Запечатаха редакцията на "Земя" в деня на левия печат

Екипът твърди, че медията е била подложена на тормоз
4 май 2023 18:37, Стела Стоянова
14
Запечатаха редакцията на "Земя" в деня на левия печат
Снимка БГНЕС

Редакцията на вестник "Земя", която се помещава в централата на БСП на ул. "Позитано" 20 в София, е била запечатана в нощта на 1 срещу 2 май, съобщава редакцията на изданието.

Според позицията, публикувана в сайта на вестника, това е било неочаквано и е възпрепятствало излизането на новия брой на 3 май.

Символично е, че това брутално посегателство върху правовия ред и върху свободното слово се случва именно на 1 май – Ден на левия печат, пише екипът.

Оттам добавят, че с в последните седмици медията е била подложена на "безпрецедентен тормоз" - бил е спрян токът, а редакционните помещения  са били запечатани от наемателя на сградата - централата на Българската социалистическа партия.

"Въпреки, че в. „ЗЕМЯ“ има действащ договор за съвместна дейност с БСП, и въпреки опитите на издателите на вестника да бъде постигнато разумно компромисно решение на проблема, в нощта между 1 и 2 май в помещенията на „ЗЕМЯ“ се е случил взлом от страна на служители на централата на БСП по прякото поръчение на г-жа Нинова, а редакцията отново е запечатана и достъпът на издателите и екипа на вестника е прекратен", добавя екипът на лявото издание.

Още по темата

Само преди дни работа преустанови и БСТВ - телевизията на БСП. Тогава от централата на БСП съобщиха, че това е временно, поради преместване на нюзрума в нова сграда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: конфликт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Спешно преди 11 месеца
Продавам пералня запазена.Упътването е на украински.За справка -Чингиз освободителя.
9
0
 
10
 
! Отговори
ха преди 11 месеца
щом не хвалят другарката импексова нормално е да я запечатат :)
8
1
 
10
 
! Отговори
Малко уточнение преди 11 месеца
Т,ъпите, б,езмозъчни г,аньовци така и не разбраха за 33 години, че БСП не е никаква лява партия на народа, а една буржоазна партия от социал-демократически тип, поставена да хвърля прах в очите на БГ-и,диотите! Партия в услуга и подкрепа на олигархията, капитализма и ограбването на българите! Не случайно най-големите олигарси, богаташи, капиталисти и чорбаджии-и,зедници са точно от средите на БСП. В България леви партии НЯМА!
7
2
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 11 месеца
БСП е Партията на Народа и Държавата .Лошото е че Нинова няма Капацитет да управлява такава Подкрепа на Хората .
6
1
 
14
 
! Отговори
Цонко преди 11 месеца
БСП не е партия а котерия от алчни продажници на които не им пука за народа!
5
6
 
4
 
! Отговори
Пешев преди 11 месеца
БСП има дълбоки тоталитарни корени. Но парите на спонсора от Кремъл свършиха! От 80 години България се управлява от неграмотни и алчни хора, които направиха страната на бунище!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Даже и не знаех че имало такъв вестник? Колко са им били читателите? 200?
3
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Костовата дьржанка нинова тази унищожи - бсп , може и с баце да се разберат като мьже като се прегьрнат - ако др костов звьнне от рим или драгалевци
2
1
 
6
 
! Отговори
вижда се преди 11 месеца
БСП не иска да умре сама !!
1
2
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 11 месеца
Спешно се търси начин да се управлява, да захлебят БСП-тата, че направо е ужас...Мъка - сега къде ще ми кажат колко е яко по комунизЪма?