 50 грама Джони без ледец, да си изжабуря гърлото, че нещо съм понастинал. Наздраве ви казвам.
5
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шо не протестирахте по време на ПЛандрмията? Я си покажете банковите сметки за последните 4 години? Крадци и търгаши!
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бялата мафия в действие! Крадците, дето ни ошушкаха с бонуси и пътеки за лъжлив вирус са за ЛИНЧ!
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само потомствени младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи, наркомани,пияници ,крадци ,убийци и копои не протестират. Щатните гонят сто хиляди и струват на държавата над три милиарда лева годишно само преки разходи, без да се броят щетите нанесени от престъпните им действия или бездействия. Три бона заплата и поне два пъти по толкова от далавери. Като то обяснява как съседа неук *** ченгесай,има кола за двеста бона водеща се на лелината му баба ,по стринкина линия.
2
11
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Е що протестират нали ККК /Киро.Кокорчо и Корнела/ изведоха България на 1 во място по доходи.А протеста на проститутките кога ще е?Май само те още не са протестирали може би щото нямат синдикат.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тръгвам да продавам ап на бабата. влязам в нап и веднага ми откриха че съм бил трайно безработен и за да продавам ап-та трябва да си платя здравните иначе не могат да ме обслужат. това къде го има???