Засилен трафик след празниците: 700 екипа на пътна полиция следят за реда

Най-честото нарушение е превишението на максимално допустимата скорост
17 апр 2023 11:23, Нели Христова
29
Засилен трафик след празниците: 700 екипа на пътна полиция следят за реда
Снимка: БГНЕС

В последния от почивните дни за Великден се очаква интензивен трафик към големите градове. След 14 часа по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие. Продължават и проверките за алкохол и наркотици.

Традиционно в по-късните часове в края на празничните дни на входовете на големите градове движението става по-натоварено. Тази година великденските празници съвпаднаха и с пролетната ваканция на учениците и затова се очаква по-интензивен трафик, предаде БНТ.

Над 700 екипа на Пътна полиция са разпределени да дежурят в страната. Ремонти и стеснения на пътните участъци забавят придвижването на много места по главните пътни артерии. Ограничения има по магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма".

В Координационния център за безопасно движение по пътищата в реално време се следи пътната обстановка в страната, като специално внимание се определя на подстъпите на София, където се очаква движението да е най-интензивно.

"На Рождество, Възкресение и на 3 март се наблюдава най-интензивен трафик по републиканската пътна мрежа. Най-натоварени традиционно са "Хемус", "Тракия", "Струма" и пътищата първи и втори клас", обясни инспектор Георги Милев от Пътна полиция.

Очаква се засилен трафик и по граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево" заради завръщането на много българи от Гърция и Турция. И на двата гранични пункта са разположени достатъчно полицейски екипи, увери Милев.

"През изминалото денонощие МВР е ангажирало над 700 полицейски екипа, днес ще бъдат още повече. През всичките почивни дни се провежда и специалната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и водачи, управляващи превозни средства след употреба на алкохол и наркотици", добави той.

Най-честото нарушение е превишението на максимално допустимата скорост, което е основен фактор при възникване на пътни произшествия.

"Нашият апел към водачите, които днес ще тръгнат на път, е: намалете скоростта, не предприемайте рискови маневри и поставяйте предпазните колани", каза инспектор Милев.

Освен това той призова шофьорите да тръгнат на път по-рано, за да избегнат засиления трафик след 17 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от най-големите тайнства на Великден е как в петък заминаваш с претъпкана кола, а в понеделник се връщаш с всичко + половин агне, козунаци, сладки, буркани, чували с картофи, кисело мляко (щото в София няма), пък има и още място.
16
0
 
0
 
! Отговори
Кольо Хубавеца преди 1 година
По време на ПРАЗНИЦИ , София е чудо на чудесата място за живеене (говоря откъм шум и навалица от ***) . Спокойно си излиза човек , разхожда и т.н. . Не разбират хората ,че е пригодена столицата за максимум 1 милион човека а не като сега 3 милиона !!!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През тези празнични дни от единият край на София до другият я минах за 20 минути но когато дойдат сеяндурите 2 часа не ми мърдат.
14
1
 
2
 
! Отговори
Йо преди 1 година
Тъжно е, съсипват града ни. Поне наемите трябва да им вдигнем.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност ако трябва да съм обективн София се превърна в тотално село.При 90%+ провинциалисти няма как да е иначе.То не че през соца не си личеше провинциалното при множеството софиянци но след 1989 просто стана страшно.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, провинциалисти с дрънкащи багажници зимнина пак се юрнаха по пътищата. Мазало ще е.
11
3
 
3
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Тези, които казват на София "голямото село" са селяните, които си носят селянката с тях и не могат да погледнат отвъд нея, защото общуват само със селяни. И нормално де, то кой нормален софиянец общува със селяните...
10
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Оф, пак хубавата ни София ще се напълни с пришалците. Толкова беше хубаво тези 4 дена.
9
0
 
5
 
! Отговори
пешеходец преди 1 година
Сичкото,МИЛЬОВЦИ,на терен,а КАТАСТРОФИТЕ,ЖЕРТВИТЕ РАСТЪТ.ЩО ТАКА,БЕ Миме?
8
4
 
1
 
! Отговори
Поискайте помощ преди 1 година
България няма Национална Сигурност, моля поискайте помощ от Европейският Съюз и НАТО, Главна Прокуратура, МВР шефове и ДАНС работят за мутри за пари !Ще рухне цяла България!
7
2
 
8
 
! Отговори
силно замислЕна преди 1 година
Ред ли?!Какъв ред?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не са като куките от Шумен, които пишат актове с неверна информация и лъжесвидетелстват в съда. Имаме си мафия в униформи
5
7
 
2
 
! Отговори
Колапс преди 1 година
България няма Национална Сигурност, моля поискайте помощ от Европейският Съюз и НАТО, Главна Прокуратура, МВР и ДАНС работят за мутри за пари !
4
8
 
1
 
! Отговори
Синдрома "Скокл преди 1 година
Зомбираха съдийка с честоти за да води дело едностранно в полза на полицай съдил човек за обида на куче! Хора зомбират ни с честоти!България няма Национална Сигурност, моля поискайте помощ от Европейският Съюз и НАТО!
3
3
 
11
 
! Отговори
Голямото завръщане преди 1 година
Уж бедните граждани се завръщат преяли и препили от родните си села, това е положението! А тия "екипи", като спрат нашенците и дежурният въпрос е : " и ся ко правим? "
2
7
 
11
 
! Отговори
Местан преди 1 година
Всички обратно към голямото село.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те са 700 общо. А на смяна? Я има 100-150 я не

Спонсорирани публикации