В с. Железница се проведе изложба на каракачански кучета

На изложението се събраха много любители на породата
22 апр 2023 21:38, Йоана Цонева
2

Национална изложба на каракачански кучета се проведе в софийското село Железница. В нея взеха участие над 50 представители на породата в 6 категории.

Каракачанските кучета са известни с безстрашния си дух, както и че са най-старата порода кучета-пазачи в Европа. На изложението се събраха много любители на каракачанките.

"Все повече любители, което ми прави добро впечатление. Повече млади любители, което е добре. Ние сме привилегировани да имаме една от най-старите породи кучета, смело мога да кажа в света. Това е една от малкото породи кучета в Европа, които са в състояние да отбият атаките на  едри хищници. Много малко кучета имат куража и смелостта да се противопоставят на мечката и вълка", заяви организаторът на изложбата доц. Атанас Вучков пред Bulgaria ON AIR.

Главната функция на породата е да пази своя стопанин и територията си. Отглеждането на каракачанските кучета протича в реална работна обстановка.

"Кучетата са много здрави, в същото време интелигентни. Още от малки схващат какво трябва да правят в работна обстановка", обясни Атанас Жейкин, който е собственик на каракачански кучета.

На изложбата дойдоха и по-малки ентусиазирани собственици на каракачанки. Събитието завърши със златни отличия и много положителни емоции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Виетнамец преди 1 година
А дегустация имало ли е?!
1
2
 
2
 
! Отговори
Жеуезница преди 1 година
А бившия военен министър от ВМРО участва ли?

Спонсорирани публикации