Започва проверка по случая с починалата родилка

Това съобщи министър Асен Меджидиев
25 май 2023 18:55, Стела Стоянова
3
Започва проверка по случая с починалата родилка
Снимка БГНЕС

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се е самосезирала и започва проверка по случая с починалата в Русе родилка. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев след заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.

Родилката е починала в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетската болница "Канев" в Русе. Бебето е родено чрез секцио на 23 май тази година, предаде БТА. На следващия ден майката е починала. Новороденото е в добро състояние.

Още по темата

Семейството твърди, че жената не е имала придружаващи заболявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
шимон преди 10 месеца
Мили хора не чакайте съдействие , нито пък съчувствие от министъра на здравепогазването лицето д-р Асен Меджидиев . Назначил е проверка , чиято единствена цел е прикрият грешките и нередностите относно случая. Констативният протокол от проверката ще бъде универсален *** за изпиране на репутацията на виновните , ще унищожат уликите и ще фалшифицират мед. документация . Разследващите от полицията и прокурватурата ще установят , че няма достатъчно данни за извършено престъпление и ще ги оневинят.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Секциото трябва да отпадне от пътеките към здравната каса и лекарите няма да са стимулирани да правят тази в повечето случаи опасна и ненужна операция. Жената е създадена да ражда по естествен начин а не с рязане нито с упойка.

Спонсорирани публикации