Ограничения за камионите по "Тракия" заради Великден

Важи за МПС над 12 тона утре и в петък
Обновена: 12 апр 2023 12:41 | 12 апр 2023 12:41, Стела Стоянова
3
Ограничения за камионите по "Тракия" заради Великден
Снимка БГНЕС

Утре и в петък, за улеснение на трафика в пиковите часове, се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 т между 5-ти и 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни за Великден.

Ограниченията ще важат в четвъртък – 13 април, от 12 ч. до 23 ч., и в петък – 14 април, от 8 ч. до 14 ч.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

От АПИ напомнят, че е необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Днес движението в посока София в тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ временно е ограничено до 16:30 ч. Временната организация е въведена за обследване на електрическата инсталация на съоръжението. Трафикът от 30-ия до 35-ия км се отбива по първокласния път Ботевград – София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ограничениятрафикАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2-ри, е те са заети да дебнат по храстите дали ше минеш с +20 отгоре на прав участък и да пълнят ксаичката. Но там където трябва да са, ги няма - примери бол. На Калотина - ремонт и вместо да спират камионите пред ремонта - всчиките са вътре спрели. Колите .. през насрещното и палиш свещ и се молиш през 2-3 камиона да има "дупка"
2
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
На Тракия има ремонт баш пред КАТ на нулевия километър и задръстването е до Горубляне понякога. Ремонтират се всички ленти, няма полиция и нищо не се регулира за да се движи по-бързо.
1
0
 
6
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
По обходният път не остана асфалт и къщите на хората се напукаха,бе ****ици от АПИ