Авиобаза Безмер ще има "Ден на отворени врати" утре

Международният ден на авиацията ще бъде отбелязан с различни прояви
12 апр 2023 04:29, Анисия Иванова
12
Авиобаза Безмер ще има "Ден на отворени врати" утре
Снимка: БГНЕС

Международният ден на авиацията и космонавтиката 12 април ще бъде отбелязан с различни прояви. На авиобаза Безмер утре ще се проведе "Ден на отворени врати”.

От 09.30 до 12:30 ч приятелите на авиацията ще имат възможност да разгледат модернизираните самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Музеят на авиобазата ще бъде отворен за посетителите, където ще могат да се запознаят с историята й, част от която е вторият български космонавт – Александър Александров, съобщават от Министерството на отбраната.

В Пловдив Музеят на авиацията ще отбележи празника със специална програма от 9 ч. до 18 ч. Тази година акцентът е върху българския принос в областта на космическите изследвания и технологии. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с български разработки, летели в Космоса, представени в изложбата на секция „Слънчево-земна физика“ към Институт за космически изследвания и технологии – БАН.

Гостите ще могат да тестват и своята пространствена ориентация с моно-жироскоп. Атракционът е единственият подобен в България и наподобява уред за изпитване на астронавти и пилоти. Събитията от програмата са включени в цената на билета.

До 21 април в Пловдив гостува и пътуващата изложба "110 г. българска бойна авиация”, организирана от командването на Военновъздушните сили. Експозицията с авиационни кадри е подредена в близост до Военния клуб в центъра на града. Изложбата съдържа 60 платна, които отразяват историята и съвремието на българските ВВС. В тях са запечатани моменти от ежедневието на видовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, и останалите родове войски от състава на ВВС – зенитно-ракетни и радиотехнически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Добре дошле в миналото ... :D
9
1
 
1
 
! Отговори
Ше показваме: преди 1 година
РУСКИ ОРЪЖИЯ ЗА СКРАП НА ВСИЧКИ МЕТАЛУРЗИ!!!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да покажат всички оръжия, които нарязахме, за да си оголим задните части.
7
1
 
3
 
! Отговори
Със коз преди 1 година
Ще имаме f16 модерни самолети
6
1
 
7
 
! Отговори
Безкоз преди 1 година
Ден на отворените врати, ден на изключените радари и скоро - ден на закриването на ВВС, защото "новите" самолети ги няма.
5
1
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
...........Музеят на авиобазата ще бъде отворен за посетителите........... Хахахааааа, а след два месеца там ще има нови експонати МиГ-29 без двигатели :)))))))))))))))))))))))))))
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'ден на космонавтиката' --- може би искахте да кажете комсомолщината?
3
4
 
14
 
! Отговори
Боклукджия преди 1 година
На скрап ще ги предам, на укри няма да ги дам. / Зеленочорапов/
2
3
 
15
 
! Отговори
Това е добре преди 1 година
Като не летят тези варели поне да ги показваме като в музей
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затваряме държавата, затворете вратите и разпуснете авиобазата. Това не е нашата държава, а някакво телевизионно чалгарско шоу.

Спонсорирани публикации