Helpbook: Ежедневно от Ресторантчето - тормоз, силна музика, сбивания

Получихме молба за проверка на строеж в софия и за непоносима миризма от стада
5 юни 2023 18:00, Анисия Иванова
28
Helpbook: Ежедневно от Ресторантчето - тормоз, силна музика, сбивания
Снимка: БГНЕС, архив

Започваме днешния обзор на пристигналите сигнали през изминалата седмица в платформата на Helpbook.info с такъв за непрестанен тормоз, който търпят живущите в ж.к. Разсадника-Коньовица.

Ето за какво става въпрос: „Обръщам се към Вас във връзка с постоянното погазване на НАРЕДБАТА за обществения ред на територията на Столична община от страна на заведение "Ресторантчето", находящо се на ул.Самодивско изворче, ж.к. "Разсадника-Коньовица". Положението в квартала вече е нетърпимо, а незаинтересоваността на институциите е плашеща. Много често се случва целият квартал да се оглася от неистов шум от музика, крещене, виене и т.н. в рамките на деня и след 22:00 ч. Многократно жители на квартала подаваме сигнали на тел.112, като единственото, което понякога (да, понякога и то в редки случаи) се случва, е да дойде полицейски патрул, след чието посещение временно се преустановява шума и след малко се започва отново. Масовите сбивания са често срещано явление, а кварталът се оглася от неистови викове и псувни в малките часове на деня. (лесно можете да си направите справка в РУ на СДВР на колко такива сигнали са се отзовали и в кои часове на денонощието). Тъй като ситуацията вече е нетърпима бих желал да Ви информирам от името на живущите, че очакваме да вземете необходимите мерки за това този тормоз и абсурд да престане завинаги. Ние сме в недоумение как това заведение е получило разрешение за съществуването си в това междублоково жилищно (да, жилищно!) пространство и следващата ни стъпка ще бъде да изискаме детайлна проверка от всички компетентни органи на това! В случай, че не се вземат съответните мерки, ние, живущите в квартала ще съберем подписка за незабавното му премахване и ще се съберем на протест, който ще продължи докато не започнат да се спазват законите и наредбите на територията на Общината, както прави всеки един от нас!“

Друг наш потребител се обърна чрез нас към ДНСК с молба за извършване на проверка на строеж: „Пиша ви като живуща в кооперация, до която започнаха два строежа едновременно, залепени до нашата кооперация. Става въпрос за град София, кв. "Лагера", ул. "Плиска" 19. Обектът е кооперация, на която и от двете страни в момента започнаха разкопки за строеж на жилищни блокове, които са буквално залепени до кооперацията ни. Освен че шумът и замърсяването са постоянни, разкопките клатят кооперацията като при земетресение. Нито сме били предупредени, нито ни е обяснено процесът и времетраенето на проекта. Постоянното клатене създава страх в живущите и не смятам, че е нормално разкопките да са на сантиметри от основите на нашата кооперация. Освен това, става въпрос за два огромни и дълбоки изкопа, които започват по едно и също време, поставяйки сградата по средата на две огромни дупки. Моля ви, пратете проверка за тези строежи, защото има сериозно притеснение от живущите за безопасността ни. Най-малкото, което може да се направи, е да бъде предоставена подробна информация при положение, че сме пряко засегнати.“

Писаха ни от село Трудовец във връзка с отглеждане на селскостопански животни в непосредствена близост до къщите на хората: „Миризмата е непоносима. Отглеждаме деца вкъщите и е много неприятно да живеят с животните и болестите, породени от мръсотия и миризма. Моля за съдействие!“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заведението наистина се стопанисва от брата на Ивелин Попов, който събира хора от кол и въже в това т.нар.заведение, но няма да ги траем повече, ще се съберем целият квартал и ще сложим край на тези гуляи!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Полския тръмбеж 7 Който е на работа през деня, той не вдига дандании нощно време. След като някъде така масово определена общност се весели по цяла нощ, 7 нощи в седмицата, човек може да си направи съответния извод. Остава да си го направят и международните институции и да не ни притискат да храним даром здрави, прави, млади хора. Ако те не се сещат, нашите избраници с големите заплати да намерят начин да им обяснят, а не само да викат "Йес, сър! О, йес, йес, сър!"
25
0
 
