От Варна: Вземете мерки! Кучета разкъсаха котка в подземния паркинг

В Helpbook получихме сигнал за пръскане на рапица по време на цъфтеж
28 апр 2023 19:10, Анисия Иванова
88
От Варна: Вземете мерки! Кучета разкъсаха котка в подземния паркинг
Снимка: БГНЕС

Най-честите сигнали, които получаваме от град Варна в платформата на Helpbook.info, са за бездомни кучета, опасни и агресивни.

Ето и поредния сигнал, който изпраща наш потребител: "За пореден път ситуация - слава Богу успях да се измъкна с кучето си. Нападна ни без абсолютно никаква причина глутницата кучета от комплекс "Оркид хилс" във "Възраждане" 1. Бях с детска количка, тъкмо си оставих 2-годишното дете на градината и бях с домашното си куче на 1 годинка. Тръгвайки по нагорнището се разлаяха и се събраха около 5 кучета, големи, които наскоро разкъсаха котка в подземния паркинг на блока ни, минути преди да отида до колата с бебето и детето си... Подадох сума ти сигнали за тези кучета, целият квартал е в шок от тях. Не разбирам какво трябва да стане, за да се вземат мерки, изключително агресивни са и дебнат като глутница и не спират. Тичайки днес, едвам успях да вляза в магазин, за да не ни нападнат. Добре че имаше хора, които отвън се опитаха да ги изгонят. Това е нелепо, квартал с млади семейства, много домашни кучета и най-вече всички сме с малки деца, които също разхождат кучетата сами пред блока.. Какво е това безхаберие на общината, трябва ли някой човек да умре?", се пита в сигнала.

Получихме сигнал, адресиран към БАБХ, с молба за проверка и вземане на спешни мерки: „Получих съобщение от системата ЕПОРД, че в близост до моя пчелин, намиращ се в с. Гълъбник Община Радомир, област Перник, на 27.04 2023 г. ще бъде извършено третиране с инсектицид ЕВУР 2Ф на рапица, която вече е във фаза на цъфтеж! Часът на третиране е 20:00 ч., но тъй като културата е вече в цъфтеж това няма значение и е изключително опасно за пчелите!
Това е в разрез с наредбата за опазване на пчелите и се надявам на вашето бързо съдействие! И спиране на третирането!“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 48 ,; Така е при демокрацията , иначе как стотиците НПО-та ще папкат парички , тях и без това друго не ги интересува ; за тях човешкият живот не е от значение ! Важното е кучетата да са добре , има ли кучета - има мангизи ! Затова НПО-тата винаги ще защитават кучетата и ще правят така , че винаги да ги има ...
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя институция чете тази платформа ?
70
0
 
5
 
! Отговори
Б. преди 1 година
Във Варна пак кмета не си върши работата!!!!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събират се пари и се оповестява, че се плаща еди каква си сума за чифт кучешки уши. Както ловците за хищник или сврачи крака. Бай ман..л ще свърши работата. Едно няма да остане - гаранция.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче ако утре някой потърпевш вземе нужното решение веднага ще се задействат полиция, следствие, безброй нпо-та и куп други нищоправци
67
0
 
12
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 1 година
Динко е прав. Жалко, че няма време да разкаже още неща. Но това за Ромул и Рем съм го виждал с очите си на нашата улица. Даже, когато хората, които го хранят са край него, става още по-агресивно, за да се докаже един вид пред тях, че си заслужава храната. Много са долни тези кучета.
66
1
 
28
 
! Отговори
koko преди 1 година
Един съвет когато видите тези кучета /злобните/ мятате новогодишни пиратки възможно най близко - може и от терасата - гарантирано си бият шута в съседния квартал !!!
65
1
 
7
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Динко, и аз затова му се разкрещях: Какво правиш вее? Що не ги разкараш? Ще ме изядат! И то със самодоволна усмивка: Няма, бате! Как да не го пречукаш? Добре че пак ти казвам не беше откачения ми брат с мен, че щеше да яде боя това опушеното, а ние да се приберем обратно по черните пътища за да не ни засекат римляните.
64
2
 
7
 
! Отговори
Динко преди 1 година
До ВарненецаРазбрах. Позната история. Който ги храни, винаги казва - спокойно те не хапят, добри са. Ами те са добри към Ромул и Рем, защото ги хранят, ама кучето решава, че за да продължават да го хранят, трябва да покаже, че си заслужава храната и напада всички останали, които на са Ромул и Рем. Абе на еднс бира мога цяла нощ да ви говоря за кучешки и вълчи работи, ама нямам време.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 - "Някакви съвети за хора, които не са социопати" - ами ето - като те нападат кучета, лягаш на земята и се оставяш да те разкъсат. Опитай да се преместиш така, че да си дадеш гърлото на първите, които те достигнат, да не се мъчиш много. Ако те почнат от краката, ще е гадно. Но поне не си "социопат" както и да разбираш това.
62
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
от 71
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Римлянчето е говедарчето което пасеше кравите. Тези кучета бяха негови и вижда че се спускат срещу мен и не реагира изобщо. Кого да претрепеш питам? Римлянчето или кучетата? Кучетата бягат, а не си заслужава да бия римлянчето след като не са ме ухапали. Ще дойдат римляните на гарата ще ме набият.
60
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 1 година
До ВарненецБягат и от джобно ножче. А кой е Римлянчето?
59
0
 
6
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Динкооо, Динкооо със сгъваемо ножче 5 сантиметра ли ще ги уплашиш? То кучето изобщо вожда ли какво държиш в ръката си? Гледа една кунка която да схруска. Затова ти казвам че преди седмица имах сак на гърба си и го размятах срещу тия кучета като се прибирах от село към Варна. Озверели 3 парчета приличащи на вълци едни такива сиви буквално искаха да ме разкъсат. Маааайка ви да.....и като тръгнах срещу тях...римлянчето само сеир гледаше. Добре че не бях с лудия ми брат че римлянчето щеше да яде бой
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Динко ок, прав си за това, не те разбрах. Аз от доста време ходя по рискови места извън града с тояга. Случвало ми се е да се чува бесен лай зад храсти и дървета, излизат озъбени няколко песа и като видят тоягата, внезапно си спомнят че съм най-добрият им приятел от детството. Едно взаимно уважение се появява. В града, за жалост, не става да се ходи с тояга
57
3
 
1
 
! Отговори
Динко преди 1 година
До ВарненецАми ножчето е сгъваемо и винаги под ръка. Цял кол ли да мъкна.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има лесно - за да не дразним децата (някой на по 40+ години), ще ги изловим, ще ги държим в приюти и докато има дарения, ще ги храни някой. Като няма дарения, ще ги нахрани ... за последно.
55
0
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Какъв нож ве, Динкооо. Една дебела сопа метър и половина и ножа бледнеее пред кола в очите на кучетата. Колкото е по дълго по-голям страх имат. Да ти имам опита!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 - Зоополиця?
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Динко 61 - Някакви съвети за хора, които не са социопати?

Спонсорирани публикации