В еуфорията абитуриентите забравят за пътната безопасност

Мария Ботева: Не се показвайте навън от автомобилите
18 май 2023 10:44, Стела Стоянова
15

„Провеждат се беседи за пътната безопасност с абитуренти, родители и учители пред баловете през март и април“.

Това каза главен инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция" в ефира на "България сутрин". Тя призова абитуриентите и останалите граждани да бъдат толерантни и да има търпимост.

Гл. инсп. Ботева добави, че в момент на еуфория малко от младежите си спомнят онова, което е говорено с тях.
"Много от абитуриентите организират пътувания и продължават своето забавление извън територията на града, в който учат. Не прекъсваме еуфорията, ако няма изключително грубо нарушаване на правилата. Винаги напомняме, че нашите служители използват всички технически средства за заснемане на нарушенията", каза още представителят на "Пътна полиция" пред Bulgaria ON AIR.

"В повечето случаи младежите се показват извън превозните средства. Апелираме към онези, които имат влияние върху тези млади хора, да им обърнат внимание за тяхната безопасност. Това е изключително рисково, ако в този момент възникне препятствие пред водача и той натисне спирачка. Превръщаш се в убиец, когато не си обезоапасен", подчерта гл. инсп. Ботева.

Относно предложените законови промени за осигуряване на безопасността по пътищата, тя коментира: „Служебният министър на вътрешните работи представи нещо, което е публикувано за обществено обсъждане. Трупат се човешки трагедии на територията на страната. Ние не можем да останем безучастни, като експерти подкрепяме предложените промени за намаляване на травматизма“.

Тя изтъкна, че контролът винаги е недостатъчен и в дадени ситуации е нормално хората да се чувстват незащитени, но органите на реда не спират да работят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Вършат щуротии, преди 11 месеца
Вярно е. За тяхно добро и за безопасността на околните е нужен този контрол. Някой се е старал и е посветил живота си да отгледа едно 18-19-годишно, а то вземе, че изпадне през прозореца на наетата за бала лимузина, защото е решило да седне на прозореца на автомобила с 4-буквието навън, но в този момент останалите хлапетии вътре в колата нещо са се сборичкали и по невнимание са го бутнали. И такива щуротии се случват, при това не само у нас. И в чужбина са същите. Да си ги пазим, наши са си.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дрога и алкохол и взели дипломи с 3.50
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако това са бъдещето на България дето ги видях пред Александър Невски жална и *** на България. И ние сме били абитюренти и преди нас е имало но сегашните са тотален от падък. Путин да пуска атома и да приключваме.
5
11
 
5
 
! Отговори
Един с Една преди 11 месеца
Сека година дъвчете едно и също.....оставете хората се повеселят.
4
4
 
3
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
Добрютро, другарко! Добре , че бяхте вие да ни светнтте!!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Огромна част от тях дори не са посещавали училище редовно !И не биха се радвали,ако знаят.какво ги чака :) Няма как да забравят нещо което не са запомнили
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво очаквате от дрогирани зомбита ?!
1
1
 
16
 
! Отговори
Аборигенти са това, преди 11 месеца
никакви абитуриенти не са :D