МС гласува забрана на внос на украински земеделски стоки у нас

Сред тях ще са зърно, месо и мляко
19 апр 2023 07:55, Елка Василева
51
МС гласува забрана на внос на украински земеделски стоки у нас
Снимка: архив, БГНЕС

На днешното си заседание Министерският съвет ще гласува забрана на внос в България на украински земеделски стоки.

Още по темата
Сред тях са зърнени култури, месо и мляко.

С това страната ни ще стане четвъртата държава-членка на Европейския съюз след Полша, Унгария и Словакия, която ще вземе решение, противоречащо на общата търговска политика на съюза, посочва БНР.

Вчера стана известно, че Министерството на земеделието ще предложи правителството да гласува временна забрана на внос от Украйна в България на пшеница, слънчоглед и царевица.

Забранителният списък ще включва още мед, сурово и сухо мляко, плодове и зеленчуци, яйца, пилешко, телешко и свинско месо и други земеделски стоки.

Забраната ще е временна, вероятно до края на юни и няма да се отнася до транзитното преминаване на земеделски стоки от Украйна, каза заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков. С цел по-стриктен контрол транзитните камиони ще бъдат пломбирани на митницата при влизане в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"С това страната ни ще стане четвъртата държава-членка на Европейския съюз след Полша, Унгария и Словакия, която ще вземе решение, противоречащо на общата търговска политика на съюза, посочва БНР." Въпрос: От кога Украйна е член на ЕС та решението за това да противоечи?
40
0
 
6
 
! Отговори
АМИ преди 1 година
До 32. Да заминават за Африка, нали там децата гладували.
39
0
 
7
 
! Отговори
Т.Петков преди 1 година
Бъдете точни! МС гласува, означава че всичко вече е решено! Защо ни лъжете?
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците разправят, че монсанто или там които са, превръщат почвата в бетон и вече има 4% почва, всичко друго е негодно.
37
8
 
3
 
! Отговори
БАБХ преди 1 година
Украинската почва е една от най плодородните затова тя не е натровена с пестициди като нашата и европеиската,в момента от украйна се изнася почва за западна европа,и който твърди че тяхната продукция е с по лоши показатели от нашата е пълен безхаберник !
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС вече размаха пръст, че са недопустими подобни самостоятелни актове. Не можело така - само с обща европейска полит...блабла което трябва най-сетне да събуди и най-зомбираните евро ***..оти, че сме просто една провинция и дори правителство и парламент са излишни. А тово популистко решение 100% ще бъде тихомълком отменено.
35
3
 
6
 
! Отговори
бентли преди 1 година
Чудесна новина аз като зърнопроизводител. ще направя още по-големи печалби. Пък вие си викайте срещу Украйна и купувайте хляб от 2 лева. Идеално ми е.
34
1
 
12
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Сега да гласуват и НЕ намеса във войната в Украйна!Ако имат топки де!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разгеле! Това трябваше да се случи преди месец!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво ! Трябва да се засили БГ земеделието , стига сме внасяли *** като стока !
31
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Това го гласува министерски съвет, избран от президента
30
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това на какво основание?
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От забрани, ограничени, мита и санкции страдат обикновените граждани! Ако даден сектор е важен за държавата му отпускаш субсидии, а всички знаем, че точно зърнопроизводството е най облагоделствания сектор в държавата! От друга страна производителите на ябълки, грозде и рози едва свързват двата края, защото субсидиите в Полша, Франция, Испания, Италия и Германия са в пъти по високи. И всичко това заради все по безсмисления ЕС.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо прецакват пак потребителите, вместо да има конкуренция и нормални цени те спонсорират зърнарската мафия да имат за нови бентлита.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тези,които вече са внесени какво да ги правим?
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29 - българите трябва да свикват с новата реалност. Зърнопризводството ще принадлежи на американските корпорации в Украйна докато в източна Европа ще се произвежда предимно рапица и ще се окичваме със соларни панели. Все пак Европа не трябва да забравя, че не е автономна държава защото нямаме армии и САЩ и Русия могат да ни изметат без проблеми, а надигнем ли глас както при Хитлер и Меркел става проблем и за САЩ, и за Русия. Европа си е колония до доказнате на противното.
25
2
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До Анонимен 12,, Защо само бившите соц страни ядът на Украйна химиите,да ги изнасят в Германия,,-Как досега толкова години украинското зърно не беше пълно с отрови а сега се напълни,а може и да си прав ако някоя руска бомба го е заразила може и да е отровно.Снощи Мехмед Дикме заяви Германия,Италия,Испания,Холандия ВНАСЯТ украинско зърно с което подбиват българския износ което води до големи загуби за нашите зърнопроизводители
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голяма част от производителите на препарати просто не ги регистрират в ЕС, поради доста сложната процедура, а не щото са вредни или опасни, това е истината
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От таз Украйна никой няма нужда. В какъв Европейски съюз ще влиза и къде ще ходи не я знам.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - незаконни за ЕС препарати не е обезателно да означава с по-ниско качество. Както писах по-долу проблема не е във вноса. Проблема е, че някой лобира тези скъпи препарати да се пробутват в ЕС, което е нелоялна търговска практика. Ако Европа иска да излезе от сянката на САЩ и Русия трябва да се говори с Китай и да се види дали можем да засилим сътрудничеството в този сектор.

Спонсорирани публикации