Много неизвестни и версии: Убит ли е Ангел Христов, а това той ли е?

Експерт: Присъствието му у нас е внесло сериозен шок в някои среди
Обновена: 6 юни 2023 08:41 | 6 юни 2023 08:41, Елка Василева
35
Много неизвестни и версии: Убит ли е Ангел Христов, а това той ли е?
Снимка: архив, БГНЕС

„Няма да е прецедент в новата ни история смъртта на Ангел Христов да е убийство. Хората, които работят по такива случаи професионално, знаят, че има достатъчно медикаменти, за да се предизвика един такъв инфаркт и в организма да не остане и следа, за да се установи, че смъртта е предизвикана по такъв насилствен начин. В този случай обаче има много други неизвестни, които пораждат страховити версии. Като например дали това е Ангел Христов или някой друг?“ Това заяви пред Нова тв криминалистът Иван Савов в отговор на въпроса възможно ли е Ангел Христов от така наречените братя Галеви да е бил убит.

Още по темата

По думите му съмнение поражда фактът, че близките му са бързали да го погребат тихомълком. „Този човек, дори да е осъден престъпник – какъвто е, избягал от излежаване на наказание, той е мъртъв. Него няма кой вече да го задържи и да го търси. Направи ми впечатление нещо, което каза министър Демерджиев, а именно, че ДНК експертизата е потвърдила, че това е тялото на Ангел Христов. Да, но всички запознати с методиката на работа – не само в България, но и в цял свят, занаят, че ДНК анализът изисква между 3 до 5 дни. Това е биологичен материал, който буквално трябва да узрее, клетките да се размножат в изкуствена среда, след което с един уред, наречен секвенатор, да се раздели ДНК веригата и да се направи сравнителен анализ. Тази процедура не става бързо”, обясни процесът Савов.

„Не казвам, че ни лъжат. Казвам, че е странно и неясно. Ако аз трябва да идентифицирам тялото, ще снема дактилоскопска експертиза, защото съм убеден, че са му снемани отпечатъци, когато е задържан преди години. Така в рамките на минути ще кажа дали това е лицето или не. Тогава защо министърът не каза, че трупът е дактилоскопиран, за да се установи дали това е лицето или не?”, попита експертът.

И допълни: „Друга теория на конспирациите е, че във времето назад братя Галеви са вербувани от братска нам служба, за която може би работят. И тя би желала тези хора да изчезнат от правния мир. Това е просто версия, но тя би могла да обясни изчезването им и проформа търсенето им с тази червена бюлетина. Защото стана ясно, че както и Красимир Каменов-Къро, така и братя Галеви, са търсени толкова години, пък за Къро се знаеше къде е”.

По думите на Савов версията за „чуждата служба” се допълва от факта, че свещеник в селото на Христов твърди, че е получавал от него текстови съобщения за всеки празник. „Явно тези хора са имали някакъв комфорт. Били са спокойни и са проявявали тази фриволност да пишат на свещеника. Защото, ако аз съм разследващ, и знам, че свещеникът е техен близък – ще му следя телефона и комуникациите”.

Според криминалиста за службите на големите държави, които се занимават с противодействието на трансгранчината престъпност, е по-лесно „да си купиш такива хора, вместо да ги гониш по цял свят”. „Без да имаш информатор, няма как да получавате актуални данни какво се случва в подземния свят. Тук говорим за сериозен трансгранчиен картел, за който пренасянето на 5-10 тона дрога, струваща стотици милиони, не е проблем. Целта е да се контролират тези хора, за да не работят други и чрез тях да се получава информация за целия ъндърграунд. Говорим в международен план”.

"Присъствието на това лице в България е внесло сериозен шок в някои среди, защото този човек има много информация. Той знае много неща за обстоятелства от преди години, за които ние сега си говорим. Например историята около "Фармация" - Дупница", даде пример криминалистът. Той обясни, че братя Галеви са работили с Таки и Къро.

"Играта на дебнене приключи. Изведнъж на някой не му издържаха нервите, скъса си оставката и надали е толкова безразсъден. Но тези неща отключиха това, което върви, ние сме свидетели на мафиотска война", коментира Савов въпроса дали случващото се в страната провокира разместването в престъпния свят.

