До 2 млн. глоба за телекоми, които таксуват обаждания до тел. 112 в роуминг

Това реши кабинетът днес
11 май 2023 23:30, Стела Стоянова
7
До 2 млн. глоба за телекоми, които таксуват обаждания до тел. 112 в роуминг
Снимка БГНЕС

От 400 000 до 2 000 000 лв. ще е глобата за мобилните оператори, ако таксуват обаждане до спешна помощ в роуминг, реши служебното правителство на днешното си заседание.

Приети са промени в Закона за електронните съобщения, като се въвеждат санкции за нарушения на новия регламент за роуминга.

С промените се предвижда и глоба, ако мобилните оператори не информират адекватно роуминг клиентите за начините за достъп до услугите за спешна помощ в посетената държава членка на Европейския съюз. Санкцията ще е от 10 000 до 100 000 лв.

Припомняме - 112 е европейски номер за спешни повиквания, на който обаждането е безплатно от стационарни и мобилни телефони в целия ЕС.

Правителството предлага и въвеждане на уредба на системата BG-ALERT за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
ник преди 11 месеца
Бълха ги ухапала! Толкова пара смъкват всеки месец......
6
1
 
10
 
! Отговори
Сливаком преди 11 месеца
Мобилните оператори си оформиха класически картел с активното съдействие на тиквената държава, сега се сетили да ги глобяват.
5
0
 
12
 
! Отговори
да преди 11 месеца
2 милиона лева са жълти стотинки за тия хиени и кръвопийци............да се отнемат лицензии и да се махат от България .........това е решението!
4
1
 
5
 
! Отговори
да преди 11 месеца
2 милиона лева са жълти стотинки за тия хиени и кръвопойци............да се отнемат лицензии и да се махат от България .........това е решението!!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом се е стигнало до там това да се решава на заседание на правителството, означава че трите мошеника са драли чужденците които са звъняли на 112 докато са пребивавали в България. Нямат надяждане тези хиени. Да не говорим че вдигнаха цените незаконно,с оправданието че токът бил скъп, заради което получаваха милиони компенсации на месец, сега токът е евтин,но не редуцираха цените.
2
0
 
9
 
! Отговори
Тая преди 11 месеца
Мария габриел сега я чувам а тоя наркоман бил васко
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ужас е това ...

Спонсорирани публикации