Политолог: ГЕРБ изглеждат много по-предвидими, отколкото преди

ПП-ДБ изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни, смята Панчугов
27 апр 2023 20:30, Анисия Иванова
14
Политолог: ГЕРБ изглеждат много по-предвидими, отколкото преди
Снимка: БГНЕС

Ако има възможност за управление в този парламент, тя минава през разговорите, които текат в момента между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, обясни политологът Христо Панчугов.

"Разговорите на Борисов с другите партии не са истинска алтернатива. ГЕРБ не биха платили цената да направят коалиция с БСП и ДПС едновременно. Това да доведе до стабилно мнозинство. Как БСП пасва в тази сглобка? Така би се разрушила подкрепата на самите избиратели на ГЕРБ. Това са по-скоро опити за изнудване, а не истински обмислени алтернативи", каза той пред БНР.

Панчугов призна, че изпитва затруднения да разбере какво се случва в преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Или липсва план, или фокусът все по-видимо пада върху това да се измъкнат от тази ситуация. Много по-честно и по-бързо ще бъде, ако ясно заявят, че няма да се прави правителство. Всичко друго започва да изглежда като един пошъл театър", допълни политологът.

Това поведение започва да тежи на ПП-ДБ, обясни той.

"Ако продължи, все по-малко хора ще имат доверие в ПП и ДБ. Те трябва да си дадат сметка. На фона на поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов, те изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни".

Има продължение на стратегията на ГЕРБ, която видяхме в предишния парламент, посочи той.

"Тя е партията на Борисов да изглежда източник на стабилност в българската политика и да излезе от изолацията. Без ГЕРБ да са променили нещо в личния си състав или спрямо оценката за управлението си, те изглеждат много по-предвидим и стабилен партньор, отколкото бяха преди няколко месеца. Време е ПП и ДБ да намерят себе си и да решат какво искат да реализират. Колкото по-бързо вземат решение, толкова по-големи шансове имат да останат част от българската политика. Засега ГЕРБ печелят. Очевидно е, че от тази стратегия печели единствено и само тази партия", каза гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Този грозник,веднаж не съм го чул да каже нещо против герб.Пълната зависимост прави иднивида,*** в ръцете на този който му плаща.
11
0
 
1
 
! Отговори
Друг политолог преди 1 година
Ако ГЕРБ си мисли, че слугувайки на Про100 Киро и Кокорчо, Пинокио и Гном ще управляват България , нещо са изкукуригали ! Време е за пенсии , другаре гербави ! Хайде, бегайте си по кошарите и да не ви виждаме повече да се мотате по жълтите павета ! Вие сами се занулихте !!!
10
1
 
1
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Едно Герберче,не е "съгласно" с мен? Проблема си е Личчно твой!-:)))))))))Който или която и да си!!-:))))
9
2
 
3
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Абре "политолог" си ама не вдяваш истината! И как няма вече ГЕРБ да са предвидими? ГЕРБ няма какво да губи вече! Осъзна,че за да е фактор в България,ще кляка на всичко което Предложи Опозицията! Борисов разбра най сетне,че това което беше,няма шанс повече да се повтори! През 12,пардон,през 10 годишното си управление ,ВРАГ му беше " БСП"!От години Ги забрави и даже не ги споменава! Борисов е на ясно,че През последните 2 г,се роди Силна Опозиция! И вече в 5 парламент,няма ПАК да го допусне до ВЛАС
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са предвидими в простотията си! Нищо ново не могат да ни покажат.
7
5
 
5
 
! Отговори
Ханзел преди 1 година
Тоз голям пич, рядко такива анализатори! Еваларка
6
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Значи ГЕРБ можаха да се обединят с БСП и ДПС ,за да върнат хартията,а не могат да се обединят,за да направят правителство.Къде му логиката на този експерт?
5
3
 
6
 
! Отговори
Варуфакис преди 1 година
Баце е гоуем играч, той е измислил "Теорията на игрите с 200"!
4
3
 
8
 
! Отговори
Така е преди 1 година
ПП-тата ще се разпаднат. Рано или късно някой няма да е ок с това, което се случва. Пълният хаос, който цари там, ще доведе до бърз разпад. И това е добре за България. Тези хора просто бяха избирани заради анти-Герб риториката си. И те не спираха само това да говорят ден и нощ. Защото друго и не знаеха и не знаят. Сега те нямат тези, нямат идеи. Ако им забраниш да споменават ГЕРБ и Бойко не могат да вържат и едно изречение.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен пък ми изглеждат неадекватни. Откъде накъде ще подкрепят правителство с втория мандат където Киро е шеф на службите ... направо граничи с безумие.
2
2
 
2
 
! Отговори
българина преди 1 година
не е нужно да си врачка, за да видиш какво следва. поп дб и герб имат обш начакник
1
4
 
4
 
! Отговори
по-предвидими ли преди 1 година
ясно е какво искат да напълнят

Спонсорирани публикации