Той изключи Пламен Галев да е в България, защото така се излагал на риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя има егати челото-две мравки не могат да се разминат!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
Дупница преди 10 месеца
Съдия Ели Скоклева знае всичко за Галеви и защо умират!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верия ноемр 3 - Живял си е там с години ...
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И после как да вярваш на полицията!
31
0
 
6
 
! Отговори
Дилема преди 10 месеца
Има ли МВР,няма ли?Имаше ли Гюро шапка,нямаше ли?Ами Гюро имаше глава,значи и шапка трябва да е имал...
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпросът не е за бандита а за държавата т.е липсата на такава корумпирана държава рекетираща по всякакъв начин народа си който няма глас нито за УРа нито за помощ .Държава с недосегаеми бандити издигнати до нац герои държава на нац.предатели започващи от онез 240 и по стълбицата надолу за това е въпросът
29
7
 
6
 
! Отговори
Ц. Бонев преди 10 месеца
Питайте пр. Радев. Той знае всичко,но се прави на невинен. Питайте.Не се отказвайте.
28
2
 
5
 
! Отговори
сзо преди 10 месеца
няма кво да се чудите - бустерирахме го за кромид
27
1
 
10
 
! Отговори
Защо преди 10 месеца
постоянно медиите ни занимават с бивши и настоящи престъпници. Българския народ не се интересува от местните геодали които трябва да са в затвора. Но ТНА ТЕРИТОРИЯТА Е ТАКА.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви конспирации и загадки около тоя бандит и то най-обикновен. Направихте го легенда и митичен герой. Това той ли е, питате? Аз лично разпознах съседката.
25
1
 
7
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Не ходете днес в 12 часа пред парламента. Протеста не сме го организирали ние и ще ви спрем грантовете.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Холивуд ряпа да яде и 007 също
23
1
 
13
 
! Отговори
Емигрант преди 10 месеца
"А това той ли е ?"А кой е бе,нали му правихте аутопсия и устанвихте там инфаркт ли,тромб ли не ме интересува,имате и ДНК и това ли още не сте имитирали?Болестта предизвикала смъртта принудителна ли е или естествена,защото този бандит има мноооого пари,не е взел мерки срещу тромби или срещу инфаркти, не е ходил на лекар да си проверява здравето,нещо невероятно за бандит с много пари?Даже не може да се разбере той дали през тези години не е бил винаги в България!Смяна на цялата корумпирана полици
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако са го убили това няма да реши проблема на убийците.По хитрият от братята е още жив."По добре е да се заблудиш, че камъкът е мечка,отколкото, че мечката е камък."Първата заблуда,ще те разсмее,втората може да ти струва живота
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бонго Бонго Мисля, че се лъжеш.Б.Борисов беше определен около 2005 г. като лицето на управляващата партия на Германия и на ЕНП и беше такъв до края на 2018-2019г. Тогава се намесиха САЩ и за няма и 3 години се пръкнаха нови партии и ковлиции - ДБ, ПП, които набързо оспориха вече загниващата ГЕРБ. Радев заради противоречията с ББ и някои действия на прокуратурата даде рамо на трима възпитаници на Харвард, които набързо взеха властта,очертаха се като американофили и се обявиха срещу президента.
20
5
 
9
 
! Отговори
Лице назаем преди 10 месеца
Всъщност Гелето не е Гелето а Бацето, а Бацето е Гелето. Трансплантацията на лице и днк са извършени в секретна лаборатория на концерна "Насекомото трейд лимитед ООД-АД". Тъй да знаете!
19
1
 
20
 
! Отговори
gg преди 10 месеца
стига сте ни занимавали със смъртта на международно издирван престъпник! радвайте се, че най-накрая си е поличил заслуженото! компньонки такива!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очевидно иде реч за пари, за много пари. Канали за дрога, органи, жени, а в момента и за оръжие.Ясно е на кои се отчита целия подземен свят. При разместване на горния слой обикновено се размества и долния. Доста често горния слой разчиства долния, когато се почувства застрашен. Само се надявам, да не ни споходи съдбата на Судан с гражданска война и двама воюващи генерали, защото като че ли натам сме тръгнали.
17
1
 
18
 
! Отговори
Катя преди 10 месеца
Сценаристите от Холивуд ряпа да ядат пред българските.Сюжетоте си ги гледаме дълго време безплатно,за сметка на психичното здраве на публиката- народа
16
0
 
21
 
! Отговори
Max преди 10 месеца
Ружа Игнатова може и тя да си е в имението в Бг. нека да проверят все пак, докато не е получила инсулт.