Чатбот на сайта на КНСБ дава консултации

В момента върви проучване за нарушаване на трудовите права
4 апр 2023 19:36, Стела Стоянова
3
Чатбот на сайта на КНСБ дава консултации
Снимка БГНЕС

Чатбот на сайта на КНСБ отговаря на най-често задаваните въпроси при трудовоправните отношения. Услугата е безплатна.

Онлайн консултацията стартира с избор от предварително зададено меню в зависимост от проблема – започване на работа, ползване на отпуски, заплати и други възнаграждения, обезщетения, трудов стаж, работно време и извънреден труд и др.

Влизайки в конкретно подменю, се отварят други прозорци, които да прецизират въпроса. Например: при питане за платен годишен отпуск може да избирате опции как се попълва заявление, ред и начин за ползване на почивката, прехвърляне за следващата година, заплащане по време на отпуската и т.н.

В момента КНСБ прави национално проучване за нарушения на трудовите права в България. Допитването е под формата на анкета. След попълването работниците и служителите също могат да разчитат на безплатна правна консултация по посочените проблеми.

Първият етап от проучването ще продължи до 7 април тази година, след което КНСБ ще оповести обобщените резултати чрез своя годишен доклад за нарушения на права, свързани с упражняване на правото на труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: КНСБтрудови права
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Game club Matrix преди 1 година
До Анонимен 2. За чат бота не знам дали може да организира стачки, но определено сегашните синдикални лидери не могат. Те са си просто ботове. Ако някога си играл/а CS 1.5 , 1.6 и на горе знаеш, какво е бот.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бърборещият"синдикален Бот може ли да организира протести и стачки или само ще ръси акъл безплатно както правят неговите ментори-профсъюзите вече тридесет години?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да заместят и депутатите с чатбот - по-добре ще се справи, а и заплатите им ще раздадем на пенсионерите - това са милиони за депупатски заплати