Продават на търг 53 кг конфискувани златни и сребърни накити

Те са задържани при митнически проверки от 2016 г. до 2019 г.
2 май 2023 22:53, Елка Василева
10
Продават на търг 53 кг конфискувани златни и сребърни накити
Снимка: Агенция "Митници"

Публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 52,920 кг златни и сребърни накити ще се състои в Свиленград, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в граничния град. Пръстените, гривните, обеците, медальоните, синджирите и колиета са задържани при митнически проверки на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в периода от 2016 г. до 2019 г. и за тях вече са приключили досъдебните и административнонаказателните производства. Наддаването е на 10 май.

В една от групите в търга са включени отнети в полза на държавата 52 златни ювелирни изделия с общо тегло 1 550 грама. Накитите са открити в джоба на връхната дреха и в дамската чанта на жена, която пътувала със съпруга си от Турция за България.

За продажба са обявени и 11,742 кг сребърни накити, които са били укрити в 22 пакета в специално изработен тайник в зоната около резервоара на автобус, пътуващ от Турция през България за Косово.

За предстоящият търг златните и сребърни бижута са обявени в 15 групи. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, уточниха от митницата.

Предишната голяма разпродажба на конфискувани на пункта с Турция стоки бе в края на ноември 2021 година. Тогава на тезгяха бяха изложени строителни материали, мебели и мобилни телефони.
(БТА, Николай Грудев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 1 - Нарочно се прави. Особено яко засяга хората, които не пестят от днес, та да трупат утре, ами пестят за бъдещи поколения. Комунистите ни отучиха от златото (не се говори, как се иземваше 50-те години), но въорели това Българина имаш спесрявания. Докараха ни инфлациятя, за да ги унищожат, наред с мутрите, да оберат каквото не беле във валута. Аконне беш това, сега България и хората й щаха да са ехеееееее .... Ох, чак се насълзявам. Ако имаш имане на 130 г. върви доказвай произход.
6
0
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 11 месеца
Злато е силно казано за турския скрап ! Както и човек е силно казано за анадолския скрап ! ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА !
5
0
 
1
 
! Отговори
Клошарката преди 11 месеца
Гледа и по телефона даже нас пита
4
0
 
1
 
! Отговори
Престъпление преди 11 месеца
Е не сьм ти стока
3
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Видя да не са крадените от мойто приключване
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не е престъпление да си пренесеш златото през границата, но се декларира. А когато е с цел търговия, както явно е в случая, се плащат съответните такси и мита.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо да пренасяш златото си през граница е престъпление ? В древни времена златото е било парите и всеки е пресичал границата със злато заради разходите си най малко . И защо трябвало да имаш разрешително да си купиш злато ?

Спонсорирани публикации