Символична стачка, бавят заплатите на служителите на "Летище Пловдив"

Вече се събират подписи за ефективни стачни действия
24 апр 2023 13:00, Александър Попов
21
Символична стачка, бавят заплатите на служителите на "Летище Пловдив"
Снимка: Ваня Григорова, КТ "Подкрепа"

Служители на „Летище Пловдив“ ЕАД излязоха на символична стачка. От началото на годината те алармират за забавяне на дължимите им трудови възнаграждения.

"Вече ежемесечно се изплащат едва 40-60% от заплатите, а останалата част се издължава впоследствие. Това е нарушение на индивидуалните трудови договори, колективния трудов договор и Кодекса на труда. В държавно предприятие!", разкри Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Ръководството на летището твърди, че проблемът е в министерството.

Според министерството на транспорта обаче всичко се изплащало в срок.

Докато си прехвърлят отговорността, служителите обявиха символична стачка и започват да събират подписи за ефективна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Летище Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
И.А преди 1 година
Желая им в най -скоро време всичко да се нареди както трябва.пътуваме често от и за летище Пловдив с цялото си семейство,доволни сме от обслужването живи ии здрави да са те и техните семейства
14
0
 
3
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Е то и 60 процента им стигат. Там за нищоправене заплатите са по 3 бона на персонала с 3 полета в седмицата. Моя позната кандидатства, ама наредиха там само хора с роднински връзки от мин. На транспорта.
13
0
 
0
 
! Отговори
бизнес модел преди 1 година
Само с пари, без кауза , нищо не върви
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се обърнат към Силвестър Сталоун за съдействие. Веднъж вече го разрушиха за кеф това летище.
11
0
 
12
 
! Отговори
Камен преди 1 година
Забавят ли ти заплатата и с един ден, веднага трябва да напуснеш. Щом има забавяне, това означава, че компанията за която работиш има големи финансови проблеми и не цени служителите си. Няма как да имаш семейство и да не знаеш ще получиш ли пари, колко и на коя дата.
10
0
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
И така да е. Тръгвам си от едно място и отивам на друго. Робовладелци не търпя. Работа навсякъде мога да си намеря. Е, кой е роб....Аз или ри. На мен не ми пука за която и да е работа. Когато не ми се работи по цяла година го карам айляк. Когато приключа спестяванията си намирам нова.
9
1
 
5
 
! Отговори
До 8 и 9 преди 1 година
Аз пиша от личен телефон. Не съм луд да пиша от служебен компютър. А и сега съм обедна почивка. Е, малко я пресрочих, но нали не си ми шеф, та няма как да ме уволниш :-)) Хайде че и аз имам съвест. Ърябва все пак да се върна на работа.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, хем не работи, хем наглее като го разкарат че тука били робовладелци, хем бяга другаде да лъже че работи там
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, ' на държавна хранилка съм, затова и си пиша тук колкото искам' -- тогава знай че там следят ко пишеш и че не работиш за което бих те уволнил и то не само аз но и народа !!!!!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, ' на държавна хранилка съм, затова и си пиша тук колкото искам' -- тогава знай че там следят ко пишеш и че не работиш за което бих те уволнил !!!!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баничарка въртиш ти. Аз съм от тези дето псуваш, че не вършат нищо, а взимат големи заплати. На държавна хранилка съм, затова и си пиша тук колкото искам.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4, 'И други да дойдат, ако не им се плаща ще си тръгнат' -- и след тях още ще дойдат, а ти ще си седиш у вас или ще въртиш баничарката!
3
0
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Без пари, никой не работи. И други да дойдат, ако не им се плаща ще си тръгнат. Летището ще фалира, а ти ще покажеш, че не ставаш за шеф.В цяла Европа се правят стачки в момента. Хора като теб, обаче са жалки слуги.
2
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Тъъъпанааар, ти си роб. Вервай ми!
1
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз ако бях шеф директно щях да им кажа - 'Махай се, 100 такива като теб чакат пред вратата.' г анчето/данчето се мисли че светът свършва с него или рибата в морето ако е рибар