В магазина: Няма такъв термин "прясно размразено"

Скъпата храна не означава качествена, заяви д-р Велчев
35

"Цената не е добър барометър, има и скъпи продукти, които не отговарат на качеството на етикета. Получаваме в нашата платформа много сигнали за некачествен хляб. Първо търсим производителите и после институциите - БАБХ и КЗП. Те поемат ангажименти, които не довеждат до край. Има и видео материали, но не се стига да бъде потърсен потребител и да му бъде възстановена сумата", заяви председателят на УС на Сдружение "За достъпна и качествена храна" д-р Андрей Велчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му водещ за потребителите е червеният етикет на промоционалните стоки.

"Българският потребител има определен бюджет, малката потребителска кошница всеки път става все по-малка. В същото време няма как един продукт да е с 20% по-ниска цена и да е качествен, ясно е, че е направен компромис, за да има такава цена", коментира Велчев.

По думите му клиентът трудно се отказва от марката, която е купувал години наред, дори и да знае, че не е качествен продуктът.

"Има некачествено вино, млечни продукти - този сектор не си е взел достатъчно поуки, има компании, които правят компромиси с качеството", даде пример гостът.

Събеседникът призова хората да четат етикета и да не се заблуждават по надпис "прясно размразено".

"Такъв термин няма. А прясното месо се разбира най-лесно, когато бъде натиснато с пръст и се върне бързо. Срокът на годност на месото от деня на транжиране е 6 дни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: месоАндрей Велчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 12 E то има не само буългарски кремвирши на пазара.. защо да не купуваме??
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднъж замразено месото, структурата му се изменя тотално, да неговорим колко бактерии и др умират. Питайте Гордън Рамзи да ви обясни за размразеното месо и разликат във вкуса
28
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 11 месеца
Извинавам се, но балъ4ета да купуват кренвирши останаха ли? В кренвирша има всичко, но не и месо! Кокали, жили, сланина, обрезки, пълнители и вода....
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е термин за ресторантите
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз само ще кажа, че си купих месо за печене, почти не сложих вода в тавата, а по време на печенето тавата преля. Оставям изводите на вас, какво е имало в месото.
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажи им то Шишо щот бугараците са си тапаци
24
0
 
2
 
! Отговори
чети внимателно преди 11 месеца
Наивно да се чете наливно.
23
0
 
6
 
! Отговори
чети внимателно преди 11 месеца
"Има некачествено вино" . Точно от такова вино менте мой познат припадна след изпиването на 2 чаши. Спешните медици и лекарите в болницата го спасиха. В търговския обект (склад) продължават да продават от същото наивно еФтино вино. Кой ще промени това, като всички по веригата прибират едни пари?!
22
2
 
13
 
! Отговори
Шишо преди 11 месеца
Месото което се продава в големите вериги най-често е с произход Испания, Германия, Белгия. Пристига с поне 21 дни технологичен срок на годност. С какво е третирано, и дали е прясно е друга тема. Колбасите, най-вече малотрайните варено-пушени (кренвирши, лионски, македонки, биренки и пр.) и трайните варено-пушени (шпек, луканков колбас и пр.) се произвеждат от замразените отпадъчни меса на ЕС (говеждо от стари крави и бици, свинско от *** майки и бракувани нерези).
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В БГ ПРЯСНО МЕСО КОЙ ДА ГО ОТГЛЕДА ЕМИЛИ ТРОТИНЕТКАТА ЛИ?
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТО Е ЯСНО ЧЕ РАЗМРАЗЕНО 20 ГОДИШНО ОТ РЕЗЕРВА НА ЕС АМА СМЕЕТЕ ЛИ ДА ГО ПИШЕТЕ НОМА Е ЗА БОКЛ УКА НЕ ЗА ХОРА
19
1
 
3
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 11 месеца
Когато купувате месо - Телешко или Свинско , гледайте да е с кост - Костния Мозък разваля замразеното месо след размразяване - това е стар опит .
18
7
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 11 месеца
Не разбирам само за кой магазин става въпрос. Според мен, в България има много магазини, а лекарите ядат все развалена храна и се оплакват, че са им малки заплатите. Обяснявам. Прясно месо. Охладено месо. Замразено месо. Прясно размразено месо. Между другото, главата за месо и месни продукти в Ръководството по Стокознание съм я написал още преди около над 20 г. Тогава струваше 7 лв. Като още едно пояснение. магазините са пълни със стоки, което означава, че добре съм ги учил сегашните търговци.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Навремето продаваха замразени пилета - размразиш го и половината платени пари отишли за лед. Сега пък инжектират охладени пилета със солни разтвори- сложиш го да се пече и тавата се пълни с вода/разтвор.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е па що? Можеше и да е ланшно размразено.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Казват прясно размразено хората, не казватче това е от пантивека :)))
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това го разбрах със скумрията в Лидл, двойна цена спрямо замразената.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
това прясно размразено го пробутват още от байТошово време недоносчета
12
11
 
9
 
! Отговори
От Бъфало Бил преди 11 месеца
Аааа... има,има. 40 годишно американско дълбоко размразено се превръща в прясно размлразено. Иии... такаааа ручайте бизони утепани още от Бъфало Бил.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малко като втора преснота