11
 
! Отговори
още нещо преди 3 месеца
ако искането за строеж или заведение в жирлищна зона е аргументирано с една пачка пенчо славейков няма начин да не се реши.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аве тия хора малко бензинец и нафтичка немат ли? кибрит/запалка немат ли? Наивно е да смятат, че институциите ще им решат проблема...
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Радка - Това е трудно поносимо, но все пак вас ви тормозят само когато правят скара. Имате ли представа какво е положението в онези жилищни блокове, в които поне няколко от живущите са сложили по един прав душ в тоалетните си, за да могат да префасонират баните си в малки кухнички? През отдушника непрекъснато влиза миризма във всички апартаменти под и над тях, всички разбират по няколко пъти на ден какво готвят тези или какво претоплят.
22
0
 
8
 
! Отговори
А земетресенията?! преди 3 месеца
Искам да попитам съответната общинска служба, разрешила да се направят два огромни изкопа от двете страни на жилищна сграда, намираща се в столичния квартал "Лагера", ул. "Плиска" 19, тези общинари не знаят ли, че София се намира в земетръсна зона? Какво ще стане на този столичен адрес, ако не дай Боже сега вземе да люшне земетресение само 5 бала, както беше в Перник преди десетина години? Животът на колко хора е изложен на риск?
21
0
 
15
 
! Отговори
Много точно казано преди 3 месеца
N 14 пише в прав текст за Полски Тръмбеж: "виене и дандании по цели нощи от всички посоки". А изтормозените българи, макар да не са спали цяла нощ, сутринта стават рано, за да идат на работа. Нали някой трябва да изкарва парите за социал? Но, "МВР и кметовете не ги интересува"!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Pesho Държава няма. И да плащаме данъци, пак ДС мафията ще командва и граби!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До анонимен *** - Верно, авер. Там се и гърмеше кой знае с какъв вид пушкала.
18
0
 
10
 
! Отговори
ЛелеМалеееЧакаРакаДе преди 3 месеца
Какъв вид население обитава района около "Ресторантчето"? Достатъчно е само да прочетем, че става въпрос за "неистов шум от музика, крещене, виене", "неистови викове и псувни в малките часове". Досещаме се, но ако го напишем, ще ни сложат бан.
17
0
 
11
 
! Отговори
Гелето 1,18 промила преди 3 месеца
Пуцай, Куме!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Минга да се сезират "органите" и за огромната строителна дупка на влизане в студентски град откъм Дървеница. Подровила е шосето и випреки разкъсаните плакати "фъндъкова и зарков оставки!" общината е "ремонтирала" проблема, като е набутала движението двупосочно в едната лента. Не е удобно за шофиращите , ама на кой Т*Ъ*П кмет му пука?
15
0
 
21
 
! Отговори
Pesho преди 3 месеца
Всеки, който се е занимавал с шумни заведения стига до едно и също място - някой е платил в общината/продължава да плаща, за да си шумят колкото си искат. Колкото и жалби да се пращат винаги се стига до задънена улица, понеже на този, който се плаща не придвижва жалбите. Единственото решение е хората в квартала сами да се оправят, с риск да бъдат арестувани, но въпросът тогава е защо се плащат данъци в тази държава.
14
0
 
6
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 3 месеца
Нищо не дърпаше Винкела!Само обикаляше по морето да плаши и тук таме някое подкупче!И по негово време съм звънял по нощите 1-2-3 часа ,стотици пъти и на 112 и на МВР но реакция никаква!
13
0
 
3
 
! Отговори
несебърец преди 3 месеца
До радка __ Ами зад Чевермето продадоха скъпо луксозни апартаменти. Няма да мъти водата на собствениците баровци.
12
1
 
12
 
! Отговори
амии.. преди 3 месеца
До Полския тръмбеж""Не гласувахте за Валери Симеонов.Той им дърпаше шалтера на музиките и данданиите.Зимата като спрат тока и ще утихне.И да не го спрат,няма да имаме пари да го плащаме.
11
1
 
7
 
! Отговори
радка преди 3 месеца
До несебърец"""А когато всяка вечер долния апартамент прави скара всяка вечер и опушва горните етажи,кво правим,а?Не мога прозорец да отворя.На кой господ да се молим?
10
0
 
21
 
! Отговори
Гогии преди 3 месеца
Отдавна трябва да се спре продаването на озвучителна техника над 80db примерно. В малките населени места е ад от роми и ***! Никак не е малък психическия тормоз! А за въпросното ресторантче,аз отдавна да съм му трийнал клечката,какво чакате
9
0
 
20
 
! Отговори
Затваряйте държавата преди 3 месеца
Институциите НЕ работят
8
2
 
15
 
! Отговори
Ричката Избегов преди 3 месеца
Трябва държавата да подкрепя бизнеса! Да ни освободи от всякъкви данъци и даже да ни плаща че сме народни будители (вдигаме шум и пречим на тоя заспал народ да заспи)!