От Helpbook: Опасна сграда, разбити шахти, компрометирана велоалея

Ако видите проблеми, сигнализирайте в платформата
1 апр 2023 14:30, Анисия Иванова
7

Снимка: Helpbook

За пореден път в платформата на Helpbook.info ни сигнализираха за опасна за здравето и живота на преминаващите сграда. Същата е разрушена наполовина и изоставена, като в това състояние е повече от година.

От изпратените снимки е видно, че: "Не е обезопасена по никакъв начин, застрашава живота на преминаващите пешеходци и автомобили. Допълнителна опасност създава и факта, че вътре пребивават постоянно бездомни хора и в предвид факта, че районът не е от най-безопасните вечер, трябва да се вземат адекватни мерки за разрушаването на сградата".

Опасни шахти дебнат пешеходци и автомобили в доста райони на столицата. Ето какъв сигнал получихме: „Повече от година се подават много сигнали до район Студентски относно системно разрушаване на комуникационна шахта и капаци, от които стърчат арматури, което е проблем с безопасността на живущите.

В район „Младост“ съществува същият проблем. Забелязани са няколко шахти с липсващи капаци, което създава предпоставки за пропадане на човек или колело на автомобил в тях.

Изпратиха ни снимки от район „Искър“, на които се виждат няколко високи дървета, чиито клони са оплетени в жиците за високо напрежение. На част от тях корените са надигнали тротоара, което представлява опасност за преминаващите особено в тъмните часове на денонощието.

Завършваме днешния обзор със сигнал за компрометирана велоалея в район "Студентски“: "На улица "Академик Стефан Младенов" от страната на Национална Спортна Академия имаше начертана на платното велоалея, успоредна на тротоара. Боята почти навсякъде се е изтрила и там в момента паркират автомобили. Това налага движение на велосипедистите, включително и деца с колела, да се движат на самото пътно платно между паркиралите автомобили и движещите се такива, което е предпоставка за инцидент. Ако е възможно, боята да се поднови и повтори", се настоява в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
елате у варна преди 1 година
потника направи вело халеи дито днес ни ми убиха!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 - Мдам, поогледах снимките от Младост навсякъде автомобили в градинките... Нещата ще се пооправят когато се сложат синя и зелена зона. Такива магарии има само там където няма зони.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То навсякъде прилича на гето. Кога ще дойде промяната ?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В гетото е така...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте и за безобразно скъпата газ в Чирен, авиолинията до Скопие и безумните батерии плюс някакви коли щяхме май да правим